Skip to main content

Neljän peräkkäisen voiton jälkeen HIFK A palasi lauantaina karusti maan pinnalle. Talin urheilupuiston ykkösnurmella käydyssä A-poikien SM-sarjan ottelussa nähtiin runsaasti maaleja, mutta se ei kotiyleisöä juuri ilahduttanut. Tampereen Ilves otti nimittäin vierasvoiton numeroin 1-4 (0-1). Tämän tuloksen myötä tähtirintojen mitalijahti vaikeutui huomattavasti.

Ilves osoitti heti ottelun alkuhetkistä saakka olevansa tosimielellä liikenteessä. Keltapaidat prässäsivät korkealta ja menivät suruttoman kovaa tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ensimmäinen maalintekotilaisuus avautui vierasjoukkueelle jo toisella minuutilla. IFK:n maalia vartioinut Miro Alhonen onnistui vaivoin torjumaan laukauksen, ja paluupallo siivottiin puolustuksen toimesta päätyrajasta yli. Ilves jatkoi vahvalla sykkeellä ja jakson puolivälissä tulostakin syntyi. Ensin Felix Suihko karkasi läpiajoon, mutta Alhonen teki onnistuneen jalkatorjunnan. Tilanne kuitenkin jatkui ja lopulta Ilves sai vapaapotkun paristakymmenestä metristä. Miska Rautiolan tarkka laukaus upposi tolppaa hipoen sisään ja näin siirtyi vierasjoukkue johtoon. IFK loi avausjaksolla pari hyvää tilannetta, mutta sekä Mitro Turusen että Patrik Ahosen laukaukset päätyivät maalipuiden ulkopuolelle. Niinpä taukoa siirryttiin viettämään Ilveksen johtaessa lukemin 0-1.

fotoajunilves1

Toisen puoliajan alussa tilanne vaikutti IFK:n kannalta hetken ajan hiukan paremmalta. Tähtirintojen tasoitus syntyi, kun Mitro Turunen pelasi boksin sisällä esimerkillisesti tilanteen loppuun ja suorastaan taisteli pallon maaliin. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi sillä Ilves siirtyi uudelleen johtoon varsin pian. Asialla oli jälleen Miska Rautiola, joka vapaaksi pelattuna ei erehtynyt vaan upotti pallon verkkoon. IFK oli näin jälleen pakotettu hyökkäämään ja tämä jätti omaan selustaan tilaa, jonka vieraat käyttivät tehokkaasti hyväkseen. Keltapaitojen tehomies Rautiola pääsi vapaaksi kaukana linjan takana ja sai helpolla tavalla viimeistellä hattutemppunsa. Kun vielä Juho Heikkinen viitisen minuuttia myöhemmin onnistui rankaisemaan kotijoukkuetta sekoilusta omassa puolustuspäässä, oli ottelu sillä selvä. Loppunumerot 1-4 ja kolme pistettä matkasi Tampereelle.

HIFK – Ilves  1-4 (0-1)

0-1  Miska Rautiola (25.)
1-1  Mitro Turunen (53.)
1-2  Miska Rautiola (60.)
1-3  Miska Rautiola (70.)
1-4  Juho Heikkinen (76.)

IFK:n kokoonpano: Miro Alhonen; Kristian Heinolainen, Pasi Forsman, Eero Hirvimäki (46. Henry Nguyen), Santeri Ihamuotila; Miika Lindqvist (v), Mitro Turunen, Joakim Ärilä (72. Topias Pennanen), Joonas Salmi; Patrik Ahonen (58. Benjamin Nava), Mauricio Hopsu.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Toisella puoliajalla kehiin tullut Henry Nguyen (kuvassa):

fotoajunilves2

– Oli suoraan sanottuna huono peli meiltä. Toisen puoliajan alussa saatiin tasoitus, mutta sitten alettiin vähän lepsuilla samalla tavalla kuin viikko sitten. Liike puuttui eikä paikkoja enää kunnolla syntynyt. Suurin syy tappioon oli kaksinkamppailut, ne hävittiin tänään aivan sata-nolla. Lisäksi edes perusjutut, kuten pallon syöttäminen omille riiston jälkeen, eivät toimineet. Nyt täytyy saada hyvä treeniviikko alle ja laittaa perusasiat kuntoon. Hävisimme KuPS:lle kevätkierroksella, joten ensi lauantaina lähdemme ilman muuta hakemaan kolmea pistettä Kuopiosta.

Päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Romahdettiin aika täysin. Jo viime viikon VPS-peli oli meiltä huono ja tämän päivän esitys oli monilta osin sitä samaa, vastustaja vain oli viimekertaista parempi. Lopussa haettiin riskilläkin tasoitusta ja omissa sitten kolisi siitä hyvästä. Ei vain osattu mennä eteenpäin ja toimittaa palloa linjan taakse kohti vastustajan maalia. Kundit eivät oikein tunnu tiedostavan, mikä on oikea ratkaisu missäkin tilanteessa. Ilves oli fyysisesti vahvempi, halusi voittaa ja pelasi meitä paremmin, siinä se.

Taistelu hävittiin mutta sota jatkuu. IFK on sarjassa edelleen neljäntenä ja eroa kolmantena olevaan FC Interiin on nyt kolme pistettä. Jäljellä on kolme kierrosta, ja tähtirinnat pelaavat kaksi seuraavaa otteluaan vieraskentällä; KuPS kohdataan lauantaina 10.9. Kuopiossa ja FC Haka/HJS viikkoa myöhemmin Valkeakoskella. A-poikien SM-sarja päättyy IFK:n osalta kotiotteluun JJK:ta vastaan sunnuntaina 25. syyskuuta.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM