Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: HIFK jälleen vahva vieraissa

Jalkapallokausi kääntyy kohti loppuaan ja ratkaisun hetket eri sarjoissa lähestyvät. A-poikien SM-sarjassa pelattiin tänään täysi kierros, mikä sarjan ainoalle helsinkiläisjoukkueelle HIFK:lle merkitsi vierasmatkaa Kuopioon. Tähtirintojen vahvat otteet vierasotteluissa saivat jatkoa ja kotiin palattiin kolme pistettä rikkaampana lukemien 0-2 (0-1) myötä.

Viikon takaisesta surkeasta Ilves-ottelusta ei näkynyt enää jälkeäkään siinä vaiheessa kun Kuopion ottelu potkaistiin käyntiin. Ensimmäinen puoliaika oli IFK:lta erittäin vahva ja joukkueen pallollinen peli kauden parasta. Sarjassa viidentenä oleva isäntäjoukkue KuPS jäi kentällä suorastaan statistin rooliin tähtirintojen pyörittäessä peliä. Hyviä maalintekotilanteita IFK:lla oli useampikin, mutta maaliin asti pallo meni vain kerran. Tämä osuma oli sitten sitäkin komeampi: kapteeni Pasi Forsman tykitti Eurogoals-tasoisen pommin 25 metristä ylänurkkaan, kun reilut puoli tuntia oli pelattu. Tauolle siirryttiin näin lukemissa 0-1.

Toisella puoliajalla punapaitojen tekemisen taso hieman laski ja KuPS pääsi jonkin verran paremmin peliin mukaan. Kotijoukkueen vaaralliset tilanteet jäivät kuitenkin vähiin ja tähtirintojen veskari Jussi Tolonen piti maalinsa puhtaana jo kahdeksannen kerran sarjan aikana. Loppua kohden IFK paransi jälleen otteitaan ja viimeinen naula iskettiin ottelun lisäajalla. Tähtirintojen vastahyökkäys tuotti tulosta, kun Joonas Salmi puolittaisen läpiajon päätteeksi varmisti voittonumeroiksi 0-2. Näin IFK otti jo kauden kuudennen vierasvoittonsa kahdeksasta ottelusta. TPS:lle kärsityn sarjan avaustappion jälkeen heinäkuinen tasapeli Jyväskylässä on ainoa tahra punapaitojen muuten komeassa vierassaldossa.

KuPS – HIFK  0-2 (0-1)

Pasi Forsman (35.)
Joonas Salmi (90+1.)

IFK:n kokoonpano: Jussi Tolonen; Topias Pennanen (33. Zanjar Abubakir), Axel Lönnfors, Eero Hirvimäki, Santeri Ihamuotila; Jimi Bäck, Pasi Forsman (v), Joakim Ärilä, Joonas Salmi; Mitro Turunen (90+4. Benjamin Nava), Patrik Ahonen (69. Robin Hanner).

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Puolustuspelimme oli tänään rautaa läpi ottelun. Hyökkäyspelimme oli hyvää varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, juuri sitä mitä olimme pitkin viikkoa harjoitelleet. Ilmeisesti keskittymisemme on parempaa vieraspeleissä, kun pisteitä on tullut niin paljon enemmän kuin kotiotteluista. Pitäisi kai Venäjän tyyliin mennä hotelliin aina kotipeliä edeltävänä yönä, että sekin tuntuisi vierasmatsilta…

A-poikien SM-sarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Turun Palloseura varmisti mestaruuden jo viime sunnuntaina, kun taas IFK päätyy varmuudella sijoille 3-4. Sarjassa kolmantena oleva FC Inter on punapaitoja edelleen kolme pistettä edellä. Tähtirinnat kohtaavat ensi lauantaina FC Haka/HJS:n Valkeakoskella, ja A-poikien SM-sarja päättyy IFK:n osalta kotiotteluun JJK:ta vastaan Pallokenttä 6:lla sunnuntaina 25. syyskuuta.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM