Skip to main content

Paikallispelit jatkuivat A-poikien SM-karsinnassa lauantai-iltapäivänä, kun HIFK ja HJK kohtasivat Talin jalkapallohallissa. Ennakkosuosikin asemassa otteluun lähtenyt kotijoukkue piti pintansa ja kun myös maalintekijöitä löytyi laajalta rintamalta, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Loppunumerot olivat 4-0 (2-0) tähtirintojen hyväksi.

Alkukaudesta maalinteon kanssa jonkin verran tuskaillut IFK käytti tänään varsinkin ensimmäisellä puoliajalla tilanteensa tehokkaasti hyväkseen. Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odottaa juuri varttituntia pidemmälle. Henry Nguyen antoi vapaapotkun vasemmalta, ja Haris Ibrahimovic puski pallon voimalla sisään. Punapaitojen toisesta osumasta vastasi puolestaan Tommi Jyry, joka jatkoi Benjamin Navan syötön lähietäisyydeltä maaliin. Muita vaarallisia paikkoja ei IFK:lla avausjaksolla juurikaan ollut, kunnes loppuhetkillä taas tapahtui.

IFK:lla oli tilaisuus käytännössä ratkaista ottelu juuri ennen taukoa, kun Haris Ibrahimovic kaadettiin HJK:n rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Klubi-veskari Tomi Honkaniemi torjui kuitenkin Ibrahimovicin yrityksen, ja tauolle siirryttiin tilanteen ollessa edelleen 2-0. HJK:lla ei avausjaksolla ollut yhtään varsinaista maalintekopaikkaa, mutta sinivalkoisten korkea prässi ja hyvä liike sotkivat IFK:n pelinrakentelua ja loivat jonkin verran painetta tähtirintojen puolustukselle. Punapaitojen topparit Eero Hirvimäki ja Tuukka Andberg olivat kuitenkin tarkkana ja suoriutuivat tehtävästään moitteettomasti.

Tähtirintojen maalivahti Axel Anderson joutui torjumaan ensimmäisen kerran, kun peliä oli pelattu noin tunti. Tästä alkoikin HJK:n paras vaihe koko ottelussa ja sinivalkoiset pääsivät joksikin aikaa niskan päälle. Klubin takaa-ajo päättyi kuitenkin lopullisesti 78. minuutilla, kun Benjamin Navan syötöstä vapaaksi päässyt Mitro Turunen ampui pienestä kulmasta pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin kaksi edellistä osumaa syöttänyt Nava pääsi itsekin maalinteon makuun ja ottelu alkoi vähitellen olla paketissa. Viimeinen kymmenminuuttinen mentiin päästä päähän mutta enempää maaleja ei enää nähty, ja lukemat 4-0 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

HIFK – HJK  4-0 (2-0)

1-0  Haris Ibrahimovic (17.)
2-0  Tommi Jyry (26.)
3-0  Mitro Turunen (78.)
4-0  Benjamin Nava (82.)

IFK:n kokoonpano: Axel Anderson (mv); Pasi Forsman, Tuukka Andberg, Eero Hirvimäki, Ike Hayes (75. Santeri Ihamuotila); Henry Nguyen, Mitro Turunen (83. Joakim Ärilä); Juuso Ollila, Tommi Jyry, Haris Ibrahimovic (61. Antti Ulmanen); Benjamin Nava.

Koutsin kommentit

IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen tänään. Vastustaja taisi saada vain yhden laukauksen kohti maalia koko ottelussa. Meillä oli alla hyvä, joskin melko raskas treeniviikko – pienellä riskillä vedettiin jo kesää silmällä pitäen. Olimme kuitenkin tähän otteluun hyvin valmistautuneita ja pelisysteemi pysyi kasassa suunnitelmien mukaan. Myös maalintekopaikat syntyivät siten kuin olimme viikolla harjoitelleet. Hyvä peli tänään etenkin keskikentän Mitro Turuselta, joka teki laajalla säteellä töitä. Lisäksi molemmat topparimme Eero Hirvimäki ja Tuukka Andberg pelasivat erittäin hyvin.

IFK jatkaa hyvissä asemissa SM-karsinnan toisella sijalla otettuaan neljästä ottelusta kymmenen pistettä. Seuraavaksi edessä onkin todellinen testi, kun ensi lauantaina vastassa on ikäluokan hallitseva Suomen mestari ja SM-karsintaa puhtaalla pelillä johtava Turun Palloseura vieraskentällä. Tähtirintojen seuraavaa kotiottelua saadaan odottaa vielä kolmisen viikkoa. FC Espoo saapuu punapaitojen vieraaksi sunnuntaina 19. maaliskuuta, ja kyseinen ottelu pelataan tuttuun tyyliin Talin jalkapallohallissa.