Skip to main content

HIFK:n A-pojat lunastivat aiemmin keväällä paikkansa tämän kauden SM-sarjassa sijoituttuaan karsintasarjan etelälohkossa toiseksi. Tämän ansiosta joukkue sai tänään käynnistyvään sarjaan mukaansa kaksi lähtöpistettä. Viime kaudella tähtirinnat palasivat vuosikymmenten tauon jälkeen vanhimpien junioreiden pääsarjaan, missä sijoitus oli harmittavasti neljäs. Mitalisijat jäivät parin pisteen päähän.

– Viime kauteen verrattuna talven ja kevään harjoittelu sekä koko joukkueen rakenne on ollut nyt huomattavasti yhtenäisempi. Vuosi sitten pelaajaliikennettä oli koko kevään ajan varsin paljon sekä sisään että ulospäin ja oikeastaan vasta kesällä saatiin nippu lopullisesti kasaan. Tämän vuoden joukkue on sitä vastoin harjoitellut yhdessä oikeastaan koko talven ja lähtökohdat alkavaan sarjaan ovat sen vuoksi selkeästi erilaiset, kertoo toista kautta HIFK A:ta luotsaava Teemu Kankkunen.

– Viime kauden sijoitusta lähdetään luonnollisesti parantamaan. Viime vuonna hyvä puolustuspeli oli meidän kantava voimamme ja sen varaan pitää tänäkin vuonna tekeminen rakentaa. Meilläkin on tosin joukkueeseen hieman muutoksia tullut, niin kuin aina junioreissa käy. A-junioreissa varsinkin voi pelaajaliikennettä olla aikuisjoukkueiden suuntaan ja takaisin paljonkin, ja se asettaa omat haasteensa valmennuksen näkökulmasta katsottuna. Jalkapallo on kuitenkin joukkuepeli missä toimiva kokonaisuus muodostuu sen pohjalta, miten hyvin joukkue pelaa yhteen.

– Jos mietitään vastustajia, niin ennakolta arvellen pahimmat kilpakumppanit ovat viime kaudelta tuttuja, eli turkulaiset TPS ja FC Inter. Karsintojen perusteella myös Tampereen Ilves vaikuttaa tänä vuonna vahvalta nipulta. Paikallisvastustajat FC Espoo ja PK-35/VJS haluavat varmasti myös voittaa meidät ja uusista tuttavuuksista SJK ja avausottelussa kohdattava FC Lahti ovat myös mielenkiintoisia vastustajia. Helppoja pelejä kauden aikana tuskin tulee, joten mikäs sen mukavampaa kuin pelata sata lasissa jokainen ottelu!

– Tällä kaudella A-juniorit ovat vahvasti mukana myös miesten Kolmosessa pelaavan HIFK/2:n otteluissa, joten hyviä pelejä saadaan siltäkin suunnalta. Lohko Kolmosessa vaikuttaa äärimmäisen mielenkiintoiselta, sillä vanhoja, liigakokemustakin omaavia pelaajia löytyy nopeasti katsottuna lähes puolelta joukkueista, puhumattakaan kokemuksesta muista liiton sarjoista. Vauhtia näiltä herroilta ei ehkä löydy enää samalla tavalla kuin nuoruudessa, mutta kokemusta ja taitoa sitäkin enemmän. Tähän käynnissä olevaan kilpavarusteluun pyrimme itsekin vastaamaan, joten katsotaan mitä sillä rintamalla vielä tapahtuu, toteaa päävalmentaja Kankkunen.

Haastattelussa HIFK A:n kapteeni Henry Nguyen

Millä fiiliksillä SM-sarjakauteen?

– Hyvillä fiiliksillä! Karsintasarja meni mukavasti ja olemme saaneet hyviä uusia vahvistuksia.

Miten talvi on mennyt?

– Treenipelit ja karsintapelit menivät hyvin. Tavoitteena oli voittaa karsintasarja ja saada kolme pistettä SM-sarjaan. Tavoitteesta jäätiin hieman, sillä tulimme toiseksi, mutta henkilökohtaisesti olen talveen silti tyytyväinen.

Millainen tunnelma joukkueessa vallitsee nyt sarja-avauksen kynnyksellä?

– Joukkueessa on tosi hyvä fiilis ja tekemisen meininki tällä hetkellä. Joka treeneissä pitää antaa kaikkensa, jotta on avauskokoonpanon arvoinen. Meillä on kova kilpailu pelipaikoista ja joukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina kauteen.

– Toivon myös, että yleisöä tulisi peleihimme ja erityisesti Stadin Kingien saapuminen otteluihimme olisi hienoa! Nähdään peleissä!


Kuvassa Jonathan Ndongala (vas.) sekä joukkueen kapteeni Henry Nguyen (oik.).

HIFK A ja Bufab Finland yhteistyöhön

HIFK:n A-junioreiden päätukijana kaudella 2017 toimii Bufab Finland Oy. Suomalaisen valmistavan teollisuuden kiinnitystarvikkeiden ja pienosien luottotoimittaja tietää mitä menestyksen eteen pitää tehdä. 100 %:n sitoutuminen työhön ja määrätietoinen ponnistelu tavoitteiden saavuttamiseksi ovat yrityksen kasvun taustalla. Asiakkaat ja laatu ovat aina etusijalla yhtiön strategian mukaisesti.

– Uskomme tätä samaa omistautumista löytyvän HIFK-junioreista ja haluamme olla tukemassa heitä tiellä menestykseen, sanoo Bufab Finland Oy:n Customer Service Manager Minna Vatanen-Salmi.

A-poikien (P20) SM-sarja: HIFK – FC Lahti perjantaina 28. huhtikuuta kello 20:15.
Pelipaikka: Talin jalkapallohalli.