Skip to main content

Kolmen viikon mittainen sarjatauko A-poikien SM-sarjassa on vähitellen päättymässä. HIFK A palasi harjoituksiin tämän viikon alussa, valmistautuen ennen kaikkea sunnuntaita varten. Tuolloin tähtirintojen vastustajaksi Talin urheilupuistoon saapuu sarjaa johtava Turun Palloseura. Heikosti ei kevätkierros sujunut myöskään IFK:lta, joka löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta.

IFK harjoitteli torstai-iltana Käpylässä. Sateesta huolimatta harjoituksissa riitti sekä väkeä että vauhtia. Sarjatauko tuli joukkueelle sopivaan aikaan ja näistä asetelmista on hyvä lähteä kohti sarjan loppurutistusta. Käpylän nurmella kirmasivat muiden mukana laitapakki Joonas Salmi ja keskikentän Miika Lindqvist, jotka kuuluvat joukkueen luottopelaajiin. Joonas on ollut IFK:n paras maalintekijä SM-sarjassa, kun taas Miika on pelannut kaikissa tähtirintojen otteluissa tänä vuonna.

Millaiset ovat fiilikset ja odotukset TPS-pelin alla?

Joonas: Kova peli on tulossa. Vastaan asettuu sarjan kärkijoukkue ja sunnuntaina taitaa vielä olla aika kuuma ilma. Täytyy olla hereillä ottelun alusta saakka, ei saa lepsuilla ollenkaan. Eikä saa antaa vastustajalle yhtään maalia eteen. Mieluummin pitää itse tehdä se ensimmäinen maali.

Miika: Jos saisimme ensimmäisen maalin tehtyä, niin sitä olisi hyvä lähteä puolustamaan. TPS on sarjakärjessä joten me olemme vähän haastajan roolissa. Mutta se on meille sopiva asetelma, josta on hyvä lähteä hakemaan kolmea sarjapistettä.

kottby01
Joonas Salmi (vas.) ja Miika Lindqvist.

Oletteko tyytyväisiä kauteen tähän asti?

Miika: Ihan hyvin tämä on meiltä mennyt. Täytyy muistaa että IFK ei ole vuosikymmeniin tällä tasolla pelannut. Nyt olemme viidentenä ja mitalisijoille on vain pari pistettä matkaa. Totta kai olisi voinut mennä vieläkin paremmin, mutta kyllä melko tyytyväinen voi olla siihen miten pelit ovat sujuneet.

Joonas: Tämä kausi on ollut paljon parempi kuin viime kausi. Pääsimme nyt SM-sarjaan, ja meillä on mielestäni muutenkin kovempi jengi kuin vuosi sitten. Valmennus on vähän erilaista mutta jopa parempaa kuin viime kaudella, joten siihenkin puoleen voi olla tyytyväinen. Eli hyvin on mennyt tähän asti.

Mitkä ovat loppukauden tavoitteet, joukkueen puolesta ja henkilökohtaisesti?

Joonas: Henkilökohtainen tavoite on päästä edustukseen pelaamaan! Ja sitten A:n SM-hopea, totta kai. Mestaruus on rehellisesti sanoen aika kaukana, sillä TPS on meitä nyt 11 pistettä edellä. Sen sijaan sarjan kakkossija on ulottuvilla ja tavoitteena.

Miika: Täytyy pelata tosi hyvin ja ottaa vähintään se SM-hopea. Viides sija ei meille riitä. Henkilökohtaisena tavoitteena on saada maalitili auki myös SM-sarjassa, kun ei ole tullut yhtäkään häkkiä vielä tehtyä!

Torstain harjoituksia johti tuttuun tapaan HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen. Myös hänellä riittää pohdittavaa ennen sunnuntain ottelua. Onhan vastaan tulossa joukkue, joka johtaa sarjaa peräti seitsemän pisteen erolla seuraavaan.

Tema, miksi TPS on niin hyvä joukkue?

– Siellä on hyviä pelaajia, yksinkertaisesti! Turussa ei ole Kakkosen joukkuetta, joten sekä TPS:ssä että Interissä edustuksen mukana harjoittelevat nuoremmat pelaajat ovat käytettävissä myös A:ssa. TPS voitti jo viime kaudella A-poikien Suomen mestaruuden, ja näyttää vähän siltä että siihen he tänäkin vuonna marssivat. Heillä on hyviä pelaajia ja kohtuullisen fyysinen joukkue. Kuitenkin myös TPS on voitettavissa, mutta se vaatii meiltä hyvän pelin. Ennen kaikkea hyvän puolustuspelin – sillä me olemme tässä sarjassa pärjänneet. Ja jos tilaisuuksia maalintekoon saadaan, ne täytyy käyttää tehokkaasti hyväksi.

kottby02

Mikä on joukkueen pelaajatilanne tällä hetkellä?

– Ikävää on se että toppari Eero Hirvimäki (joukkueen kärkipelaaja peliminuuteissa kevätkaudella) joutuu olemaan neljä viikkoa sivussa, häneltä meni nilkasta nivelsiteet. Toinen toipilas, keskikentän Henry ”Henkka” Nguyen vähän jo pallottelee tuossa mukana. Jarosta meille tuli Benjamin Nava ja hän pelaa jo sunnuntaina. Lisäksi USA:sta Suomeen palannut Topias Pennanen oli nyt torstaina ensimmäistä kertaa treeneissämme. Kevätkauden ykkösveskari Jussi Tolonen ei pelaa sunnuntaina, mutta onneksi Miro Alhonen on hyvässä vedossa. Ihan luottavaisin mielin otteluun lähdetään.

Mikä on loppukauden kilpailullinen tavoite?

– Sarja on vasta puolivälissä, joten mitä vain voi vielä tapahtua. TPS:llä on toki selkeä etumatka muihin nähden. Me lähdemme kuitenkin voittamaan jokaista peliä ja tekemään maksimaalisen hyvän suorituksen. Ei sen kummempaa tavoitetta vielä tässä vaiheessa.

A-poikien SM-sarja: HIFK – TPS sunnuntaina 31. heinäkuuta kello 13:00. Pelipaikka: Talin urheilupuisto (Tali N1). Otteluun on vapaa pääsy.

Tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM