Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Tasapeli Jyväskylässä

Kevätkierroksen viimeiset ottelut A-poikien SM-sarjassa pelattiin lauantaina. HIFK matkusti Jyväskylään, jossa vastaan asettui isäntäjoukkue JJK. Molemmat onnistuivat maalinteossa viimeisellä kymmenminuuttisella joten lopputulokseksi saatiin numerot 1-1 (0-0). Tähtirinnat ovat kevätkierroksen jälkeen sarjassa viidentenä, mutta esimerkiksi sarjassa toisena oleva FC Haka/HJS on vain neljän pisteen päässä.

Ensimmäinen puoliaika jäi Jyväskylässä melko tapahtumaköyhäksi ja maalintekopaikat olivat vähissä puolin ja toisin. Tauon jälkeen IFK kuitenkin sai peliinsä lisää ytyä. Kärkeen siirrettiin Sebastian Stierncreutz ja Jimi Bäck, jotka onnistuivat pitämään palloa paremmin hyökkäyspäässä. Tähtirinnat hallitsivatkin kenttätapahtumia toisella puoliajalla. Laitojen kautta tuli useita murtautumisia, erikoistilanteitakin riitti, mutta viimeinen silaus eli pallon toimittaminen vastustajan verkkoon jäi puuttumaan.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua IFK sai niskaansa kylmän suihkun. Pienen lipsahduksen seurauksena JJK:n Jesse Kopakkala pääsi laidalta läpiajoon ja vei isännät johtoon. Tähtirinnat eivät tästä kuitenkaan lannistuneet ja palkinto saatiinkin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Pasi Forsmanin maalille toimittama pallo upposi suoraan takanurkkaan. Ottelun lisäajalla Sebastian Stierncreutz sai vielä tilaisuuden ratkaisuun, mutta hänen puskunsa meni niukasti ohi maalin. Lukemat 1-1 jäivät siten ottelun lopputulokseksi.

JJK – HIFK  1-1 (0-0)

1-0  Jesse Kopakkala (81.)
1-1  Pasi Forsman (86.)

IFK:n kokoonpano: Miro Alhonen; Joonas Salmi (v), Axel Lönnfors (82. Robin Hanner), Eero Hirvimäki (v), Jonathan Ndongala (46. Sebastian Stierncreutz); Miika Lindqvist, Mitro Turunen, Pasi Forsman, Jimi Bäck; Patrik Ahonen, Joakim Ärilä.

Koutsin kommentit

IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Valmistautuminen otteluun sujui suunnitelmien mukaan, ja etenkin toisella puoliajalla joukkueen yleisilme oli hyvä. Yritys oli kova ja voittoa haettiin. Maalinteko oli meille kuitenkin jälleen vaikeaa. Toivottavasti joku astuu syyskierroksella esiin ja ottaa isompaa roolia hyökkäyspäässä. Maalissa pelannut Miro Alhonen (s. 2000) suoriutui aivan mallikkaasti debyytistään A-poikien SM-sarjassa, JJK:n maalille ei ollut oikein mitään tehtävissä. Edessä on nyt parin viikon tauko ja se tuleekin sopivaan aikaan. Tässä on kuitenkin painettu töitä joulukuusta saakka, joten on hyvä saada ajatukset hetkeksi pois jalkapallosta. Viidenneltä sijalta on hyvä lähteä syyskierrokselle – mitalisijat eivät ole kuin muutaman pisteen päässä.

IFK:n seuraava ottelu on siis ohjelmassa vasta kesätauon jälkeen. Vastustaja on samalla kovin mahdollinen, sillä tähtirintojen vieraaksi saapuu tuolloin sarjajohtaja ja hallitseva Suomen mestari TPS. Ottelu pelataan Talin urheilupuistossa sunnuntaina 31. heinäkuuta alkaen kello 13:00.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM