Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Tasapeli Tampereella

Parin viikon tauon jälkeen A-poikien (P20) SM-sarja jatkui jälleen tänä viikonloppuna täyden kierroksen edestä. HIFK A matkusti sunnuntai-iltapäivänä Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Kotijoukkue siirtyi kahdesti johtoon, mutta tähtirinnat nousivat molemmilla kerroilla tasoihin. Lopputuloksen 2-2 myötä päädyttiin siis pistejakoon, joka ei täysin tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta.

IFK sai otteluun varsin hyvän alun ja pari tilaisuutta maalintekoon pääsi avautumaan. Lähimpänä oli tähtirintojen toppari Rasmus Smidtslund, jonka hyvä pusku jäi valitettavasti oman pelaajan blokkaamaksi. Ilves puolestaan iski heti ensimmäisestä paikastaan noin kymmenen minuutin kohdalla. Sivulta annettu vapaapotku päätyi IFK:n maalia vartioineen Tomi Mikkelssonin käsiin, mutta kontaktin myötä pallo kimposi maalivahdin käsistä päätyen Miska Rautiolalle, joka siirsi kotijoukkueen johtoon. Maalin jälkeen Ilves pääsi paremmin peliin mukaan. IFK:n tasoitus tulikin kuin varkain: Ilveksen topparit kompuroivat omassa päässään, minkä seurauksena Antti Ulmanen riisti pallon karaten läpiajoon ja maalintekoon. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 1-1.

Toisen puoliajan alussa Ilves karkasi uudestaan johtoon. IFK:lla oli rajaheitto hyökkäyspäässä, mutta helpohkon menetyksen seurauksena oli Ilveksen vastaisku ja lopulta maali, joka tällä kertaa syntyi Pekka Sarlinin toimesta. Tähtirintojen takaa-ajo tuotti kuitenkin tulosta jakson puolivälissä. Pallo päätyi kulmapotkusta takatolpalle, ja toistamiseen tänään osunut Antti Ulmanen survoi pelivälineen lähietäisyydeltä maalin. Molemmat joukkueet hakivat kiivaasti voittoa ja ottelun loppupuoli olikin melkoista päästä päähän – menoa. Kummallakin oli omat tilaisuutensa, mutta ne jäivät tällä kertaa käyttämättä. Niinpä lukemat 2-2 jäivät myös ottelun loppunumeroiksi.

Ilves – HIFK  2-2 (1-1)

1-0  Miska Rautiola (10.)
1-1  Antti Ulmanen (31.)
2-1  Pekka Sarlin (48.)
2-2  Antti Ulmanen (67.)

IFK:n kokoonpano: Tomi Mikkelsson (mv); Topias Pennanen (38. Ike Hayes), Filip Sågbom, Rasmus Smidtslund, Jonathan Ndongala; Miska Hurme (57. Mitro Turunen), Niklas Åhlgren; Juuso Ollila (v), Joakim Ärilä, Haris Ibrahimovic (77. Miika Lindqvist); Antti Ulmanen.

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Tasapeli taisi olla oikeutettu lopputulos tänään. Nousu tappioasemasta tasoihin vieraskentällä kahteen otteeseen on tietysti aina OK, mutta harmittaa että voittoa ei tullut. Pelasimme viikolla Kolmosta (HIFK/2 kaatoi Toukolan Teräksen lukemin 2-1) ja pyrimme antamaan peliaikaa mahdollisimman monelle. Pelaajista voidaan mainita topparimme Filip Sågbom. Hän oli pitkään loukkaantuneena mutta on pelannut hyvin viime aikoina, niin myös tänään.

Tasapelin myötä IFK menetti hiukan asemiaan A-poikien SM-sarjassa ja on nyt kuudentena. Sarja on kuitenkin hyvin tasainen eikä pistemenetyksiltä ole välttynyt yksikään joukkue. Tähtirintojen seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 18. kesäkuuta, jolloin Talin urheilupuistoon saapuu vierailulle turkulainen FC Inter. Ottelu alkaa kello 13:00.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: