Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Tappio Lahdessa

Perjantai-iltana pelattiin yksi A-poikien (P20) SM-sarjan ottelu, kun HIFK matkusti FC Lahden vieraaksi Mukkulan tekonurmelle. Kotijoukkue osoittautui tähtirinnoille jälleen hankalaksi vastustajaksi. Lopputuloksen 2-0 (0-0) myötä tilanne sarjassa tasoittui entisestään.

Joukkueet kohtasivat jo sarja-avauksessa vapun alla Talin jalkapallohallissa. Tuolloin IFK painosti ja loi tilanteita, mutta ei onnistunut maalinteossa, ja FC Lahti nappasi täyden pistepotin. Samalla kaavalla jatkettiin myös Mukkulassa perjantaina. Tähtirinnoilla oli ottelussa puolen tusinaa hyvää maalintekopaikkaa mutta yhtäkään ei onnistuttu käyttämään hyväksi. FC Lahden liigakokemusta omaava maalivahti Santeri Pakkanen torjui vierasjoukkueen parhaatkin yritykset. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla IFK jatkoi painostustaan. Jakson puolivälissä tähtirinnat muuttivat ryhmitystään entistä hyökkäysvoittoisammaksi, kun toppari Pasi Forsman nostettiin ylös. FC Lahti piti kuitenkin pintansa ja käytti vielä IFK:n alakerrassa vapaaksi jääneen tilan tehokkaasti hyväkseen. Ottelun avaus- ja samalla voittomaali syntyi varttitunti ennen loppua, kun kotijoukkue pääsi murtautumaan laidalta läpi ja Tim Martinen vei keskityksestä mustapaidat johtoon. Ottelun lopulla Hannes Heinonen puolestaan sinetöi lukemat 2-0 ottelun loppunumeroksi.

FC Lahti – HIFK  2-0 (0-0)

1-0  Tim Martinen (75.)
2-0  Hannes Heinonen (84.)

IFK:n kokoonpano: Otto Brusiin (mv); Topias Pennanen, Pasi Forsman, Rasmus Smidtslund, Ike Hayes; Tommi Jyry, Joakim Ärilä (66. Niklas Åhlgren); Miika Lindqvist, Otto Jukko (85. Robin Hanner), Haris Ibrahimovic; Samu Häkälä (59. Abaas Ismail).

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Taas nähtiin että jalkapallo on maalintekopeli eikä pelkkä pelin hallinta riitä. Kaikki kunnia kuitenkin FC Lahdelle, joka puolusti kurinalaisesti ja hyökkäsi suoraviivaisesti. Huonolle joukkueelle emme hävinneet. Toisen puoliajan keskivaiheilla päätimme ryhtyä hakemaan voittoa pienellä riskilläkin ja siksi teimme pieniä muutoksia ryhmitykseen. Valmennus ottaa tästä täyden vastuun. Pelaajia ei voi yrityksen puutteesta moittia. Tällä kertaa ratkaisu ei vain toiminut. Onneksi sarja on tasainen ja varmasti pelataan vielä paljon ristiin.

– Päivän onnistujia oli kymppipaikan Otto Jukko, joka oli toista kertaa tällä kaudella avauksessa ASM-sarjan ottelussa. Otto on vielä B-ikäinen mutta tulevaisuus on varmasti hyvä, kun hän saa pelejä alle ja vähän oppii asioita. Voinee myös mainita että Otto teki keskiviikkona uransa ensimmäiset maalit miesten ottelussa Kolmosessa (HIFK/2 kaatoi Töölön Taiston 8-0). Lisäksi toppari Rasmus Smidtslund pelasi yhden parhaista peleistään tähän mennessä.

HIFK A pelaa seuraavat kolme otteluaan kotikentällään Talin urheilupuistossa. Putki avataan ensi lauantaina eli elokuun 12. päivänä, jolloin vierailulle saapuu JJK Jyväskylästä. Ottelu alkaa kello 13:00.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: