Skip to main content

HIFK:lla on seurana tiedossa uusi projekti, jonka tavoitteena on laajentaa seuran toimintaa Itä-Helsinkiin. HIFK tekee jo nyt yhteistyötä toisen asteen oppilaitoksen kanssa ja lisäksi tavoitteena on jatkossa tehdä yhteistyötä alueen ala- ja yläasteiden kanssa sekä perustaa pallokouluja.

Uuden projektin pääkordinaattoriksi on valittu entinen suomalaisen jalkapallon huippulupaus Ümit Menekse. Lapsena perheensä kanssa pakolaisena Turkista Suomeen tullut Menekse oli nuorena Suomen lupaavimpia nuoria pelaajia. Hän oli mukana Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2003 Suomessa järjestetyissä alle 17-vuotiaiden miesten maailmanmestaruuskilpailuissa. Hän kävi myös kotimaassaan Turkissa testijaksolla, mutta Suomi tuntui silloin turvallisemmalta paikalta pelata jalkapalloa. Keskikenttäpelaaja pelasi urallaan parhaimmillaan miesten Ykkösessä ja ura jatkui HJK:n organisaatiossa aina 21-vuotiaaksi asti.

35-vuotias Menekse on pitänyt jalkapallon mukana elämässään myös uransa jälkeen, mutta nyt hän tekee paluun suomalaisen jalkapallon huipulle uudessa roolissaan HIFK:ssa:

– Näen HIFK:ssa paljon potentiaalia. Seuralla on hyvä visio, josta on hyvä lähteä ponnistamaan. 

– Tehtäväni on koordinoida HIFK:ta Itä-Helsinkiin, jotta seura saisi sinne jalansijaa. Silloin elettäisiin symbioosissa, jossa Itä-Helsinki hyötyy HIFK:sta ja toisinpäin. 

– Itä-Helsingissä on paljon potentiaalia. Juuri nyt on menossa vaikeat ajat, mutta toivottavasti projekti kukoistaa vuoden tai kahden päästä. Itä-Helsinki tulee tulevaisuudessa olemaan yksi HIFK:n suurimpia vahvuuksia, hän sanoo.

Meneksen johdolla käynnistyvästä projektista tulee lisätietoa myöhemmin kevään aikana.

Teksti: Henri Niemelä.