Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Pitkä putki katkesi

Reilun vuoden tappioitta vieraskentällä pelannut HIFK A kohtasi voittajansa sunnuntai-iltapäivänä Kaarinassa. Isäntäjoukkue Kaarinan Pojat kukisti tähtirinnat toisen jakson maaleillaan. Loppunumerot siis 2-0 (0-0) ja samalla IFK menetti jonkin verran asemiaan sarjan tasaisessa keskikastissa.

Tähtirintojen peli ei Kaarinan iltapäivässä oikein tahtonut lähteä kulkemaan. Kotijoukkue KaaPo tukki korkealla prässillään IFK:n pelinrakentelun ja toimitti palloa suoraviivaisesti kohti maalia aina tilaisuuden tullen. Kaikesta näki että KaaPo oli hyvällä asenteella liikkeellä ja joukkue tuntui haluavan voittoa enemmän kuin vastustajansa. Vielä avausjaksolla tämä ei kuitenkaan tulostaululla näkynyt, joten tauolle siirryttiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella puoliajalla myös IFK sai pelinrakentelunsa paremmin toimimaan mutta huippuvaaralliset paikat jäivät puuttumaan. Sen sijaan KaaPo siirtyi johtoon kun vajaa tunti ottelusta oli pelattu. IFK menetti pallon syvällä omalla alueellaan, kotijoukkue iski selustaan ja Aleksi Mäki sijoitti pelivälineen maaliin. Isäntien toinen täysosuma syntyi noin varttituntia ennen päätösvihellystä. Tilanne lähti KaaPon kaukolaukauksesta, joka muutti suuntaa tähtirintojen pelaajista ja tilanne boksin sisällä jäi elämään. Terävimmin tilanteessa toimi lopulta pallon maaliin toimittanut Joona Järvistö. Lukemat 2-0 säilyivät ottelun loppuun saakka.

KaaPo – HIFK  2-0 (0-0)

1-0  Aleksi Mäki (58.)
2-0  Joona Järvistö (74.)

IFK:n kokoonpano: Jere Piirainen (mv); Kristian Heinolainen, Eero Hirvimäki, Jonathan Ndongala, Ike Hayes; Niklas Åhlgren (v, 60. Robin Hanner, v), Henry Nguyen; Arttu Heikka (76. Miika Lindqvist), Tommi Jyry, Samu Häkälä (57. Haris Ibrahimovic); Benjamin Nava.

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Huono peli meiltä kokonaisuutena, sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta. Halutonta ja ryhditöntä peliä liian monelta kaverilta. Meidän kapteenimme Henry Nguyen kyllä osoitti haluavansa voittaa, mutta läheskään kaikista pelaajista ei voi sanoa samaa. Tästä voidaan nyt ainoastaan parantaa. Tulevalla viikolla pelaajilla on treeneissä mahdollisuus osoittaa tahtotasonsa. Peliaikaa on tiedossa heille, jotka näyttävät haluavansa tarpeeksi.

IFK:lle tappio vieraskentällä oli ensimmäinen sitten vappuaaton 2016, jolloin TPS otti tähtirinnoilta kolme pistettä Turussa. Punapaitojen seuraava ottelu on vaihteeksi kotiottelu ja se pelataan sunnuntaina 28. toukokuuta, jolloin Talin urheilupuistoon saapuu vieraaksi SJK Akatemia. Ottelu alkaa kello 13:00.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: