Skip to main content

HIFK:lla on seurana käynnistymässä uusi projekti, jonka tavoitteena on levittää seuran toimintaa Itä-Helsinkiin. HIFK tekee jo nyt yhteistyötä toisen asteen oppilaitoksen kanssa ja lisäksi tavoitteena on jatkossa tehdä yhteistyötä alueen ala- ja yläasteiden kanssa sekä perustaa pallokouluja. Projektin pääkoordinaattoriksi valittiin aikaisemmin keväällä entinen suomalaisen jalkapallon huippulupaus Ümit Menekse

Vesa Hellgren on rekrytoitu HIFK:n Itä-Helsingin projektiin tyttöjalkapallon puolelle. Hän on aikaisemmin valmentanut monta vuotta HIFK:ssa naisjoukkueita sekä viimeisimpänä Espoon Palloseuraa. Hellgren oli aikoinaan HIFK:n naisten valmentajana nostamassa vasta perustettua joukkuetta 4. divisioonasta 3. divisioonaan. Päätös projektiin mukaan lähdöstä oli miehelle helppo:

– Aikoinaan lähdettyäni HIFK:sta palanen sydämestäni jäi seuraan. Ajastani täällä ja varsinkin yhteistyöstä Mika Lönnströmin kanssa jäi hyviä muistoja.

– Viimeiset 10 vuotta olen ollut naisten jalkapallossa valmentamassa sekä junioreita että aikuisia. Tämä homma lähti aikoinaan oman tytön harrastuksen kautta. Tulen pelaajien kanssa hyvin toimeen ja tunnen heidän sielunmaisemansa omien lasteni kautta.

Hellgren tulee tekemään projektissa tiivistä yhteistyötä Ümit Meneksen kanssa. Menekse tulee vastaamaan projektissa selvästi enemmän poikien puolesta ja Hellgren taas tyttöjen puolesta. Hellgren pitää tärkeänä, että “kuilu” pelaajien ja valmentajien välillä on mahdollisimman pieni:

– Tavoitteeni on olla pelaajalähtöinen ja kuuntelen mielelläni mitä pelaajilla on sanottavana. Tarkoituksena on tehdä mahdollisimman kivoja ja motivoivia harjoitteita, jotka toimivat lapsille kannustimena. Olen iloinen, jos saan yhdenkin pelaajan toimintaan mukaan, sillä tuolla on olemassa paljon hyviä “katufutaajia”. Heille olisi tärkeää oppia joukkueessa toimimista. 

– Olen odottavalla fiiliksellä projektin suhteen, sillä Itä-Helsingissä on iso potentiaali ja meillä on projektin suhteen vain taivas rajana. Tavoite on saada Itä-Helsinkiin useita uusia ikäluokkia sekä tyttöihin että poikiin.

Tällä hetkellä Menekse ja Hellgren tekevät kouluvierailuja Itä-Helsingissä löytääkseen uusia innostuneita junioripelaajia mukaan seuran toimintaan.