Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM-karsinta: HIFK otti täyden pistepotin

By 11.2.201714 helmikuun, 2017No Comments

Vaikka talvi on kylmimmillään, pelataan jalkapallossa jo tosipelejä. A-poikien SM-karsinta alkoi pari viikkoa sitten ja lauantai-iltana pelattiinkin jo kolmannen kierroksen ottelu, kun HIFK ja PK-35/VJS kohtasivat Talin jalkapallohallissa. Punapaitainen kotijoukkue hallitsi peliä ja loppua kohden syntyi maalejakin. Lopputuloksen 3-0 (0-0) myötä tähtirinnat jatkavat hyvissä asemissa sarjakakkosena.

IFK-ryhmä on viime kaudesta uusiutunut jonkin verran ja kentällä nähtiin tänään kaikkiaan viisi uutta pelaajaa: keskikentän oikean laidan Juuso Ollila (viime kaudella PK Keski-Uusimaa), hyökkääjänä tänään pelannut Haris Ibrahimovic (Ilves), toppari Rasmus Smidtslund (KäPa), vasen laitapakki Ike Hayes (PK-35) sekä loppuhetkillä vaihdosta kentälle tullut Niklas Åhlgren (FC Kontu). Tähtirinnat hallitsivat palloa jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta vaarallisia tilanteita ei käytännössä kentän kumpaankaan päähän syntynyt. Niinpä tauolle siirryttiin maalittomissa tasalukemissa.

Toinen puoliaika alkoikin sitten melkoisella rytinällä ja vierasjoukkue loi tässä vaiheessa parhaat paikkansa koko ottelussa. Ensin Ossian Campbell pääsi vastahyökkäyksestä ohjaamaan keskityksen maalin edestä, mutta IFK-veskari Jere Piirainen selvitti tilanteen. Viitisen minuuttia myöhemmin vantaalaisten Niklas Ekroth puolestaan ampui vapaapotkun ylähirteen. Näiden tapahtumien välissä IFK oli kuitenkin siirtynyt Juuso Ollilan tekemällä maalilla johtoon, eikä tästä asemasta ottelun aikana enää suostunut luopumaan.

Tappioasemassa PK-35/VJS joutui ottamaan enemmän riskejä ja viimeisellä kymmenminuuttisella IFK pisti ottelun lopullisesti pakettiin kahdella lisämaalilla. Ensin asialla oli Joakim Ärilä, joka jatkoi Miika Lindqvistin tarjoaman keskityksen vantaalaismaalin perukoille. Vain minuuttia myöhemmin Haris Ibrahimovic lopetti kovalla laukauksellaan vastustajan viimeisetkin pyristelyt. Taululla lukemat 3-0 ja näihin numeroihin ottelu muutaman minuutin mittaisen lisäajan jälkeen myös päättyi.

HIFK – PK-35/VJS  3-0 (0-0)

1-0  Juuso Ollila (51.)
2-0  Joakim Ärilä (86.)
3-0  Haris Ibrahimovic (87.)

IFK:n kokoonpano: Jere Piirainen (mv); Ike Hayes, Rasmus Smidtslund, Eero Hirvimäki (v), Jonathan Ndongala (58. Santeri Ihamuotila); Henry Nguyen, Pasi Forsman (v, 86. Niklas Åhlgren); Miika Lindqvist, Joakim Ärilä (89. Otto Jukko), Juuso Ollila; Haris Ibrahimovic.

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Pysyimme koko ottelun ajan pelisuunnitelmassa ja uskoimme siihen että pallonhallinnan kautta syntyy riittävästi paikkoja maalintekoon, kuten myös tapahtui. Kokonaisuutena aika hyvä peli meiltä ja olemme muutenkin menossa oikeaan suuntaan. Pidimme nollan omassa päässä eikä vastustajalla ollut montakaan vaarallista paikkaa koko ottelussa. Paikallispelit ovat kuitenkin aina henkimaailman juttuja eivätkä koskaan mitään helppoja paloja. Maalinteko on vähän tökkinyt aiemmissa peleissämme, joten olimme hakeneet siihen onnistumisia harjoituksissa koko tämän viikon ajan. Vieläkin voitaisiin laukoa enemmän! Toivottavasti maalintekokin nyt vapautuu, sillä myös pelit kovenevat vähitellen.

– Koko joukkue esiintyi edukseen tänään. Jos jotain nimiä täytyy nostaa esiin, niin toppari Eero Hirvimäki on koko alkukauden ajan ollut mies paikallaan alakerrassa. Laidalla Miika Lindqvistilta nähtiin etenkin loppua kohden hyvää peliä ja kaksi maalia syntyikin hänen kauttaan. Henry Nguyen puolestaan valittiin pelaajien toimesta tämän vuoden kapteeniksi, ja tänään Henkalla oli aktiivinen ja hyvä rooli keskikentällä.

IFK siirtyi voiton myötä toiselle sijalle A-poikien SM-karsinnan etelälohkossa, edellään ainoastaan ikäluokan hallitseva mestari Turun Palloseura. Lohkon neljä parasta etenevät suoraan A-poikien SM-sarjaan, kun taas sijoille 5-6 päätyneet joukkueet karsivat pohjoislohkon kollegoiden kanssa kahdesta viimeisestä sarjapaikasta. IFK:n seuraava ottelu on ohjelmassa kahden viikon kuluttua eli lauantaina 25. helmikuuta, jolloin vastassa on HJK. Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa ja se alkaa kello 15:00.