Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM-karsinta: Tähtirinnoille tappio kärkikamppailussa

HIFK ja FC Espoo kohtasivat sunnuntai-iltana Talin jalkapallohallissa A-poikien SM-karsinnan kärkikamppailussa. Tähän asti tappioitta edennyt kotijoukkue jäi tällä kertaa alakynteen, sillä espoolaiset ottivat selvän vierasvoiton lukemin 0-4 (0-2). Tappiosta huolimatta tähtirinnat säilyttivät asemansa SM-karsinnan keulilla, mutta sarjan kärki tiivistyi nyt huomattavasti.

Kentällä riitti vauhtia alusta alkaen ja pallo liikkui päästä päähän kovalla tempolla. IFK sai aikaiseksi kolme kulmapotkua ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta mitään sen vaarallisempaa ei näistä tilanteista syntynyt. Sen sijaan avausjakson puolivälissä tähtirinnoille koitti todellinen musta minuutti. Ensin FC Espoolle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Bledar Kelmendi upotti varmasti sisään. Heti maalia seuranneesta aloituksesta espoolaiset iskivät nopeasti uudestaan ja tällä kertaa viimeistelystä vastasi Ahmed Abdi Rahman. Tilanne siis yhtäkkiä 0-2, ja näin oli IFK joutunut tappioasemaan ensimmäistä kertaa kuluvan SM-karsinnan aikana.

Myös toinen puoliaika alkoi punapaitojen kannalta onnettomissa merkeissä. Vain minuutin pelin jälkeen FC Espoo sai oikealta puolelta vapaapotkun, joka meni maaliin kotijoukkueen omasta toimesta. Takaa-ajon kannalta tilanne muuttui jo turhauttavaksi ja IFK ottikin kolme varoitusta viiden minuutin sisällä. Yritystä oli, mutta tänään ei tähtirinnoilta oikein mikään tahtonut onnistua. Sen sijaan FC Espoo iski heti nopeasti ja terävästi aina pallon saatuaan. Tällaisesta tilanteesta syntyi myös ottelun viimeinen maali, kun Bledar Kelmendi toimitti IFK-veskari Jere Piiraisen torjuman irtopallon verkon perukoille. Loppunumeroiden 0-4 myötä IFK koki ensimmäisen tappionsa kauden 2017 SM-karsinnassa.

HIFK – FC  Espoo  0-4 (0-2)

0-1  Bledar Kelmendi rp. (19.)
0-2  Ahmed Abdi Rahman (20.)
0-3  oma maali (46.)
0-4  Bledar Kelmendi (77.)

IFK:n kokoonpano: Jere Piirainen (mv); Topias Pennanen (33. Benjamin Nava), Tuukka Andberg (v), Eero Hirvimäki, Joonas Salmi (v); Pasi Forsman, Henry Nguyen (58. Joakim Ärilä); Juuso Ollila (v), Daniel Rantanen, Mitro Turunen; Antti Ulmanen.

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Teimme aivan hirveitä henkilökohtaisia virheitä maaliin johtaneissa tilanteissa. Kaksinkamppailuista puolestaan näki että vastustaja halusi voittoa enemmän, sillä hävisimme suurimman osan ykkös- ja kakkospalloista. FC Espoo pelasi isolla sydämellä ja ansaitsi voittonsa, he olivat tänään selvästi parempia. Meillä taas touhu oli sellaista väkisin puurtamista ja huolimattomuudesta koituneita virheitä joista sitten rangaistiin armotta. Tämä oli ylivoimaisesti huonoin pelimme tässä karsinnassa. Mutta jos tämä ei toimi herätyksenä niin ei sitten mikään. Joten ei muuta kun nöyrästi duunia ja uudella innolla seuraavaan peliin!

A-poikien SM-karsintaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Neljä parasta joukkuetta etenee suoraan SM-sarjaan ja kärkinelikko mahtuukin nyt kahden pisteen sisään. IFK:n seuraava vastustaja on neljäntenä oleva FC Inter. Joukkueet kohtaavat Talin jalkapallohallissa ensi lauantaina eli 25. maaliskuuta kello 15:00. Viikkoa myöhemmin pelataan sarjan päätöskierros, jolloin tähtirintojen vastustajaksi Esport Arenalla pelattavassa ottelussa asettuu FC Honka.