Skip to main content

3 Silver Grauberg (EST)

187cm 82kg s. 26.11.1996 – 22v

Ura: Tallinnasta kotoisin oleva Grauberg on jo tuttu naama Viron U21 maajoukkueessa missä hän on esiintynyt viisi kertaa. Grauberg siirtyi HIFK:hon kasvattajaseurastaan FC Florasta. Tätä ennen Grauberg on pelannut Viron pääsarjaa JK Tammekan riveissä, missä hän oli lainalla FC Florasta.

Vahvuudet: Grauberg on vasenjalkainen toppari joka pystyy pelaamaan myös vasempana laitapuolustajana. Graubergin vahvuuksiin kuuluu myös hyvät kaksinkamppailut ja peräänantamaton asenne.

4 Hannu Patronen

183cm 81kg s. 23.5.1984 – 34v

Ura: Järvenpäässä syntynyt toppari, joka urallaan on pelannut myös oikeata laitapakkia aloitti uransa FC Hongassa. Hongassa toppari pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan Veikkausliigaa, ja siellä aikaa vierähti peräti viisi vuotta. Hongasta matka jatkui Ruotsiin, missä Patronen edusti Helsingborgia Allsvenskanissa neljän kauden ajan. Sieltä Patronen jatkoi Norjaan missä hän pelasi Sogndalille viiden vuoden ajan. Tämän jälkeen, jo erittäin kokenut toppari siirtyi HJK Helsingin riveihin. Patronen kerkesi pelata HJK:lle kahden kauden ajan, mistä hän siirtyi vuoden sopimuksella HIFK:hon

Vahvuudet: Erittäin kokenut ja kovaa pelaava HIFK kapteeni on todellinen johtohahmo, joka johtaa puolustuslinjaa erittäin hyvällä pelinlukutaidolla. Myös Patrosen lähtönopeutta ja räjähtävyyttä ei tule aliarvioida.

6 Riku Selander

173cm 66kg s. 23.11.1994 – 24v

Ura: Helsinkiläissyntyiseltä Selanderilta löytyy kokemusta monelta eri sarjatasolta Suomesta. Selander aloitti uransa VJS Akatemiassa, mistä matka jatkui PK-35. Ei kauaakaan kun Selander siirtyi FC Honkaan lainalle, mihin hän siirtyi ilmaissiirrolla vakuuttavien esityksien jälkeen. Tämän jälkeen peliaikaa löytyi IF Gnistanista ja Ekenäs IF:stä , mistä hän siirtyi HIFK:hon kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Selander on osoittanut taitonsa jo Kakkosessa ja Ykkösessä. Suomen Cup ja Veikkausliigakauden alku osoittavat lupaavia merkkejä, ja että askel Veikkausliigaan ei ole liian iso harppaus stadilaiselle.

Vahvuudet: Erittäin versatiili oikea laitapuolustaja pystyy pelaamaan myös korkeammalla oikealla laidalla ja keskikentän keskustassa. Selanderin selvät vahvuudet ovat napakat syötöt, kiistämätön työmoraali ja periksiantamattomuus.

7 Joel Mattsson

182cm 74kg s. 17.3.1999 – 20v

Ura: Maarianhaminasta kotoisin oleva laituri aloitti uransa IFK Marienhamnin junioreissa. Vakuuttava oikealaituri, joka pystyy pelaamaan myös vasenta laitaa, ja oikeaa laitapuolustajaa debytoi kaudella 15/16 HJK:ta vastaan. Mattsson siirtyi Maarianhaminasta pääkaupunkiin kaudelle 2019. Nuoresta iästään huolimatta Mattsson on ollut mukana jo 63 Veikkausliiga ottelussa.

Vahvuudet: Nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Joel on yksi Suomen tulevaisuuden kirkkaimmista tähdistä. Mattsson on erittäin nopea, ennakkoluuloton pelaaja joka kykenee haastamaan ja loihtimaan yllättäviä ratkaisuja täydessä vauhdissa hyökkäyspäässä.

8 Jukka Halme

180cm 79kg s. 29.5.1985 – 33v

Ura: Helsinkiläissyntyinen keskikentän keskustassa viihtyvä pelaaja aloitti uransa PK-35:n junioreissa. Matka jatkui edustukseen asti, missä Halme viihtyi kolme kautta, kunnes hän päätti siirtyi HIFK:hon. Halme pallotteli muutaman vuoden aikana PK-35 ja HIFK:n välillä kunnes hän siirtyi takaisin HIFK:hon missä hän on siitä asti pelannut. Halme on pelannut HIFK:lle 162 ottelua ja tiensä Stadin Kingien sydämeen.

Vahvuudet: Joukkueen kapteenistoon ja legendoihin lukeutuva Jugi tekee aivan uskomattoman määrän töitä ottelun aikana. Halme pelaa aggressiivisesti ja toimii joukkueen sydämenä. Hyviä ja rauhallisia ratkaisuja pallollisena tekevä keskikenttäpelaaja ei ole turhaan ansainnut lempinimeä ’’Bragun Gattuso’’ . Hän tuo kokemuksella tasapainoa joukkueen keskikentälle.

9 Luís Henrique

10 Xhevdet Gela

183cm, 83kg s. 14.11.1989 – 29v

Ura: Vushtrrin kaupungissa, Jugoslaviassa (nyk. Kosovo) syntynyt keskikenttäpelaaja on jo todellinen Veikkausliiga konkari. Hän on edustanut jopa kahdeksaa eri seuraa uransa aikana. HIFK:ta Gela on edustanut jo 76 ottelussa ja otteluita Veikkausliigassa on melkein jo 200.

Vahvuudet: Gelan on pallovarma, kokenut pelaaja joka omaa kovan asenteen ja hyvän kaksinkamppailuvoiman. Halmeen tavoin Gela on väsymätön raataja, joka ei suostu antamaan periksi. Kokemusta löytyy myös Eurokentiltä seitsemän ottelun verran.

11 Hussein Mohamed

180cm 70kg s. 20.3.1997 – 22v

Ura: Mogadishussa syntynyt, räjähdysmäinen laituri aloitti uransa FC Viikingeissä. Ei kauaakaan kun Hussein siirtyi Vuosaaresta HJK:n U19 seuraan. Husseinin tie johti Klubi 04 mistä hän peliajan perässä siirtyi takaisin Viikinkeihin. Mohamed viihtyi kakkosessa yhden kauden ajan, kunnes hän siirtyi nousua tavoittelevaan HIFK:hon kaudella 2018. Hän pelasi Ykkösessä 20 ottelua joissa syntyi yksi maali, ja kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Vahvuudet: Hussein Mohamed on tulevaisuuden pelaaja, jonka tavoitteena on tulevalla kaudella murtautua vakiokokoonpanoon. Hänen suurimmat vahvuudet ovat yllätyksellisyys ja nopeus jotka ovat hyvän laitapelaajan tunnusmerkit.

12 Daniel Kollar

182cm 82kg s. 29.3.1994 – 25v

Ura: Daniel Kollar, alunperin Jyväskylästä kotoisin oleva maalivahti lähtee toiseen kokonaiseen kauteensa HIFK:n maalilla. Kollar pelasi jo 18-vuotiaana Ykköstä AC Kajaanin paidassa. Täältä matka jatkui Veikkausliigaan, missä hän edusti FC Honkaa 18 ottelussa. Tämän jälkeen Kollar pallotteli Veikkausliigan ja Ykkösen välillä, edustaen PS Kemiä, PK-35 ja IF Gnistania. Kauden 2017 päätteeksi Kollar siirtyi HIFK:hon joka taisteli silloin paikasta Veikkausliigassa putoamiskarsinnoissa. Viimekaudella Kollar edusti HIFK:ta Ykkösessä, 14 ottelussa, joissa hän nollasi vastustajan peräti kahdeksan kertaa.

Vahvuudet: Kollar onnistui viimekaudella Ykkösessä erinomaisesti ja tulee tälläkaudella taistelemaan ykkösvahdin paikasta. Hänen selviä vahvuuksia ovat hyvä jalalla pelaaminen ja huipputason reaktiokyky. Kollar on jo aiemmin osoittanut olevansa Veikkausliigatason torjuja ja hänellä on 45 Veikkausliiga ottelussa seitsemän nollapeliä.

13 Jakob Dunsby (NOR)

174cm 70kg s. 13.3.2000 – 19v
Lainalla Sandefjordista

Ura: Jakob Dunsby on Norjalaisen Sandefjord Fotballin kasvatti. Vastuuta ei Norjasta irronnut, joten hän tuli peliajan perässä HIFK:hon. Hän liittyi joukkueeseen 24.3 , vain yksitoista päivää hänen 19-vuotisjuhlien jälkeen.

Vahvuudet: Nopea pelaaja joka pystyy auttamaan puolustusta, mutta hänen mukavuusalue on maalin edessä. Dunsby pystyy pelaamaan sekä kärjessä, että laidalla. Nuori hyökkääjä on erittäin itsevarma ja röyhkeä ikäisekseen ja omaa todella kovan työmoraalin. Hänellä on myös hyvä peliäly ja pystyy antamaan hyviä syöttöjä. Hän tuo IFK:n joukkueeseen lisää suoraviivaisuutta hyökkäykseen.

14 Erikson Carlos (BRA)

169cm 64kg s. 26.2.1995 – 24v

Ura: Erikson Carlos Batista dos Santos eli Tiquinho on Brassikärki joka pystyy pelaamaan sekä hyökkäyksen keskustassa että laitapelaajana. Hän aloitti uransa Cruzeiron juniorijoukkueessa, mistä hän siirtyi CE Lajeadensen junioreihin. Hän on pelannut ison osan urastaan Brasiliassa mutta kävi vuoden pituisella pestillä Japanin kolmannella sarjatasolla SC Sagamiharassa, mistä hän siirtyi kauden mittaisella sopimuksella HIFK:hon. SC Sagamihara on sama seura mistä Tiquinhon maanmies, Toro saapui HIFK:hon.

Vahvuudet: Tiquinho on nuori pelaaja, joka tuo joukkueeseen huippunopeutta ja yllätyksellisyyttä viimeiselle hyökkäyskolmannekselle. Taitava Brassi on hyvä haastamaan, ja ennakkoluuloton hyökkäyksessä.

15 Macario Hing-Glover (USA)

16 Tino Palmasto

193cm s. 9.10.1998 – 20v

Ura: Lupaava 193-senttinen nuorukainen on FC Hongan kasvatti, joka on juniorivuosinaan ollut italialaisten seurojen mielenkiinnon kohteena. Palmasto on edustanut HIFK:ta viisi kertaa Suomen-cupissa ja kaksi kertaa Veikkausliigassa. Palmasto teki Veikkausliiga debyytissään VPS:ää vastaan maalin. 

Vahvuudet: Tino on hyvällä työmoraalilla varustettu nuori toppari, jonka vahvuuksia ovat pääpeli ja syötön katkot. Hänellä on kova halu oppia sekä kehittyä. IFK:sta pelaaja hakee hyvää kehittymisympäristöä ja näytönpaikkaa.

17 Jani Bäckman

179cm  s. 20.03.1988

Ura: Faneille jo tuttu nimi, Bäckman on edustanut HIFK:ta jo neljän vuoden ajan. HIFK:hon Bäckman siirtyi PK-35, ja on sitä ennen edustanut lukuisia eri seuroja, mm FC Lahtea, FC Honkaa ja FC Hakaa. HIFK debyyttinsä Bäckman pelasi IFK Mariehamnia vastaan. Ensimmäisen maalin seuralle hän teki vierasottelussa FC KTP:tä vastaan. Bäckman on edustanut HIFK:ta jo yli sadassa ottelussa.

HIFK:n ensimmäinen jatkosopimuspelaaja. “Bärin” hevosenpotku pääsi hyvin esille jo harjoituskaudella miehen kokeillessa useampaa pelipaikkaa.

Vahvuudet: Puolustavan keskikenttäpelaajan paikalla viihtyvä Bäri pystyy pelaamaan myös topparia, ja oli yksi avainpelaajista viime kaudella, kun 23 ottelussa syntyi viisi maalia, ja viisi maaliin johtanutta syöttöä.

18 Matias Hänninen

171cm s. 15.03.1991

Ura: Masa sai jalkapallo-oppinsa nuorena FC Konnun riveistä. HIFK:hon hän siirtyi jo vuonna 2010, seuran pelatessa Kakkosta. Veikkausliiga debyyttinsä hän sai Huhtikuussa 2015 kun vastaan asettui IFK Mariehamn. Aiemmilla kausilla Hänninen on pelannut oikean laitapuolustajan paikkaa, mutta täksi kaudeksi hänet nostettiin pykälää ylemmäs keskikentän laitaan. Masa on urallaan pelannut kunnioittavat 177 ottelua Tähtirinnoissa ja saalistanut niissä 15 maalia sekä 10 maalin johtanutta syöttöä. 

Vahvuudet: Joukkueen taistelutahdon ruumiillistuma ainakin kannattajien mielestä. Yks-ykkösissä puolustus tasolla huippuluokkaa, periksiantamaton ja pelaa isolla IFK-sydämellä. 

19 Kevin Larsson

20 Hassan Sesay