Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: HIFK voittoon viime hetken maalilla

Pihlajamäen tekonurmella käytiin lauantaina paikalliskamppailu, kun kotijoukkue PK-35/VJS ja HIFK kohtasivat A-poikien (P20) SM-sarjan ottelussa. Isännät siirtyivät avausjaksolla johtoon, mutta tähtirinnat käänsivät tilanteen toisella puoliajalla edukseen. Loppunumeroiden 1-2 (1-0) myötä punapaidat saalistivat kolme tärkeää pistettä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli IFK-näkökulmasta melko vaisu eivätkä tähtirinnat saaneet hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin. PK-35/VJS siirtyikin johtoon reilun puolen tunnin kohdalla. Laidalta murtautumisen jälkeen pallo pelattiin keskelle ja Niklas Ekroth laukoi rangaistuspilkun kohdalta numeroiksi 1-0. Tässä tilanteessa siirryttiin myös taukoa viettämään.

Jos jäi avausjakso IFK:n osalta heikoksi, tarjosi toinen puoliaika sitten aivan erilaista meininkiä. Tähtirinnat muuttivat hiukan ryhmitystään ja maalipaikkoja syntyi nyt jatkuvasti. Tuloksen syntymistä ei tarvinnut odottaa paria minuuttia enempää – siinä vaiheessa nimittäin Juuso Ollila toi vierasjoukkueen kulmapotkusta tasoihin.

IFK:n hallinta jatkui, mutta voittomaalia saatiin odottaa aivan loppuhetkille saakka. Lisäajan kolmannella minuutilla vihdoin tapahtui, kun maalille noussut Pasi Forsman täräytti tähtirinnoille voitto-osuman. Maali oli Forsmanille kauden toinen, ja myös edellinen hänen tekemänsä maali syntyi ottelun lisäajalla. Se toi IFK:lle toukokuussa tasapelin FC Espoota vastaan Leppävaarassa.

PK-35/VJS – HIFK  1-2 (1-0)

1-0  Niklas Ekroth (35.)
1-1  Juuso Ollila (48.)
1-2  Pasi Forsman (90+3.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Ike Hayes, Pasi Forsman (v), Rasmus Smidtslund, Jonathan Ndongala (v); Niklas Åhlgren, Miska Hurme (46. Topias Pennanen); Juuso Ollila, Joakim Ärilä, Arttu Heikka; Samu Häkälä (61. Antti Ulmanen).

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Tärkeä voitto, pysytään mitalitaistossa mukana. Meillä oli sen verran enemmän paikkoja että mielestäni ansaitsimme täydet pisteet tästä pelistä, vaikka ratkaisu aivan viime hetkille menikin. Keskiviikkona vielä Turkuun ja sen jälkeen on pieni tauko tulossa. Meillä on paljon kundeja mukana treeneissä ja siten hyvä kilpailutilanne joukkueessa. Tänään moni kaveri antoi hyviä näyttöjä syksyä varten.

Ennen muutaman viikon mittaista kesätaukoa HIFK A:lla on siis edessään vielä yksi ottelu. Ikäluokan hallitseva Suomen mestari ja sarjaa johtava Turun Palloseura kohdataan keskiviikkona 5. heinäkuuta Kupittaalla. Tähtirintojen seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 30. heinäkuuta, jolloin TPS puolestaan saapuu vierailulle Talin urheilupuistoon.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: