< Sakari Tukiainen

Edustusjoukkue

Eero-Matti Auvinen >

14

Erikson Carlos

IKÄ

25

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Hyökkääjä

OTTELUT

5

MAALIT

3

SYÖTÖT

0

VIRALLISET OTTELUT 2020 / PÄIVITETTY 2.4.2020

Hanki Tikin fanipaita!

Seurat

  • -2015 Alagoano (BRA)
  • 2015-2016 Betinense (BRA)
  • 2016 Rio Branco FC (BRA)
  • 2016-2018 Rio Branco AC (BRA)
  • 2018 SC Sagamihara (JPN)
  • 2019- HIFK

Ura

Erikson Carlos Batista dos Santos syntyi Belo Horizonten kaupungissa Brasiliassa ja pelasi nuorena kotimaansa alasarjoissa ennen lähtöään maailmalle. Hän pelasi kaksi kautta Rio Branco AC:n joukkueessa, jonka kotikaupunki Rio Branco sijaitsee Acren osavaltiossa lähellä Perun ja Bolivian rajoja. Talvella 2018 Rio Branco lainasi nuoren hyökkääjänsä Japaniin, jossa hänen uudeksi seurakseen valikoitui kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava SC Sagamihara.

Tiquinhonakin tunnettu brasilialainen pelasi ensimmäisen ottelunsa uudessa seurassaan maaliskuussa 2018 ja pääsi samalla heti myös maalinteon makuun. Hän pääsi vaihdosta kentälle 12 minuuttia ennen loppua ja tasoitti ottelun lisäajan kolmannella minuutilla, varmistaen samalla joukkueelleen tasapelin Yokohama SCC:ta vastaan. Erikson Carlosin peliaika jäi kuitenkin aina heinäkuun alkuun saakka vähäiseksi, eikä hän myöskään loppukauden aikana pystynyt nousemaan avainpelaajaksi. Maaleja ei tullut lisää debyyttiottelua seuranneiden 16 ottelun aikana, mutta maalisyöttöjä hänelle kirjattiin kaksi kappaletta. Kauden 2018 kestäneen lainasopimuksen päätyttyä Tiquinho palasi kotimaahansa joulukuussa.

Muutama kuukausi myöhemmin Erikson Carlosille tarjoutui mahdollisuus siirtyä Eurooppaan pelaamaan ja mies tarttui tarjoukseen. HIFK ja Tiquinho solmivat yksivuotisen pelaajasopimuksen maaliskuussa 2019. Suomalaiselle jalkapalloyleisölle entuudestaan tuntematon hyökkääjä osoitti kuitenkin nopeasti olevansa yksi Veikkausliigan nopeimmista pelaajista ja teki HIFK:n kauden avausmaalin paikallisvastustaja HJK:n verkkoon kauden kolmannessa ottelussa. Hänen tehokkuutensa kehittyi paljon kauden edetessä ja brasilialaishyökkääjä oli lopulta HIFK:n kauden 2019 paras maalintekijä kymmenellä maalillaan.

Erikson Carlosin suurimpia vahvuuksia on hänen nopeutensa, joka tekee hänestä erittäin vaarallisen vastustajajoukkueen puolustajille. Pallo pysyy hyvin jalassa, ja brasilialaishyökkääjän pelinlukutaito sekä myös laukaus ovat kehittyneet runsaasti Suomessa vietetyn vuoden aikana. HIFK teki tärkeän hyökkääjänsä kanssa jatkosopimuksen jo kesällä ja tällä kaudella miehen ennustetaan taistelevan Veikkausliigan maalikuninkuudesta.

10.07.2020

Matchkamraten: Kolmosdivarin jätkä

LUE ARTIKKELI
26.03.2019

Tulikoe: Luís Henrique & Erikson Carlos

KATSO VIDEO
11.07.2019

HIFK ja Erikson Carlos jatkosopimukseen

LUE ARTIKKELI
09.03.2019

HIFK hankkii brasiliaisen hyökkääjän

LUE ARTIKKELI