Skip to main content

Mosa Yaghoubi

Edustusjoukkue

Erikson Carlos

11

Aatu Kujanpää

IKÄ

22

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Keskikenttä

Seurat

  • -2018 SJK
  • 2018-2019 VPS
  • 2020 SJK
  • 2021 HIFK

Kummiyritys

Ura

Aatu Kujanpää on Lapuan Ponnistuksen kasvatti ja hän edusti SJK:ta 13-vuotiaasta alkaen niin SJK:n junioreissa, akatemiassa kuin edustusjoukkueessakin. Hänet valittiin SJK-junioreiden vuoden junioripelaajaksi vuonna 2015. Kujanpää pelasi ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa SJK:n paidassa kauden 2017 päätösottelussa. Tämän jälkeen seuraavat kaksi kautta meni Vaasan Palloseurassa, mutta siellä peliaika jäi vähiin loukkantumisten takia. Yhteensä pelejä Vaasassa kertyi vain seitsemän ja viime kaudeksi Kujanpää palasi kotiin ja pelasi Ykköstä SJK Akatemiassa 15 ottelun verran. Kujanpäällä on kokemusta Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueesta.

Kujanpää teki debyyttinsä HIFK:n riveissä harjoitusottelussa TPS vastaan. Siinä ottelussa nuori keskikenttäpelaaja oli alusta asti aktiivinen ja hakeutui hyvin vetopaikoille. Erinomaisen potkutekniikan omaava Kujanpää tuo HIFK:n juonikkuutta ja aktiivisuutta hyökkäyspäähän sekä tehoja vedon osuessa kohdalleen. Kujanpää on päävalmentaja Joaquin Gomezille entuudestaan tuttu SJK:sta. Nuorella pelaajalla on paljon potentiaalia, joka voi tulevalla kaudella konkretisoitua lopullisena askeleena Veikkausliigatasolle.

Sitaatti

”Kentällä roolini on luoda maalintekopaikkoja sekä muille että itselleni ja sitä kautta auttaa joukkuetta saamaan pisteitä. Kopissa keskityn usein jo peliin kuuntelemalla musiikkia, mutta saatan välillä osallistua myös läpänheittoon.”