Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Tasapeli Valkeakoskella – pronssijahti jatkuu päätöskierrokselle

Lauantai oli jälleen pelipäivä ja HIFK A:n ohjelmassa kauden viimeinen, Valkeakoskelle suuntautunut vierasmatka. Tähtirinnat ehtivät hetken aikaa johtaa ottelua toisella puoliajalla, mutta isäntäjoukkue FC Haka/HJS tuli tasoihin varsin pian. Tasainen kamppailu päättyi näin ollen tasapeliin numeroin 1-1 (0-0). IFK jatkaa sarjassa neljäntenä, kaksi pistettä kolmantena olevan FC Interin takana. Pronssimitalien kohtalo ratkeaa ensi viikon sunnuntaina pelattavalla sarjan päätöskierroksella.

Valkeakoskella nähtiin tarkkaa keskialueen peliä varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Turhia riskejä vältettiin, eikä erityisen vaarallisia maalintekotilanteita avautunut kummallekaan joukkueelle. Tauolla saatiin tieto FC Interin tappiosta Espoossa. Tämä merkitsi FC Haka/HJS:lle jo tässä vaiheessa varmaa SM-hopeasijaa sekä IFK:lle mahdollisuutta kamppailla vielä SM-pronssista, mikäli punapaidat eivät häviäisi meneillään olevaa ottelua.

Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena, joskin loppua kohden tilanteita alkoi syntyä puolin ja toisin. Tunnin kohdalla IFK:n laitapakki Santeri Ihamuotila nousi oikeaa laitaa pitkin vastustajan rangaistusalueelle, jossa hänet pysäytettiin sääntöjen vastaisella tavalla. Ihamuotila itse laukoi tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun sisään; tämä oli Santerille jo kauden kolmas rankkarimaali.

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan lisäsi löylyä, ja pienen myllytyksen päätteeksi Akseli Tiensuu onnistui tasoittamaan ottelun. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana IFK:n Joonas Salmi pääsi laukomaan sekä läpiajosta että lähietäisyydeltä, mutta ilman tulosta. Kun myöskään FC Haka/HJS ei pystynyt käyttämään omia tilaisuuksiaan hyväkseen, jäivät lukemat 1-1 myös ottelun loppunumeroiksi.

FC Haka/HJS – HIFK  1-1 (0-0)

0-1  Santeri Ihamuotila rp. (61.)
1-1  Akseli Tiensuu (71.)

IFK:n kokoonpano: Jussi Tolonen; Topias Pennanen, Axel Lönnfors (42. Robin Hanner), Eero Hirvimäki (v), Santeri Ihamuotila; Pasi Forsman, Joakim Ärilä; Miika Lindqvist, Mitro Turunen, Jimi Bäck (73. Benjamin Nava); Joonas Salmi.

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Puolustuspelimme oli jälleen hyvää. Täytyy olla tyytyväinen siihen miten uhrautuvasti ja hyvällä asenteella kundit pelasivat. Sen sijaan hyökkäyspelimme ei ollut samalla tasolla. Liikaa pelattiin kaverille negatiiviseen peliasentoon ja sorruttiin muutenkin huonoihin ratkaisuihin. Tärkeintä oli kuitenkin että ei hävitty, niin jäi panosta vielä viimeisellekin kierrokselle. Lähdemme voittamaan omaa otteluamme, katsotaan sitten mihin se riittää.

Turun Palloseura varmisti A-poikien Suomen mestaruuden jo pari viikkoa sitten. Tänään varmistui, että SM-hopeaa ottaa FC Haka/HJS. SM-pronssin kohtalo ratkeaa sarjan päätöskierroksella, joka pelataan ensi viikon sunnuntaina eli 25. syyskuuta alkaen kello 15:00. Tuolloin neljäntenä oleva IFK kohtaa sarjassa viimeisenä olevan JJK:n ottelussa, joka pelataan Töölön Pallokenttä 6:lla. Samaan aikaan sarjakolmonen FC Inter ja SM-hopeansa tänään varmistanut FC Haka/HJS ottavat yhteen Turussa.

sarjataulukkoasm