Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Tappio sarja-avauksessa

Perjantai ei ollut mikään onnenpäivä IFK:lle. A-poikien SM-sarja alkoi tähtirintojen osalta kotiottelulla FC Lahtea vastaan Talin jalkapallohallissa. Vastakkain olivat siis talven karsintasarjan molemmat lohkokakkoset. Punapaitojen hallinnasta huolimatta tulosta ei syntynyt, ja vieraat veivät loppunumeroiden 0-1 (0-1) myötä kolme pistettä mukanaan.

Ensimmäinen puoliaika oli tähtirinnoilta hiukan kohmeinen, eikä peli pyörinyt aivan täydellä teholla. Vastustajan selustaan päästiin murtautumaan lähinnä oikealta laidalta Joonas Salmen ja Haris Ibrahimovicin toimesta. Lähimpänä maalintekoa tosin oli ylähirteen osunut Juuso Ollila. Reilun puolen tunnin kohdalla FC Lahti kuitenkin siirtyi erikoistilanteesta johtoon. Maalintekijänä oli Timi Voutilainen, joka vapaapotkun jälkeen puski pallon takatolpalta sisään. Tauolle siirryttiin siis vieraiden yhden maalin johtoasemassa.

IFK:n peli oli jo huomattavasti parempaa ja monipuolisempaa toisella puoliajalla. Hyökkäyksiä syntyi nyt molemmilta laidoilta ja tilaisuuksia maalintekoon luotiin useampikin. Parhaille paikoille pääsivät Antti Ulmanen ja Haris Ibrahimovic, ja topparina tänään pelannut Jonathan Ndongala sai lopussa vielä hyvän mahdollisuuden tasoittaa ottelu. FC Lahden maalivahti Joona Tiainen pelasi kuitenkin erinomaisesti ja piti joukkuettaan pystyssä. Kun myöskään vierasjoukkue ei omia tilanteitaan pystynyt hyödyntämään, jäivät lukemat 0-1 ottelun loppunumeroiksi.

HIFK – FC Lahti  0-1 (0-1)

0-1  Timi Voutilainen (36.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson; Kristian Heinolainen, Santeri Ihamuotila, Jonathan Ndongala, Joonas Salmi; Henry Nguyen, Tommi Jyry; Juuso Ollila, Mitro Turunen, Haris Ibrahimovic; Antti Ulmanen.

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Tasainen peli jossa oli varsin paljon maalintekopaikkoja. Harmi että tasoitusta ei tullut. Toiseen puoliaikaan voi kuitenkin olla tyytyväinen. Kun jatketaan samalla tavalla kuin toisella jaksolla niin tulostakin kyllä syntyy, tänään ei vain ruuti ollut kuivaa. Topparit olivat pelikiellossa joten alakertaa jouduttiin vähän muokkaamaan tähän otteluun. Tappiolla aloitettiin kuten viime vuonna, mutta onneksi sarja on pitkä. Seuraavaksi täytyy vain raapia pisteet Jyväskylästä etteivät muut pääse liian kauas karkuun.

IFK kohtaa seuraavaksi JJK:n vierasottelussa ensi lauantaina. Tämä avaa samalla tähtirintojen kolmen ottelun mittaisen vierasotteluiden putken. Kotikentällään punapaidat nähdään seuraavan kerran sunnuntaina 28. toukokuuta, jolloin vierailulle Talin urheilupuistoon saapuu SJK Akatemia.