< Nikolas Saira

Edustusjoukkue

Martti Puolakainen >

24

Adama Fofana

Lainalla Vejle BK:sta
IKÄ

19

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Keskikenttä

OTTELUT

12

MAALIT

1

SYÖTÖT

5

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Adaman fanipaita!

Seurat

  • -2018 FC Olympique Sport Abobo (CIV)
  • 2019 Vejle BK (DEN)
  • 2020- HIFK

Ura

Yhteistyöseura Vejle BK:sta kaudelle 2020 lainapelaajana saapunut nuorukainen liittyi IFK:n rivistöön aivan alkuvuodesta. Valmennusjohto on ottanut Norsunluurannikolta kotoisin olevan 19-vuotiaan pelaajan vastaan mielenkiinnolla ja uskovat hänen ottavan suuria harppauksia kehityksessä HIFK:n edustusjoukkueen kanssa tällä kaudella.

Fofana syntyi Abobossa, Abidjan esikaupungissa, joka on yksi maan tiheimmin asutetuista kaupungeista. Jalkapallon pelaamisen hän aloitti 7-vuotiaana ja pelasi nuoruutensa pääosin oikeana linkkinä pienen kokonsa ja ketteryytensä ansiosta. Myöhemmin valmentaja näki nuoren pelaajan potentiaalin keskikentällä, jonka hän onkin pelipaikakseen vakiinnuttanut myös ammattilaisurallaan. Yksi Fofanan varhaisimmista seuroista oli kotikaupunkinsa AJFA (Academie Des Jeunes Footballeur D’abobo Ajfa), jossa hän pelasi useamman vuoden ennen siirtymistä Olympic Sport Abobo CF (OSA) -joukkueeseen vuoden 2014 lopulla. Hän pelasi OSA:ssa nuorempien reservijoukkueessa, josta hänet pian nostettiin edustusjoukkueeseen. Seura on tuottanut useita ammattilaispelaajia maailmalle ja mahdollisuus avasi myös 18 vuotta täyttäneelle Fofanalle ovet Euroopan jalkapallokentille.

Fofana lainattiin kotimaastaan Tanskaan vuoden 2019 alussa ja puolen vuoden jälkeen hän kirjoitti viiden vuoden kattavan sopimuksen, siirtyen sen myötä Vejle BK:n omaksi pelaajaksi. Seuraan tullessaan hän pelasi U19-joukkueen mukana, mutta harjoitteli myös edustusjoukkueen kanssa. Uuden sopimuksen myötä elokuussa 2019 hän siirtyi pysyvästi miesten joukkueeseen odotettua nopeammin seurajohdon vakuuttuessa nuoren keskikenttäpelaajan kehityspotentiaalista. Hän teki pian uuden sopimuksen jälkeen debyyttinsä edustusjoukkueessa Tanskan Cupin ensimmäisellä kierroksella Allesø GF:n vieraana heti elokuun alussa.

Fofanan matka IFK:n edustusjoukkueessa alkoi tammikuussa vuonna 2020 hänen allekirjoitettuaan lainasopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Suomessa hän on pelannut kolmen ottelun verran Suomen Cupin alkulohkossa, pelaten yhteensä 151 minuuttia. Seura näkee mahdollisuuden nuoren pelaajan kehityskaaren seuraavan piikin saavuttamiselle tulevalla Veikkausliigakaudella, joten tätä pelaajaa kannattaa pitää silmällä.

30.12.2019

Kaksi uutta lainapelaaja Vejle BK:sta

LUE ARTIKKELI