Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM-karsinta: Paikka SM-sarjassa varmistui!

Helsingin IFK:n A-juniorit palasivat lauantaina voittojen tielle edellisen viikonlopun tappion ja umpisurkean esityksen jälkeen. Ottelusta FC Interiä vastaan ei panosta puuttunut sillä turkulaiset, viime vuoden SM-pronssimitalistit, olivat ennen koitosta kaksi pistettä karsintasarjaa johtavia tähtirintoja perässä, kun kaksi ottelukierrosta oli pelaamatta. Voitolla IFK varmistaisi lopullisesti paikan tulevan kesän SM-sarjassa. Näin myös tapahtui, sillä punapaidat ottivat hyvällä pelillä voiton lukemin 3-1 ja samalla ottelusta täydet kolme pistettä.

Viime sunnuntain rökäletappiosta sisuuntunut IFK näytti jo ensimmäisellä jaksolla että edellisen ottelun esitystä ei toista kertaa nähtäisi. Punapaidat puolustivat tiiviisti koko joukkueen voimin, taistellen erinomaisella ilmeellä jokaisesta pallosta. Hyvällä puolustuspelillä IFK riisui vastustajan aseista, eikä päästänyt turkulaisia hätyyttelemään Axel Andersonin vartioimaa maalia.

Ottelun avausmaali syntyi kun peliä oli pelattu 33 minuuttia. Mitro Turunen oli murtautua seinäsyötöllä keskeltä läpi, mutta hänet kaadettiin rangaistusalueen rajalla. Tuomitusta vapaapotkusta Benjamin Nava sijoitti pallon alakulmaan ja kotijoukkueen 1-0 – johtoon. Sama kaksikko oli asialla toisen puoliajan alkupuolella, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Turusen laukaus muutti Navasta suuntaa ja painui verkon perukoille. Maalia edelsi kaksikon järjestelemä hyvä vastahyökkäys.

Inter pääsi peliin mukaan 63. minuutilla kun Lassi Viholainen viimeisteli tyylikäästi yläkulmaan, ohi maalivahti Andersonin. Riemua ei kuitenkaan pitkäksi aikaa riittänyt. Vierailla oli koko ottelun ajan vaikeuksia pysyä mukana IFK:n nopeasti lähteneissä vastahyökkäyksissä ja sinimustat joutuivatkin useasti käyttämään sääntöjen vastaisia otteita. Vain minuutti kavennuksesta Mikke Louhela joutui pysäyttämään riiston tehneen Juuso Ollilan toisen varoituksensa arvoisesti. Näin turkulaiset pelasivat lopun ottelusta vajaamiehisenä. Interin hakiessa tasoitusta kolmen miehen puolustuslinjalla avautui kotijoukkueelle useita paikkoja ratkaista ottelu.

Lopullinen ratkaisu nähtiin, kun Ollila karkasi laidalta vastaiskuun 77. minuutilla. Syöttö löysi Joakim Ärilän, jonka laukauksen turkulaisvahti Jasper Soini vielä torjui, mutta hyökkäyksen päätteeksi Mitro Turunen viimeisteli tarkasti lopputulokseksi 3-1. Ottelu oli IFK:lta kokonaisuudessaan varsin mallikas suoritus ja pelaajat saivatkin valmennusjohdolta ansaitusti kiitosta yhtenäisestä esityksestä puolustuspelin suhteen.

HIFK – FC Inter  3-1 (1-0)

1-0  Benjamin Nava (33.)
2-0  Benjamin Nava (55.)
2-1  Lassi Viholainen (63.)
3-1  Mitro Turunen (77.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Ike Hayes, Rasmus Smidtslund, Eero Hirvimäki, Jonathan Ndongala; Miika Lindqvist (83. Otto Jukko), Henry Nguyen, Tommi Jyry, Haris Ibrahimovic (63. Juuso Ollila); Benjamin Nava (v, 71. Joakim Ärilä), Mitro Turunen (v).

Ottelun maalikooste:https://www.youtube.com/watch?v=1BhkqOUNxIA


Näin varmistui myös lopullisesti se että Tähtirinnat osallistuvat toista vuotta putkeen vapun tienoilla käynnistyvään A-poikien SM-sarjaan. Vielä on kuitenkin pelattavaa karsintojenkin suhteen, sillä päätöskierros pelataan ensi lauantaina 1.4. ja sarjaa johtava HIFK matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelussa on panoksena lähtöpisteet SM-sarjaan, joita jaetaan karsintojen kolmelle parhaalle. Karsinnan voittajalle lähtöpisteitä on jaossa kolme, toiseksi sijoittuneelle kaksi ja kolmannelle yksi piste. Ottelu Tapiolan Esport Arenalla alkaa klo 20:00.