Skip to main content

Tuloksellisesti parin vaatimattomamman esityksen jälkeen HIFK A pääsi sunnuntai-iltapäivänä jälleen kolmen pisteen makuun. Tähtirintojen ja SJK Akatemian kohtaaminen Talissa ei tarjonnut yleisölle mitään maalijuhlaa; tällä kertaa yksi osuma riitti, ja siitä vastasi kotijoukkue. Loppunumeroiden 1-0 (1-0) myötä punapaidat ottivat toisen voittonsa A-poikien SM-sarjassa ja nousivat tasaisessa taulukossa nyt neljännelle sijalle.

Miesten Kolmosen ottelun takia IFK:n ja SJK Akatemian välinen mittelö siirrettiin Talin urheilupuiston ykköskentältä viereiselle kakkosnurmelle. Kova tuuli piinasi joukkueita tasapuolisesti, ja ottelua leimasi enemmän taistelu kuin pelilliset hienoudet. Tasaisen alun jälkeen tähtirinnat pääsivät vähitellen yhä vahvemmin niskan päälle, ja etenkin Haris Ibrahimovic sai hyviä tilaisuuksia viedä kotijoukkue johtoon. Tulosta syntyi avausjakson lopulla, kun Juuso Ollilan hyvä laukaus upposi pohjalaisten maaliin. Tauolle siirryttiin siis IFK:n johtaessa numeroin 1-0.

Toinen puoliaika jatkui punapaitojen hallinnassa, mutta myös vierasjoukkueella oli omat tilanteensa. Kamppailu oli kovaa ja erotuomari joutuikin muutamaan otteeseen poimimaan keltaisen kortin taskustaan. IFK ei onnistunut lisäämään johtoaan, mikä piti mustapaidat jatkuvasti iskuetäisyydellä. SJK Akatemia oli kenties lähimpänä tasoitusta kymmenisen minuuttia ennen loppua.  Tuolloin Dominic McGiveron laukoi paristakymmenestä metristä komean vapaapotkun, jonka IFK-veskari Axel Anderson yhtä komeasti torjui. Pohjalaiset pyrkivät pitkillä palloilla viimeiseen asti luomaan kaaosta kotijoukkueen rangaistusalueelle, mutta tähtirintojen takalinjat kestivät. Vajaan kuuden minuutin mittaisen lisäajan jälkeen ottelu päättyi lukemiin 1-0, ja tärkeä voitto päätyi punapaitojen tilille.

HIFK – SJK Akatemia  1-0 (1-0)

1-0  Juuso Ollila (38.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Kristian Heinolainen, Filip Sågbom, Axel Lönnfors, Jonathan Ndongala; Miska Hurme (76. Robin Hanner), Henry Nguyen (v); Juuso Ollila, Mitro Turunen, Abaas Ismail (60. Joakim Ärilä); Haris Ibrahimovic (83. Benjamin Nava).

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Ottelun ainoasta maalista vastannut Juuso Ollila:
– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä parempaa peliä, toisella jaksolla vähän päästettiin SJK mukaan. Tärkeintä oli kuitenkin ottaa voitto kotiin pitkästä aikaa. Kolme pistettä kelpaa aina. Ja tuntui hyvältä päästä tekemään maali vanhalle kaverille Paavolle (SJK:n maalivahti Paavo Valakari). Keli ja kenttä eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta olemme treenanneet tässä koko viikon, joten siinä mielessä oli ehtinyt tottua olosuhteisiin.

– Emme missään nimessä ole tyytyväisiä alkukauden tuloksiin. Olisi pitänyt hoitaa enemmän voittoja kotiin. Olen itse ollut loukkaantuneena ja joutunut jättämään pelejä väliin. Mutta kausi on vasta alussa, kesä jatkuu ja otteluita on vielä paljon edessä. Uskon että varmasti parannetaan peliä ja otetaan jatkossa taas enemmän voittoja!

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Nyt oli asenne kohdallaan ja alusta alkaen aivan erilainen tekemisen meininki kuin edellisessä ottelussamme. Olimme selkeästi pelissä läsnä ja halusimme voittaa. Meillä oli kylläkin paikkoja sen verran enemmän että tämä olisi pitänyt naulata kahteen-nollaan hyvissä ajoin. Kun näin ei tehdä, niin loppu menee sitten aina siihen että vastustajakin saa niitä mestoja.

– Taisteluksihan se aina menee kun on tuulinen sää ja huono kenttä, kuten tänään. Silloin täytyy pelata aika yksinkertaista ja virheetöntä peliä. Toppariparimme Fille ja Acke (Filip Sågbom ja Axel Lönnfors) pelasi tänään mallikkaasti ja muutenkin koko joukkueen tekeminen oli hyvää. Tärkeää oli myös että saatiin Juuso Ollila taas mukaan, häneltä vahva panos hyökkäyspäässä tänään. Kuten sanottu, koko joukkue osoitti hyvää asennetta. Turha hierominen jäi pois ja palloa pelattiin suoraviivaisesti eteenpäin. Silloin yleensä tapahtuu hyviä asioita, kuten tänäänkin nähtiin.

Ensi viikonloppuna juhlitaan koulujen päättäjäisiä, joten myös A-poikien SM-sarja pitää taukoa. HIFK A pelaa näin ollen seuraavan ottelunsa vasta sunnuntaina kesäkuun 11. päivänä, jolloin matka käy Tampereelle ja vastustajana on Ilves. Tähtirintojen seuraava kotiottelu on puolestaan ohjelmassa viikkoa myöhemmin eli sunnuntaina 18. kesäkuuta. Tuolloin vierailulle Talin urheilupuistoon saapuu turkulainen FC Inter.

HIFK A:ta tukemassa kaudella 2017: