Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Kotitappio KuPS:lle

Päiväkausia jatkunut sade taukosi vihdoin sunnuntai-iltapäivänä, jolloin HIFK ja Kuopion Palloseura kohtasivat A-poikien SM-sarjan ottelussa. Talin urheilupuiston nurmi oli kovien sateiden jäljiltä kuitenkin pelikelvottomassa kunnossa, joten päivän taisto jouduttiin siirtämään hallin puolelle. Kotijoukkue ei tänään ollut parhaimmillaan ja lopputulokseksi kirjattiin vierasvoitto lukemin 1-3 (0-1). Kyseessä oli tähtirintojen ensimmäinen tappio vappuaattona pelatun sarja-avauksen jälkeen.

IFK lähti otteluun hiukan uusitulla kokoonpanolla sillä riveistä puuttuivat mm. laitapakki Joonas Salmi sekä keskikentän Pasi Forsman. Tähtirinnat aloittivat kaikesta huolimatta räväkästi, kun sekä Patrik Ahonen että ASM-debyyttinsä tehnyt Robin Hanner olivat lähellä maalintekoa jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Pian tämän jälkeen punapaidat saivat kuitenkin kylmää vettä niskaansa. Läpiajoon karannut KuPS:n Ansu Sherrif kaadettiin rangaistusalueella ja tästä seuranneen pilkun upotti Oskari Rounaja alanurkkaan. Lukemissa 0-1 siirryttiin sittemmin myös taukoa viettämään.

Tilanteita riitti myös toisella puoliajalla. IFK:n harmiksi omissa kolisi jälleen reilun tunnin kohdalla, jolloin vieraiden Erik Hyvärinen pääsi iskemään paluupallon verkon perukoille. Tähtirintojen takaa-ajo pääsi toden teolla alkamaan vasta kymmenisen minuuttia ennen loppua. Kova painostus palkittiin kulmapotkulla, jonka Patrik Ahonen ohjasi maaliin. Punapaidat hakivat tämän jälkeen kiivaasti tasoitusta, mutta lopulta kävi kuten vastaavissa tilanteissa usein käy. Vierasjoukkueen Ansu Sherrif karkasi lisäajalla läpiajoon varmistaen maalillaan loppunumeroiksi 1-3 ja samalla täyden pistepotin savolaisille.

HIFK – KuPS  1-3 (0-1)

0-1 Oskari Rounaja rp. (13.)
0-2 Erik Hyvärinen (67.)
1-2 Patrik Ahonen (80.)
1-3 Ansu Sherrif (90+3.)

IFK:n kokoonpano: Jussi Tolonen (mv); Sebastian Stierncreutz, Axel Lönnfors, Eero Hirvimäki (v), Santeri Ihamuotila: Arttu Heikka (39. Miika Lindqvist), Henry Nguyen (v, 46. Miska Hurme), Mitro Turunen, Patrik Ahonen; Zanjar Abubakir, Robin Hanner (61. Jonathan Ndongala).

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Oltiin aika lapasia puolustuspelissä, aivan hirvittävästi hävittiin kaksinkamppailuita. Meillä oli monesta eri syystä johtuen huono viikko, joka sitten kiteytyi huonoon peliin tänään. Tilanteita pystyimme kuitenkin luomaan, ja jos olisimme pelanneet hyvän puolustuspelin, olisi tästäkin ottelusta voinut jäädä jotain käteen. Liikaa virheitä kuitenkin tehtiin, jotta pisteille olisi tänään ollut asiaa.

IFK jatkaa A-poikien SM-sarjassa viidennellä sijalla. Tähtirinnat pelaavat seuraavan ottelunsa Talissa kahden viikon kuluttua eli lauantaina 2. heinäkuuta. Tuolloin vastaan asettuu sarjassa toisena oleva FC Haka/HJS. Ottelu alkaa kello 13:00.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM