Skip to main content

Lauantai alkoi HIFK:n kannalta hyvin, sillä seuran A-pojat ottivat vierasvoiton SM-sarjan toisen kierroksen ottelusta. Isäntäjoukkue JJK kaatui Viitaniemen tekonurmella käydyssä kamppailussa maalein 0-2 (0-2). Samalla HIFK A:n tappioton vierasotteluiden putki kasvoi jo yli vuoden mittaiseksi.

Ensimmäinen puoliaika oli valkopaitaiselta vierasjoukkueelta hyvää ja aktiivista peliä. Pallo liikkui rivakasti päätyen oikeaan määränpäähänsä parikin kertaa. Ottelun avausosuma syntyi vajaan varttitunnin kohdalla, kun Antti Ulmanen puski Mitro Turusen tarjoileman keskityksen sisään. Jatkoa seurasi kun peliä oli pelattu reilut puoli tuntia. Tällä kertaa asialla oli Benjamin Nava, joka siirsi vieraat kahden maalin johtoon hienolla laukauksella rangaistusalueen rajamailta. Tauolle siirryttiin siis tilanteessa 0-2.

Peli oli IFK:n hallussa myös toisella puoliajalla mutta avausjaksoon verrattuna tekemisen taso laski selvästi. Kun lisäksi hyvistäkään paikoista ei palloa enää maaliin saatu, jäivät lukemat 0-2 myös ottelun loppunumeroiksi. Joka tapauksessa tähtirinnoille täysi pistepotti, joka oli erityisen tervetullut FC Lahdelle kärsityn avauskierroksen tappion jälkeen. Vieraskentillä HIFK A:lla on komea putki menossa sillä edellisestä tappiosta SM-sarjassa tai SM-karsinnassa on jo yli vuosi aikaa. Se tuli vappuaattona 2016 TPS:n vieraana Turussa. Tähtirintojen tappiottomaan putkeen mahtuu 10 voittoa ja kolme tasapeliä.JJK – HIFK  0-2 (0-2)

0-1  Antti Ulmanen (13.)
0-2  Benjamin Nava (32.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson; Kristian Heinolainen, Rasmus Smidtslund, Jonathan Ndongala, Joonas Salmi; Henry Nguyen (v), Tommi Jyry; Benjamin Nava (63. Otto Jukko), Mitro Turunen (64. Joakim Ärilä), Haris Ibrahimovic (46. Miika Lindqvist); Antti Ulmanen.

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Sellainen peli tänään. Kyllähän tämä käytännössä pakkovoitto meille oli. Tehtiin sen verran mitä kolmeen pisteeseen tarvittiin, ei juuri enempää. Tehokkuutta maalipaikoissa olisi saanut olla enemmän. Tärkeintä oli kuitenkin voitto, sillä ei näistä peleistä tyylipisteitä jaeta. Seuraavassa ottelussa FC Espoota vastaan uskoisin meillä olevan aika lailla näyttöhaluja talven karsintapelin jäljiltä.

HIFK A:n vierasputki jatkuu siis ottelulla FC Espoota vastaan ensi viikon sunnuntaina eli toukokuun 14. päivänä Leppävaaran tekonurmella alkaen kello 11:45. IFK kärsi SM-karsinnan ainoan tappionsa juuri espoolaisjoukkuetta vastaan lukemien ollessa peräti 0-4. Kotikentällään punapaidat nähdään seuraavan kerran sunnuntaina 28. toukokuuta, jolloin vierailulle Talin urheilupuistoon saapuu SJK Akatemia.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: