Skip to main content

Lauantaina pelattiin jälleen A-poikien SM-sarjaa, kun HIFK:n vieraaksi Talin urheilupuistoon saapui sarjassa toisena ollut FC Haka/HJS. Helteinen sää ei ainakaan tähtirintoja tuntunut haittaavan sillä peliesitys oli kauden parhaasta päästä. Kun vielä viimeistelykin oli tehokasta, saatiin loppunumeroiksi selvät 3-0 (1-0) kotijoukkueen hyväksi.

Pelin alku ei IFK:lle vielä hyvää luvannut ja valkopaitainen vierasjoukkue olikin ensin hieman niskan päällä. Jakson puolivälissä pidetyn juomatauon aikana rivit saatiin kuitenkin kokoon, ja melko pian tämän jälkeen tähtirinnat siirtyivätkin johtoon. Pallonriistoa seurasi nopea vastahyökkäys, jonka päätteeksi Joakim Ärilä pamautti pallon valkopaitojen verkkoon. Juuri ennen taukoa IFK loi vielä kulmapotkusta vaarallisen tilanteen, jonka vastustajan puolustus selvitti maaliviivalta. Tauolle siirryttiin siis numeroissa 1-0.

Toinen puoliaika alkoi jälleen FC Haka/HJS:n lievällä painostuksella. IFK:n puolustuspeli oli tänään kuitenkin kurinalaista ja uhrautuvaa, eikä hämäläisvieraille selkeitä tilanteita avautunut. Sen sijaan tulosta syntyi kentän toisessa päässä, kun Joonas Salmen laukaus rangaistusalueen sisältä otti puolustajasta pienen kimmokkeen ja upposi vääjäämättä vierasjoukkueen maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 3-0 ja ilmassa ratkaisun makua. Jimi Bäck pyöritteli vastustajan puolustusta päätyrajan tuntumassa ja syötti maalin eteen, jossa Mitro Turusella oli helppo työ viimeistellä ottelun kolmas ja viimeiseksi jäänyt maali. Voiton myötä IFK jatkaa sarjassa viidentenä, mutta matkaa mitalisijoille on vain pari pistettä.

HIFK – FC Haka/HJS  3-0 (1-0)

1-0  Joakim Ärilä (28.)
2-0  Joonas Salmi (55.)
3-0  Mitro Turunen (66.)

fotoajunhaka

IFK:n kokoonpano: Jussi Tolonen; Joonas Salmi, Axel Lönnfors, Eero Hirvimäki, Santeri Ihamuotila (79. Jonathan Ndongala); Miika Lindqvist (86. Robin Hanner), Mitro Turunen (v), Pasi Forsman, Arttu Heikka (23. Jimi Bäck); Patrik Ahonen, Joakim Ärilä.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

IFK:n kapteeni, keskikentän Pasi Forsman:
– Loistava matsi, jokainen äijä antoi kaikkensa. Alussa toki oli vähän huonoa tekemistä, mutta juomatauon aikana ”Tema” antoi vähän huutia ja viimeistään siinä vaiheessa joka jätkä heräsi. Sen jälkeen kaikilla oli hyvä asenne, paikoista tehtiin maalit ja puolustaminen oli todella hyvää. Vähän lämmintä oli mutta ei se meitä yhtään haitannut. Jokainen jaksoi painaa, eli hyvin oli tankkaus onnistunut. Itse jouduin jättämään edellisen matsimme väliin varotoimenpiteenä Ilves-pelissä sattuneen loukkaantumisen takia, mutta nyt olen taas kunnossa.

IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Ensimmäinen 20-minuuttinen oli aika hirveä, kuten kaikki varmaan huomasivat. Sitten saatiin joukkue heräteltyä. Joskus nämä asiat ovat pelitaktisista asioista kiinni, mutta joskus vain pitää kaivaa se asenne ja taistelutahto esiin. Sitten kyllä jätkät alkoivat hiffata miten tämä peli kääntyy meille. Omassa päässä ja omassa boksissa olimme erinomaisen vahvoja kaksinkamppailuissa. Koko joukkueen puolustamisesta kertoo parhaiten se että maalivahtimme Jussi Tolonen torjui vain kerran tässä pelissä.

Edessä on vielä yksi vierasottelu ennen kolmen viikon mittaista kesätaukoa. IFK kohtaa JJK:n ensi lauantaina Jyväskylän Hippoksella. Seuraava kotiottelu on siis ohjelmassa vasta kesätauon jälkeen. Vastustaja on samalla kovin mahdollinen, sillä tähtirintojen vieraaksi saapuu tuolloin sarjajohtaja ja hallitseva Suomen mestari TPS. Ottelu pelataan Talin urheilupuistossa sunnuntaina 31. heinäkuuta alkaen kello 13:00.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM