Skip to main content

Lauantain IFK-päivä Sonera Stadiumilla alkoi jo aikaisin iltapäivän puolella, kun tähtirintojen A-pojat kohtasivat Vaasan Palloseuran. Aurinkoisessa, joskin tuulisessa säässä pelattu ottelu ei kohonnut suurten klassikkojen joukkoon. Koko toisen puoliajan kahden miehen ylivoimalla pelannut IFK teki kuitenkin tarvittavat maalit ja otti loppunumeroiden 3-0 (1-0) myötä neljännen peräkkäisen voittonsa A-poikien SM-sarjassa.

Avausjaksolla nähtiin puolin ja toisin jopa yllättävän avointa peliä. Ottelun ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut odottaa varttituntia pidemmälle. Asialla oli tähtirintojen Benjamin Nava, joka viimeisteli rangaistusalueen sisältä Topias Pennasen syötöstä. Parinkymmenen minuutin kohdalla Navan toinenkin maali oli lähellä. Laukaus Miika Lindqvistin keskityksestä näyttävän vastahyökkäyksen päätteeksi meni kuitenkin niukasti ohi. Heti perään VPS-j sai puolestaan parhaan tilaisuutensa koko ottelussa, mutta IFK:n byyriä vartioinut Jussi Tolonen torjui lähietäisyydeltä tulleen laukauksen. Vähän ennen taukoa ottelu sai kokonaan uuden suunnan, kun VPS-j:lta ajettiin ulos kaksi pelaajaa muutaman minuutin sisällä. Ensin sai Pietari Ketonen toisen varoituksensa, ja heti perään Jere Anturaniemi jätti kentän suoran punaisen saattelemana. Tauolle siirryttiin joka tapauksessa kotijoukkueen johdossa lukemin 1-0.

fotoajunvps1

Toisen puoliajan pelinkuva oli selvä: VPS-j puolustaa kaikilla kahdeksalla kenttäpelaajallaan, kun taas IFK pyrkii murtamaan vaasalaisten sumpun. Tähtirinnat puskivat pitkään keskustan kautta saaden tällä tavalla lähinnä paitsiotilanteita aikaiseksi. Loppua kohden hyökkäyspeli monipuolistui mutta maalinteko tökki edelleen. Lähelle toki päästiin, kuten esimerkiksi tolppaan osunut vaihtomies Patrik Ahonen. Lopussa yritys palkittiin ja punapaidat sinetöivät voittonsa kahdella näyttävällä maalilla. Ensin asialla oli Miika Lindqvist, joka Ahosen syötöstä pääsi viimeistelemään tyhjiin. Ottelun lisäajalla laitapakki Topias Pennanen puolestaan laukoi kaukaa pallon komeasti ylänurkkaan ja varmisti loppunumeroiksi 3-0. Jokaiselle viimeistelyssä tänään onnistuneelle pelaajalle maali oli tämän kauden ensimmäinen A-poikien SM-sarjassa.

HIFK – VPS-j  3-0 (1-0)

1-0  Benjamin Nava (13.)
2-0  Miika Lindqvist (87.)
3-0  Topias Pennanen (90+1.)

IFK:n kokoonpano: Jussi Tolonen; Topias Pennanen, Filip Sågbom, Eero Hirvimäki (77. Robin Hanner), Kristian Heinolainen; Miika Lindqvist, Pasi Forsman, Henry Nguyen (58. Patrik Ahonen), Joonas Salmi; Mitro Turunen (v), Benjamin Nava.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Ottelun avausmaalin tehnyt Benjamin Nava (kuvassa):

fotoajunvps2

– Oli vähän erikoinen ottelu tänään. Alku meni ihan hyvin, mutta sitten VPS otti kaksi punaista korttia ja peli jotenkin kuoli täysin. Ottelusta tuli todella hidastempoinen. Me yritimme murtautua tekopaikkoihin mutta se oli vaikeaa, koska vastustaja makasi niin alhaalla. Lopussa onneksi saatiin ne kaksi maalia. Kaikesta huolimatta tärkeintä tänään oli ottaa voitto ja kolme pistettä. Pääsin itse tekemään ensimmäisen maalini IFK:n paidassa ja se tuntui oikein hyvältä. Sonera Stadiumilla oli muutenkin kiva pelata. Olosuhteet olivat hyvät, vaikka tuuli hiukan puhalsi.

Päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Minun mielestäni VPS:n molemmat ulosajot olivat kovia tuomioita ja ne muuttivat täysin pelin kulkua. Kyllähän sen tietää että jos joukkue on menettänyt kaksi pelaajaa, keskittyy se vain puolustamiseen ja toivoo saavansa jonkun erikoistilanteen. Meille vastaavasti taisi tulla se fiilis että voi pelata vähän löysemmin eikä tarvitse enää yrittää täysillä, ja sen jälkeen peli on juuri tuon näköistä paskaa. Maalinteko on ollut meille vaikeaa koko kauden ja niin se on näköjään vieläkin, kun ei viidestä metristä saada palloa tyhjään maaliin. Toki hyvä että saatiin kolme pistettä mutta paljon parannettavaa jäi. Huonoa ja huolimatonta tekemistä viimeisissä ratkaisuissa, eikä pelattu sillä tavalla kun oli sovittu.

Voiton myötä IFK nousi A-poikien SM-sarjassa tasapisteisiin kolmantena olevan FC Interin kanssa. Molemmilla on koossa 27 pistettä, kun sarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta. IFK:n seuraava ottelu on ohjelmassa ensi lauantaina eli syyskuun 3. päivänä. Tähtirinnat kohtaavat tuolloin Tampereen Ilveksen. Talin urheilupuiston ykkösnurmella pelattava ottelu alkaa kello 13:00.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM