Skip to main content

Sateen sävyttämä lauantai ei tarjonnut auringonpaistetta myöskään kentän puolella, kun HIFK ja Ilves kohtasivat A-poikien (P20) SM-sarjan ottelussa Talin urheilupuiston kakkoskentällä. Punapaitaiselle kotijoukkueelle ei oikein mikään tahtonut onnistua ja neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi tylysti. Ilves otti voiton lukemin 0-2 (0-1) ja vei täydet kolme sarjapistettä mukanaan Tampereelle.

Ensimmäinen puolituntinen pelattiin sadekelissä ja IFK lisäksi vastatuuleen. Myös kentän tasolla tähtirinnoilla oli vaikeaa eikä oma peli kulkenut lainkaan. Sen sijaan Ilves juoksi, taisteli ja voitti kaksinkamppailut yksi toisensa jälkeen. Keltapaitojen taukojohtoa ei siten voi pitää täytenä vääryytenä, vaikka se melko halvalla tavalla syntyikin. Ottelussa nimittäin nähtiin tämän kauden käsittämättömin tuomariratkaisu: Ilveksen hyökkääjä potkaisi IFK:n topparia Rasmus Smidtslundia aivan rangaistusalueen sivurajalla ja kaatui, minkä seurauksena pallo vietiin pilkulle! Niko Uusikartano täräytti pallon voimalla maalin kattoon ja vieraat johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilves osui vielä ylähirteen. Tauolle siirryttiin näin ollen numeroissa 0-1.

IFK aloitti toisen puoliajan terävästi ja loikin koko ottelun vaarallisimman tilanteensa heti ensimmäisellä minuutilla, kun pallo vapaapotkun jälkeen osui vieraiden maalin ylähirteen. Pian oli kuitenkin seuraavan kylmän suihkun vuoro. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Santeri Haarala vei Ilveksen jo kahden maalin johtoon. Keltapaidat laukoivat muutenkin hanakasti ja IFK-veskari Axel Anderson joutui torjuntatöihin useita kertoja. Vastaavasti IFK ei saanut palloa kertaakaan kohti Ilveksen maalia, ja myös kotijoukkueen lukuisat kulmapotkut jäivät vaarattomiksi. Lopputuloksen 0-2 myötä Ilves otti jo neljännen peräkkäisen vierasvoittonsa. Tähtirinnoille tappio puolestaan merkitsi isoa takaiskua mestaruusjahdin kannalta.

HIFK – Ilves  0-2 (0-1)

0-1  Niko Uusikartano rp. (18.)
0-2  Santeri Haarala (50.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Topias Pennanen (46. Joonas Salmi), Rasmus Smidtslund, Tuukka Andberg, Niklas Åhlgren (60. Samu Häkälä); Pasi Forsman, Miska Hurme; Haris Ibrahimovic (v), Tommi Jyry, Arttu Heikka (28. Joakim Ärilä); Antti Ulmanen (v).

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Ensimmäinen puolituntinen oltiin aivan sysipaskoja. Ilves halusi enemmän ja oli koko ajan askeleen edellä. Maalihan oli sitten aivan järkyttävä tuomarivirhe. Hyvin harvoin tuomareista mitään jaksan sanoa, mutta ei tuollaista vain saa tapahtua kun on tällaisesta pelistä kyse. Vastustaja sai siitä vielä entistä kovemman draivin päälle ja itse taas jouduimme takaa-ajoasemaan. Sitten otettiin Jokke (Ärilä) mukaan kentälle ja saatiin vähän peliä käyntiin, ja vähän paremmalla asenteella tultiin myös toisen puoliajan alkuun.

– Pelattiin sitten tilanne varsin typerästi, menetettiin pallo ja päästettiin kaveri avopaikkaan. Eikä se ollut ensimmäinen virhe vaan samanlaisia tuli pitkin toista puoliaikaa. Mentiin sitten selkeästi kolmen alakertaan ja suoraviivaisempaan peliin – jokainen meidän jätkä tietää kyllä mitä tuossa tilanteessa pitää tehdä – mutta peli oli liikaa hieromista alhaalla eikä pelattu järkevästi. Jos ollaan kahden maalin tappioasemassa pitää palloa toimittaa ylös ja linjan taakse. Heti kun näin kävi, saatiin jotain aikaan mutta maalinteko ei tänään ollut lähelläkään. Yksikään pelaaja ei voi olla tyytyväinen suoritukseensa tänään. Tässä on kuitenkin painettu hommia yhdeksän kuukautta, ja nyt pitäisi pelata tosissaan kärkisijoista eikä lepsuilla!

A-poikien SM-sarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Tämän päivän tulosten myötä TPS karkasi IFK:lta jo viiden pisteen päähän, joten mestaruuskamppailuun ei tähtirinnoilla ilman muiden suurta apua ole enää asiaa. Mahdollisimman hyvää sijoitusta toki tavoitellaan edelleen. Ensi viikon sunnuntaina IFK matkustaa FC Interin vieraaksi Turkuun, ja sarja päättyy sunnuntaina 24. syyskuuta. Tähtirintojen vastustajaksi saapuu tuolloin PK-35/VJS ja pelipaikkana toimii Pallokenttä 6.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: