Skip to main content

Sunnuntai-iltapäivänä pelattiin jälleen A-poikien korkeimman tason ottelu, kun SM-sarjan ainoa helsinkiläisjoukkue HIFK kohtasi kotikentällään FC Jazzin Porista. Tähtirinnat olivat niskan päällä läpi ottelun eikä voittajasta tällä kertaa jäänyt epäselvyyttä. Kotivoitto kirjattiin lukemin 3-0 (2-0), ja samalla tähtirinnat nousivat sarjataulukossa neljännelle sijalle.

Kesäsää teki omat tepposensa jo ennen ottelun alkua, sillä Talin urheilupuiston ykkösnurmi oli kovien sateiden jäljiltä pelikelvottomassa kunnossa. Niinpä iltapäivän kamppailu jouduttiin pelaamaan Talin jalkapallohallissa. Pienen alkutunnustelun jälkeen IFK siirtyi kuskin paikalle eikä ensimmäistä täysosumaa jouduttu odottamaan pitkään. Vajaan varttitunnin pelaamisen jälkeen oikeaa laitaa pitkin noussut Santeri Ihamuotila syötti pallon rangaistusalueelle, josta Joakim Ärilä vei tarkalla laukauksellaan kotijoukkueen johtoon. Jatkoa seurasi kymmenen minuuttia myöhemmin. Tähtirintojen Patrik Ahonen kaadettiin boksissa, ja Ihamuotila toimitti tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun verkon perukoille. Tilanteessa 2-0 siirryttiin sittemmin myös viettämään lyhyttä taukoa.

fotoajunjazz1

Toiselle puoliajalle IFK joutui vaihtamaan molemmat laitapakkinsa loukkaantumisten vuoksi. Topias Pennanen sai aivotärähdyksen kun taas Santeri Ihamuotila loukkasi takareitensä. Puolustuslinjan pakollinen muokkaaminen sekoitti jonkin verran punapaitojen peliä, ja FC Jazz hallitsi toisen puoliajan ensimmäistä varttituntia. Vähitellen myös IFK pääsi taas paremmin peliin mukaan ja kotijoukkueen maali oli erittäin lähellä reilun tunnin kohdalla, kun Patrik Ahonen osui lähietäisyydeltä ristikkoon. Viimeinen sinetti ottelulle saatiin viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Pasi Forsman toimitti vapaapotkun takatolpalle, josta Mitro Turunen ohjasi tilanteeksi 3-0. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

HIFK – FC Jazz  3-0 (2-0)

1-0  Joakim Ärilä (14.)
2-0  Santeri Ihamuotila rp. (24.)
3-0  Mitro Turunen (86.)

IFK:n kokoonpano: Jussi Tolonen (mv); Topias Pennanen (46. Filip Sågbom), Pasi Forsman, Rasmus Ranta, Santeri Ihamuotila (46. Arttu Heikka); Mikko Jalkanen, Robin Hanner (68. Miska Hurme), Joakim Ärilä, Jimi Bäck; Patrik Ahonen, Mitro Turunen.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Viidennen nollapelinsä A-poikien SM-sarjassa tänä kesänä pelannut maalivahti Jussi Tolonen:

fotoajunjazz2

– Maalivahdin näkökulmasta pelimme näytti ihan hyvältä tänään. Pakka pysyi kasassa ja FC Jazz ei varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla saanut tilanteita aikaan. Toisella jaksolla sitten päästettiin vastustaja paremmin messiin, mutta silloinkin pahimmat tilanteet jäivät käytännössä yhteen torjuntaan. Joten varsin tyytyväinen voi olla jätkien pelaamiseen tänään. Viikon kuluttua taitaa sitten olla vähän kovempi peli edessä, mutta kolmea pinnaa lähdetään myös Turusta hakemaan.

Päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tosi hyvä. Peli sekosi hieman kun jouduttiin tauolla tekemään vaihtoja ja alakerta meni uusiksi, eivätkä kundit välttämättä pelanneet omilla pelipaikoillaan. Mutta näitä sattuu ja hyvinhän jätkät suoriutuivat. Muutama pelaaja pääsi samalla ottamaan isompaa roolia. Filip Sågbom pelasi ensimmäisen ASM-ottelunsa, Robin Hanner oli pitkästä aikaa avauksessa ja pärjäsi hyvin. Lisäksi Gnistanista tullut Mikko Jalkanen oli erittäin positiivinen ilmestys, hänellä riitti virtaa ja jalkoja. Tämä oli kokonaisuutena hyvä peli ja jätkät olivat hereillä alusta asti, toisin kuin Espoossa viikko sitten. Otettiin korkealta kiinni ja pyrittiin saamaan riistoja vastustajan kenttäpuoliskolla, missä myös onnistuimme ja siitä aukesi tilanteita. Ensi lauantain Inter-ottelu on loppukauden kannalta erittäin tärkeä. Me olemme mitalikamppailussa takaa-ajajia, joten voittoa täytyy lähteä Turussa tavoittelemaan.

IFK:n seuraava ottelu on todellakin ohjelmassa ensi lauantaina, jolloin tähtirinnat matkustavat FC Interin vieraaksi Turkuun. Seuraava kotipeli on puolestaan vuorossa lauantaina 27. elokuuta. IFK kohtaa tuolloin Vaasan Palloseuran, ja ottelu pelataan poikkeuksellisesti Sonera Stadiumilla alkaen kello 12:30.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM