Skip to main content

Sunnuntaina pelattiin jälleen A-poikien (P20) SM-sarjaa. HIFK A:n vieraaksi Talin urheilupuistoon saapui tällä kertaa turkulainen FC Inter. Hyvätasoinen ottelu päättyi pistejakoon lukemin 1-1 (0-1), mikä tiesi tähtirinnoille toista peräkkäistä tasapeliä.

Talin sunnuntai-iltapäivä oli tuulinen mutta poutainen. Jälleen kakkosnurmelle viety kamppailu alkoi heti punaisten vyörytyksellä eikä vauhtia muutenkaan säästelty. Vähitellen myös FC Inter pääsi peliin mukaan, mistä osoituksena kolme peräkkäistä kulmapotkua kymmenen minuutin kohdalla. Avausjakson ainoa maali nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen sinimustissa peliasuissa esiintyneiden vieraiden toimesta. Hyvin pelatun hyökkäyksen päätteeksi Interin Elias Mastokangas sai aivan vapaasti toimittaa pallon maaliin, ja tauolle siirryttiin tilanteessa 0-1.


Punapaidoista palloa lähimpänä Haris Ibrahimovic (vas.) ja Antti Ulmanen.

Toiselle puoliajalle saapui kuitenkin hyvin latautunut IFK, eikä tasoitusta tarvinnut odottaa kuin parisen minuuttia. Vasemmalla laidalla hyvän esityön tehnyt Juuso Ollila toimitti pallon maalille ja Antti Ulmanen toi lähietäisyydeltä kotijoukkueen tasoihin. Punapaitojen ote jatkui vahvana ja turkulaiset jäivät tyystin puolustuskannalle. Viimeisen terävyyden puuttuessa IFK:n hyvä pallollinen peli ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ottelun loppuhetkillä molemmat joukkueet saivat oman mahdollisuutensa ratkaisuun, mutta sekä Axel Anderson (IFK) että Onni Sillanpää (Inter) onnistuivat torjumaan vastustajan läpiajon. Näin lukemat 1-1 jäivät myös ottelun loppunumeroiksi.

HIFK – FC Inter  1-1 (0-1)

0-1  Elias Mastokangas (35.)
1-1  Antti Ulmanen (48.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Ike Hayes, Filip Sågbom, Rasmus Smidtslund, Joonas Salmi (82. Arttu Heikka); Niklas Åhlgren, Tommi Jyry; Juuso Ollila, Otto Jukko (75. Samu Häkälä), Haris Ibrahimovic; Antti Ulmanen.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Avauskokoonpanossa kymppipaikalla tänään pelannut Otto Jukko:
– Tiukkaa ja tasaista, mutta meiltä kokonaisuutena kyllä hyvä peli. Olisimme mielestäni ansainneet enemmän vaikka aivan selkeät maalintekopaikat jäivät vähiin, loppua lukuun ottamatta. Kaksi voittoa seitsemästä matsista ei tietenkään ole mikään hyvä saldo. Mutta tästä tullaan kyllä parantamaan ja voittoja varmasti tulee vielä lisää. On ollut mukavaa pelata nyt A-junnuissa, treenit kovenevat ja olen päässyt hyvin mukaan jengiin, kertoo myös HIFK:n B-pojissa pelaava Otto.

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Meillä on ollut aika paljon pelejä joissa on lopussa menty päästä päähän ja haettu voittoa. Niin tietysti pitääkin, sillä peruuttelusta ei ole mitään hyötyä. Mielestäni meiltä hyvä peli ja luotiin kyllä tilanteita joten harmittaa että saatiin vain yksi maali tänään. Vastassa oli hyvä joukkue; painitermein kuvailtuna saatiin kaveri mattoon mutta selätystä ei tullut. Olemme sekä päästäneet että tehneet vähän maaleja ja voi olla että tuo jälkimmäinen asia vähän aiheuttaa turhaa puristamista. Juhannuksen jälkeen ottelusuma vähän helpottaa joten silloin päästään myös harjoituskentällä paremmin paneutumaan asiaan.

HIFK A pelaa heinäkuun alussa vielä kaksi vierasottelua ennen muutaman viikon mittaista kesätaukoa. PK-35/VJS kohdataan Pihlajamäessä lauantaina 1. heinäkuuta ja ikäluokan hallitseva Suomen mestari Turun Palloseura keskiviikkona 5. heinäkuuta Kupittaalla. Tähtirintojen seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 30. heinäkuuta, jolloin TPS puolestaan saapuu vierailulle Talin urheilupuistoon.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: