Skip to main content

Jalkapallosunnuntai käynnistyi hyvissä ajoin A-poikien SM-sarjan kolmannen kierroksen ottelulla, kun HIFK ja isäntäjoukkue FC Espoo kohtasivat Leppävaaran tekonurmella. Tähtirinnat olivat tappioasemassa lähes koko ottelun ajan, mutta onnistuivat kirimään lisäajalla tasoihin. Lopputulos siis 2-2 (1-0) ja sen myötä pisteet jaettiin tasapuolisesti.

FC Espoo oli aloittanut SM-sarjan kahdella komealla voitolla ja sinipaidat tulivat myös sunnuntaina erittäin terävinä molempien puoliaikojen alkuun. Espoolaiset siirtyivät johtoon jo kolmannella minuutilla, kun Teemu Koski pääsi vapaasta paikasta laukomaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. Shokkialusta huolimatta IFK esitti hyvää pallollista peliä ja etenkin oikean laidan Joonas Salmi oli näkyvässä roolissa tähtirintojen hyökkäyspelissä. FC Espoon tiivis ja kurinalainen puolustus oli kuitenkin vaikea murrettava, eikä kotijoukkueen maalivahti Viljami Sinisalo juuri torjuntatöihin joutunut. Espoolaiset panostivat nopeisiin vastahyökkäyksiin ja hiukan ennen taukoa tähtirintojen veskari Axel Anderson joutuikin venymään tosissaan saadakseen torjuttua Arttu Aurasen alanurkkaa kohti menossa olleen laukauksen. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa edelleen numeroin 1-0.

Toinen puoliaika alkoi jälleen jääkylmällä suihkulla IFK:n niskaan. Peliä oli tällä kertaa pelattu ainoastaan 38 sekuntia, kun sinipaitojen Riyad El Alami laukoi ilmasta kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Tähtirinnat eivät takaiskusta kuitenkaan lannistuneet ja kavennus syntyi vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin. Antti Ulmanen taisteli hyökkäyspäässä käytännössä yksin kolmea espoolaista vastaan, mutta onnistui siitä huolimatta pelaamaan itsensä vetopaikkaan ja upottamaan pallon alanurkkaan. Tämän jälkeen tilanteita syntyi lisääkin ja sekä Ulmanen että Henry Nguyen pääsivät laukomaan hyvistä paikoista, mutta espoolaisten maalia vartioinut Sinisalo torjui nämä yritykset.

Leppävaaran auringon alla käytiin kovaa kamppailua ja pitkään näytti siltä että FC Espoon johto kestää loppuun saakka. IFK panosti kaiken hyökkäykseen saadakseen tasoituksen aikaiseksi, mikä puolestaan avasi kotijoukkueelle tilaisuuksia iskeä ottelulle lopullinen ratkaisu. Tällä kertaa tähtirintojen riskipeli kannatti. Espoolaiset eivät onnistuneet käyttämään omia tilaisuuksiaan hyväkseen mutta toisessa päässä tapahtui, kun ottelun lisäaikaa oli kulunut jo pari minuuttia. Kotijoukkueen rangaistusalueen tungoksesta IFK:n Pasi Forsman onnistui iskemään tasoituksen. Lukemat siis 2-2 ja pian tämän jälkeen olikin jo loppuvihellyksen aika.

FC Espoo – HIFK  2-2 (1-0)

1-0  Teemu Koski (3.)
2-0  Riyad El Alami (46.)
2-1  Antti Ulmanen (54.)
2-2  Pasi Forsman (90+2.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Topias Pennanen, Jonathan Ndongala, Eero Hirvimäki (v), Santeri Ihamuotila; Tommi Jyry, Henry Nguyen; Benjamin Nava (54. Robin Hanner), Joakim Ärilä (46. Pasi Forsman), Joonas Salmi (v, 73. Mitro Turunen); Antti Ulmanen.

Tasapelin myötä IFK jatkaa tasaisessa sarjataulukossa neljännellä sijalla. Tähtirintojen vieraskiertue jatkuu ensi sunnuntaina Kaarinassa, jossa vastaan asettuu Kaarinan Pojat. Punapaitojen seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa sunnuntaina 28. toukokuuta, jolloin Talin urheilupuistoon saapuu vieraaksi SJK Akatemia.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: