Skip to main content

A-poikien (P20) SM-sarjan viimeinen kierros pelattiin tänään ja HIFK:n vieraaksi Talin nurmelle saapui PK-35/VJS. Tähtirinnat hallitsivat peliä lähes mielin määrin ja ottivat komean voiton lukemin 5-1 (2-1). IFK päätyi sarjassa kolmannelle sijalle ja ottelun jälkeen pelaajat saivatkin tästä kaudesta palkinnoksi SM-pronssimitalit kaulaansa.

Tähtirinnoilla oli mahdollisuus hopeallekin, mutta mestaruutensa jo varmistanut TPS hävisi samaan aikaan paikallisvastustajalleen FC Interille, ja näin Inter kuittasi SM-hopeat IFK:ta paremman maalieron ansiosta.

HIFK – PK-35/VJS  5-1 (2-1)

1-0  Joonas Salmi (2.)
2-0  Antti Ulmanen (5.)
2-1  Valtteri Marttinen (14.)
3-1  Samu Häkälä (50.)
4-1  Antti Ulmanen (65.)
5-1  Daniel Rantanen (78.)

IFK:n kokoonpano: Tomi Mikkelsson (mv); Miika Lindqvist, Rasmus Smidtslund, Tuukka Andberg, Joonas Salmi (57. Haris Ibrahimovic); Pasi Forsman, Daniel Rantanen (v), Tommi Jyry (63. Arttu Heikka); Samu Häkälä, Joakim Ärilä (63. Niklas Åhlgren), Antti Ulmanen.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Ottelun avausmaalin iskenyt laitapakki Joonas Salmi:
– Mitaliin on kiva lopettaa A:n kausi, etenkin kun viime vuonna jäätiin neljänneksi. Omalta osaltani kausi meni melko hyvin, sain autettua joukkuetta parhaani mukaan. Aika uuvuttavaa toki on ollut kun HIFK/2:n otteluiden myötä on jatkuvasti pelattu kahta peliä viikossa. Valmennuksen kanssa on kuitenkin jatkuvasti seurattu tilannetta ja pidetty huoli siitä että lepoa on tarvittaessa saatu.

– Tämä oli viimeinen pelini junioreiden puolella. Tulevaisuuden kannalta tärkeintä olisi nyt että edustusjoukkue säilyttäisi liigapaikkansa, ja saada peliaikaa siellä ensi vuonna. Lähin tavoite toki siintää jo viikon päässä jolloin tarkoituksena on olla nostamassa HIFK/2 Kakkoseen. Kausi on ollut raskas, mutta kyllä sen yhden pelin vielä jaksaa!

HIFK A:n (ja HIFK/2:n) päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Kokonaisuudessaan joukkueelle voi tästä kaudesta antaa arvosanan 9. Mitali oli vähimmäistavoite ja se myös saavutettiin. Teimme kahdessa viimeisessä matsissa oman osuutemme sen eteen että pronssi kirkastuisi, mutta turkulaisiin ei taaskaan voinut luottaa. Pelasimme TPS:lle mestaruuden mutta heitä ei kiinnostanut palkita meitä.

– Joukkueessahan oli paljon vaihtuvuutta, kun kesken kauden USA:han lähti viisi pelaajaa. Mutta heidän paikalleen tuli kavereita jotka klaarasivat hommat hyvin. Toki kausi on ollut pelaajaryhmälle raskas kun on pelattu kahta sarjaa samaan aikaan, ja välillä on ollut epävarmuutta siitä ketkä pelaajat ovat milloinkin olleet käytettävissä. Voittoprosentti kauden aikana oli hyvä ja me olimme yhdessä TPS:n ja Interin kanssa ne kolme selvästi kovinta joukkuetta. Turkulaisia pantiin keskinäisissä peleissä päihin (pisteet yhteensä 10-1), mutta keskikastin joukkueita vastaan kompuroitiin ja se maksoi meille mestaruuden. Pojille jäi kuitenkin kaudesta mitalit muistoksi ja hyvä niin.

Kausi ei suinkaan vielä ole päättynyt, sillä nuorista pelaajista sekä muutamasta konkarista koostuvalla HIFK/2:lla on kaksi ottelua jäljellä. Nousu Kakkoseen on katkolla ensi lauantaina eli syyskuun 30. päivänä, jolloin tähtirintojen vastustajaksi saapuu Sibbo-Vargarna. HIFK/2:n etumatka FC Futuraan kaksi kierrosta ennen loppua on neljä pistettä, joten voitto varmistaisi punapaitojen nousun Kakkoseen. Ottelu pelataan legendaarisella Väinämöisen kentällä Töölössä ja peli alkaa kello 14:30.

A-poikien (P20) SM-sarja 2017, lopullinen sarjataulukko