Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Tampereelta täydet pisteet mukaan viime hetken maalilla

Lauantaina pelattiin jälleen A-poikien SM-sarjaa, ja HIFK matkusti Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Vaikka tähtirintojen pitkä nollaputki katkesi, palasi joukkue loppunumeroiden 1-2 (0-1) myötä kotiin täyden pistepotin kanssa. Punapaidat nousivat voiton myötä sarjassa jo neljänneksi.

 

Taivas repesi juuri ennen alkuvihellystä kastellen Lamminpään urheilukentän nurmen, mutta itse ottelu saatiin kuitenkin pelattua varsin hyvissä, vaikkakin viileissä olosuhteissa. Ensimmäinen puoliaika lähti vierasjoukkue HIFK:n hallinnassa käyntiin. Punapaidat vyöryttivät hyökkäyksiä molemmilta laidoilta ja tilanteita syntyikin hyvään tahtiin. Parinkymmenen minuutin kohdalla Arttu Heikka keskitti laidalta takaviistoon Joonas Salmelle, joka laukoi vasurilla komeasti alakulmaan.

Vyörytyksestä kertoi myös suuri määrä kulmapotkuja, joista Eero Hirvimäelle siunaantui kolmekin puskupaikkaa. Topparin sihti oli kuitenkin tänään hakusessa, eikä erikoistilannemaalia nähty. Myös Pasi Forsman ja Alberon Zeneli pääsivät laukauksillaan hätyyttelemään Ilveksen maalia. Lisäosumia ei kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla nähty, joten tauolle lähdettiin tilanteesta 0-1.

Toinen jakso alkoi samalla draivilla kuin ensimmäinenkin. Salmi ja Heikka pääsivät laidoiltansa molemmat laukomaan, mutta viimeistely oli huolimatonta. Lisäksi Patrik Ahosen nosto maalivahdin yli kolahti ylähirteen. Paikkoja oli siis useampia niitata ottelulle ratkaisu, mutta maalinteko oli jälleen tähtirinnoille vaikeata.

Kuin varkain Ilves pääsi mukaan peliin ja vapaapotkusta Miska Rautiola puski maalivahti Jussi Tolosen käsien kautta pallon maaliin. Kotijoukkue  saikin tasoituksesta energiaa omaan peliinsä, kun taas IFK:n oma peli katosi lähes täysin. Ottelun loppua kohden tilanteita syntyikin molempiin päihin, Ilveksen saatua pallon kerran tolppaankin asti. Ajoittain punapaidat saivat hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta turhan  usein pallo menetettiin hyökkäyspäässä heppoisesti.

Peli näytti jo päättyvän pistejakoon, mutta tuomarin antamalla lisäajalla IFK sai vastahyökkäyksen, minkä päätteeksi keskikenttäpelaaja Mitro Turunen karkasi läpiajoon. Tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan toi ottelulle ratkaisun ja näin pisteet matkasivat joukkueen mukana Stadiin.

Ilves – HIFK 1-2 (0-1)

20. 0-1 Joonas Salmi (Arttu Heikka)
69. 1-1 Miska Rautiola
90+1. 1-2 Mitro Turunen (Zanjar Abubakir)

IFK:n kokoonpano (4-4-2): Jussi Tolonen (mv); Sebastian Stierncreutz, Inno Ilonen, Eero Hirvimäki (v.), Santeri Ihamuotila; Arttu Heikka (73. Zanjar Abubakir), Pasi Forsman (11. Alberon Zeneli (v.)), Mitro Turunen, Joonas Salmi (61. Miika Lindqvist); Joakim Ärilä, Patrik Ahonen.

Päävalmentaja Teemu Kankkusen kommentit voitto-ottelun jälkeen:

”Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä. Hallitsimme ottelutapahtumia, emmekä päästäneet vastustajaa missään vaiheessa kontrolloituun peliin. Toisen jakson alussa meillä oli 1-0 tilanteessa useampikin paikka ratkaista ottelu, mutta maalinteko oli jälleen vaikeaa. Vanha totuushan on se, että jos et paikoista tee, niin yleensä kaveri jossain vaiheessa rokottaa. Tänään kävi juuri näin ja päästimme vastustajan mukaan peliin. Oma pelimme sekosi varsin pahasti, mutta onneksi jostain löytyi se viimeinen rutistus voittoon.  Mitrolta hieno ja päättäväinen nousu ottelun lopussa. Todellinen tahtomaali. Linjan taakse kun palloa pelataan, niin tilanteita syntyy.
Yleensä voitetun pelin jälkeen on hieno fiilis, mutta tänään päälimmäinen tunne on helpottunut ja huojentunut. Vaikka voitto tuli, niin parannettavaa jäi. Hatun nosto kuitenkin kundeille, jotka rutistivat väkisin voiton tänään.”
——–
A-poikien SM-sarja jatkuu kotiottelulla ensi sunnuntaina 19.6., jolloin Talin urheilupuiston ykkösnurmelle saapuu vastustajaksi Kuopion Palloseura. Ottelu alkaa 13:00 ja siihen on vapaa pääsy.
——–
A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM