23

Aldayr Hernandez

IKÄ

25

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Puolustaja

Seurat

  • -2018 Bogota FC (COL)
  • 2018 Rocha FC (URU)
  • 2018-2019 Bekaa SC (LIB)
  • 2019-2020 TPS
  • 2021 HIFK

Kummiyritys

Ura

Aldayr Hernandez on elänyt jalkapalloilijan elämää jo pienestä pitäen. Hernandez muutti jo 13-vuotiaana unelmien perässä pois kotoa ja debytoi miesten peleissä Kolumbian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Bogota FC:ssä 14-vuotiaana. Kolumbialainen pelasi Bogotassa 21-vuotiaaksi asti saaden isoja peliminuutteja. Bogotassa alkoi pelaajan yhteistyö suomalaisen pelaaja-agentin Tomi Linkojoen kanssa. Puolustajalta löytyy tältä ajalta kokemusta myös Kolumbian U20- ja U21-maajoukkueesta. Hän on Kolumbiassa samaa ikäluokkaa Suomen kentiltä tutun Alfredo Morelosin kanssa.

Kun sopimus Bogotan kanssa loppui, oli aika löytää uusi seura, jossa pelaaja saisi rauhassa virittää itsensä pelikuntoon ja ponnistaa kovempiin sarjoihin. Uudeksi seuraksi tuli Uruguayn kolmannella sarjatasolla pelannut Rocha FC. Alkukauden jälkeen kolumbialainen siirtyi lainalle Libanonin pääsarjaan SC Bekaan. Libanonin kauden jälkeen oli aika tulla Suomen pelikentille.

Suomeen saavuttuaan Hernandez pelasi TPS:ssä ensin Ykkösessä kauden 2019 ja toisen kauden 2020 Veikkausliigassa. Viime kaudella Hernandez pelasi Veikkausliigassa 21 ottelua ja teki niissä kaksi maalia. Viime kausi oli miehen läpimurto kohti suomalaisen jalkapallon huippua. HIFK:ssa toppari on tehnyt välittömän vaikutuksen ja hän pelasikin Suomen Cupissa keväällä yhdeksää minuuttia vaille täydet peliminuutit. 

182 senttinen kolumbialainen on tunnettu Suomen kentillä kovaa pelaavana puolustajana, joka menee jokaiseen tilanteeseen aggressiivisesti, eikä ikinä anna periksi. Hernandez on myös erinomainen pelaaja voittamaan pääpalloja ja hän on vastustajille iso uhka hyökkäyspään erikoistilanteissa. Kaksinkamppailuihin saa Suomen kentiltä parempaa pelaajaa hakea.