Skip to main content

Lauantai-iltapäivä lähti käyntiin Talin urheilupuistossa, jossa HIFK kohtasi JJK:n A-poikien (P20) SM-sarjan ottelussa. Hyvissä olosuhteissa käyty kamppailu tarjosi yleisölle melkoisen maalijuhlan. Itse juhliminen jäi kuitenkin kokonaisuudessaan kotijoukkueen iloksi. Loppunumerot olivat nimittäin 9-0 (6-0), joten tähtirintojen maaliero koheni kertaheitolla huomattavasti.

IFK ei ollut kovinkaan vieraskorealla päällä ja ottelu ratkesikin melko aikaisessa vaiheessa. Alkutahdit löi kapteenin nauhaa tänään kantanut Joakim Ärilä, jonka tyylikäs nosto yli vastustajan maalivahdin vei punapaidat johtoon jo neljännellä minuutilla. Hetkeä myöhemmin Nikolas Saira vastasi päivän toisesta osumasta tarkalla laukauksellaan. Seuraavana vuorossa oli Miika Lindqvist, ja lukemat olivat näin ollen 3-0 jo reilun kymmenen minuutin kohdalla.

Jatkoa seurasi kuitenkin vielä. IFK malttoi sahata JJK:n puolustuksen aivan auki ja Topias Pennasen annettua viimeisen syötön sai Joakim Ärilä kunnian siirtää pallon tyhjään maaliin. Jakson puolivälissä Antti Ulmanen iski numeroiksi 5-0, mutta tämän jälkeen oli suurin nälkä jo tyydytetty. Hiukan ennen taukoa nähtiin vielä yksi maali ja vieläpä varsin komea sellainen, kun Daniel Rantanen upotti vapaapotkun tolpan kautta paristakymmenestä metristä. Tauolle siirryttiin näin ollen tennislukemissa 6-0.

Varsin yksipuolisen ottelun toinen puoliaika ei ymmärrettävästi mitään suurempia hienouksia enää tarjonnut. Kotiyleisö sai kuitenkin taas iloita tunnin kohdalla, kun Joakim Ärilä viimeisteli hattutemppunsa upealla laukauksella. Ottelun toisesta erikoistilannemaalista vastasi puolestaan Antti Ulmanen, joka ampui tähtirinnoille tuomitun rangaistuspotkun varmasti sisään noin varttitunti ennen loppua (kuvassa yllä). IFK:n kuudes maalintekijä tänään oli toisella puoliajalla vaihdosta kentälle saapunut Haris Ibrahimovic. Hienosti loppuun saakka pelattu tilanne merkitsi numeroita 9-0, ja näihin lukemiin myös lopulta päädyttiin.

HIFK – JJK  9-0 (6-0)

1-0  Joakim Ärilä (4.)
2-0  Nikolas Saira (7.)
3-0  Miika Lindqvist (11.)
4-0  Joakim Ärilä (18.)
5-0  Antti Ulmanen (26.)
6-0  Daniel Rantanen (40.)
7-0  Joakim Ärilä (60.)
8-0  Antti Ulmanen rp. (77.)
9-0  Haris Ibrahimovic (85.)

IFK:n kokoonpano: Tomi Mikkelsson (mv); Topias Pennanen, Tuukka Andberg, Rasmus Smidtslund, Joonas Salmi; Daniel Rantanen (65. Pasi Forsman), Tommi Jyry; Miika Lindqvist, Joakim Ärilä (65. Miska Hurme), Nikolas Saira (65. Haris Ibrahimovic); Antti Ulmanen.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Hattutempun viimeistellyt Joakim Ärilä:
– Valmistauduimme ja keskityimme otteluun hyvin, kuten yleensäkin. Päätimme että pisteet jäävät kotiin ja niin myös tapahtui. Silloinkin kun ottelu on ratkennut aikaisin kuten nyt, täytyy aina jaksaa pistää palloa liikkeelle ja pelata omaa peliä. Tänään pystyimme ottamaan toisen puoliajan harjoittelun kannalta. Treenasimme tiettyjä kuvioita ja ehkä jotain voidaan ottaa mukaan myös seuraavaan peliin.

– Omalta kohdaltani matsit ovat menneet viime aikoina hyvin (”Jokke” on kesätauon jälkeen tehnyt neljässä ottelussa seitsemän maalia, kun HIFK/2 lasketaan mukaan). Siihen ei ole muuta syytä kuin harjoittelu. Täytyy vain jaksaa painaa hommia joka päivä, muuten ei huipulle ole asiaa. Loppukauden aikana tulee varmasti tasainen kamppailu sarjan kärkisijoista. Mutta meillä on kova jengi ja mahdollisuudet mihin vain. Luotan siihen että tällä kaudella otetaan mestaruus!

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Eipä tästä iltapäivästä jäänyt paljoakaan sanottavaa. Ottelu ratkesi parissakymmenessä minuutissa. Olimme tehokkaita, ainakin siinä alussa. Loppu sitten oli mitä oli mutta ei siitä sen enempää. Katseet on jo käännetty eteenpäin.

A-poikien SM-sarjaa on pelaamatta enää kuusi kierrosta ja kamppailu kärkisijoista on äärimmäisen tasainen. IFK on sarjassa tällä hetkellä kolmantena. Ensi perjantaina eli elokuun 18. päivänä nähdään Talin urheilupuistossa pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu, kun IFK:n vieraaksi saapuu FC Espoo. Ottelu alkaa kello 18:00.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: