Skip to main content

Kevät tekee vääjäämättä tuloaan ja samalla lähestyvät ratkaisun hetket A-poikien SM-karsinnassa. Sarjaa johtava HIFK matkusti sunnuntaina Saloon, jossa vastaan asettui kotijoukkue SalPa. Tähtirinnat ottivat täyden pistepotin lukemien 0-5 (0-1) myötä. Neljäs peräkkäinen voitto vankistaa entisestään punapaitojen asemaa sarjan kärjessä.

Sunnuntain kamppailu käytiin Salon hyväkuntoisella tekonurmella aurinkoisessa, joskin varsin tuulisessa säässä. IFK otti kentällä ohjat käsiinsä sarjajohtajan elkein ja ensimmäinen läheltä piti – tilanne nähtiin kymmenen minuutin kohdalla, kun tähtirintojen Miska Hurme pamautti pallon ylähirteen. Hiukan myöhemmin syntyikin jo ottelun avausosuma: punapaitojen kapteeni Henry Nguyen uurasti esityön ja Mitro Turunen laukoi tilanteesta seuranneen irtopallon tarkasti salolaismaalin alanurkkaan. Ahkerasti tänään laukonut IFK loi lisää tilanteita etenkin avausjakson loppupuolella, mutta tauolle siirryttiin tilanteen ollessa edelleen 0-1.

Ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin heti toisen puoliajan alussa. Rangaistusalueella rikkeeseen syyllistynyt kotijoukkueen Onni Vesterinen sai tilanteessa toisen varoituksensa, mikä samalla merkitsi ulosajoa. IFK on alkukaudesta hukannut lukuisia rangaistuspotkuja, mutta pilkun taakse tällä kertaa asettunut Benjamin Nava ei erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti vasempaan alanurkkaan. SalPa yritti tämän jälkeen yllätystä heti aloituksesta ja IFK-veskari Axel Anderson joutuikin hiukan venymään, jotta sai puolesta kentästä tulleen laukauksen torjuttua kulmaksi.

Miesylivoimalla ja kahden maalin johdossa on yleensä helppoa pelata, ja ottelun toinen puoliaika olikin varsin yksipuolinen punainen näytös. Vaihdosta kentälle tullut IFK-debytantti Samu Häkälä iski kaksi maalia lähietäisyydeltä, ja ottelun viimeiseksi jäänyt täysosuma merkittiin kotijoukkueen omaksi maaliksi. Loppunumeroiksi saatiin näin ollen 0-5 punapaitaisten vierailijoiden hyväksi. Isäntäseura SalPa ansaitsee lisäksi kiitoksen hyvistä järjestelyistä; käsiohjelma, kahvila ja kuulutukset A-poikien pelissä ovat yleisönpalvelua parhaasta päästä!

SalPa – HIFK  0-5 (0-1)

0-1  Mitro Turunen (16.)
0-2  Benjamin Nava rp. (48.)
0-3  Samu Häkälä (67.)
0-4  Samu Häkälä (81.)
0-5  oma maali (84.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Topias Pennanen, Rasmus Smidtslund, Tuukka Andberg, Ike Hayes; Mitro Turunen (v), Henry Nguyen (62. Samu Häkälä), Miska Hurme (54. Otto Jukko), Haris Ibrahimovic; Benjamin Nava (74. Miika Lindqvist), Joakim Ärilä.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

IFK:n parhaana pelaajana tänään palkittu Mitro Turunen (kuvassa alla):
– Ensimmäinen puoliaika oli hyvää ja tasaista vääntöä, toisella jaksolla sitten peli vähän repsahti ulosajon ja rangaistuspotkun myötä. Saatiin siihen pari maalia ja pystyttiin pelaamaan loppu ihan rauhassa. Eipä tänään sen kummempaa, kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä peli meiltä. Pidettiin pää kylmänä loppuun saakka eikä itse otettu turhia kortteja vaikka vastustaja vähän turhautui. Oma esitykseni oli OK, joskin on myönnettävä että ei ollut mikään erityisen kovatempoinen peli tällä kertaa.

– Olemme harjoitelleet hyvin koko alkukauden. Pystymme pelaamaan omaa peliämme suunnitellusti, ja uudetkin pelaajat ovat päässeet jengiin hyvin sisään. Kaikki tämä on näkynyt myös kentän puolella. Tulokset puhuvat puolestaan!

Valmennuksen puheenvuoron pitää tällä kertaa HIFK A:n valmennusryhmään täksi kaudeksi Käpylän Pallosta siirtynyt Olli Harmainen:
– Helpottaa toki aina omaa tilannetta jos vastustajalta lentää kaveri pihalle, mutta joudut kuitenkin aina itse tekemään sen voittoon tarvittavan työn. Meidän kundit hienosti malttoivat pitää pallon maassa ja kun vastustajalla ei puolustus enää ollut niin hyvässä formissa, niin kyllähän niitä maalipaikkoja silloin aukeaa. Enemmänkin olisi voitu tehdä mutta ollaan tyytyväisiä tähän. SalPa puolusti tiiviisti ensimmäisellä puoliajalla ja teki meidän pelaamisemme vaikeaksi, mutta aika hyvin meillä oli peli silloinkin kontrollissa. Etenkin alakertamme pelasi avausjaksolla vahvasti eikä antanut vastustajalle mahdollisuuksia.

– On ilo valmentaa IFK:ssa. Meillä on treeneissä paljon jätkiä jotka edelleen haluavat kehittyä pelaajina. Valmentaminen on huomattavasti miellyttävämpää, kun pelaajat itsekin haluavat ja tekevät ilman että tarvitsee erikseen paimentaa. Kunnia pojille siitä että jaksavat aina tulla harjoituksiin, vaikka peliaika on välillä kortilla.


Tähtirintojen sarjajohto vankistui sunnuntaina sillä toisena ollut Turun Palloseura hävisi oman ottelunsa FC Espoolle, joka puolestaan nousi sarjakakkoseksi. IFK:n etumatka espoolaisiin on kolme pistettä, kun pelaamatta on enää kolme kierrosta. Lisäksi punapaitojen seuraava vastustaja on juuri vahvassa vireessä oleva FC Espoo, joten kyseessä on kärkikamppailu jossa ratkotaan jo sarjan lopullisia sijoituksia. Joukkueet kohtaavat Talin jalkapallohallissa ensi viikon sunnuntaina eli 19. maaliskuuta alkaen kello 20:00.


Paikan päällä IFK:n A-pojille oli peukkuja pitämässä myös edustusjoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Matias Hänninen.
Masa on itsekin esiintynyt HIFK A:ssa nuorena miehenä kaudella 2010.