Skip to main content

Jalkapallon A-poikien SM-sarja jatkui sunnuntaina. HIFK A sai vieraakseen kovan joukkueen, kun Talin urheilupuistoon saapui vastustajaksi sarjassa toisena oleva FC Inter. Hyviä yrityksiä nähtiin puolin ja toisin, mutta maaliin ei kumpikaan joukkue palloa saanut. Lopputuloksena oli näin ollen pyöreä 0-0 pistejaon merkiksi.

Ottelu käytiin aurinkoisessa, joskin tuulisessa säässä. Ensimmäinen puolituntinen oli tarkkaa peliä eikä kumpikaan joukkue varsinaisesti päässyt uhkaamaan toisensa maalia. Jakson loppua kohden tilanteita alkoi kuitenkin syntyä enemmän. IFK:n paras tilanne osui Miika Lindqvistille, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä varsin vapaasti, mutta Inter-maalivahti Aati Marttinen torjui vedon. Kentän toisessa päässä HIFK B:stä nostettu Axel Anderson sai puolestaan esitellä torjuntataitojaan useammankin kerran. Tauolle lähdettiin näin ollen maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena, joskin FC Inter loi jonkin verran vaarallisempia tilanteita. Tunnin kohdalla turkulaisten Markus Blomqvist pääsi puskemaan lähietäisyydeltä mutta Axel Anderson venyi jälleen hienoon torjuntaan. Varttituntia myöhemmin IFK selvisi säikähdyksellä, kun FC Interin vapaapotku jysähti tolppaan. Tähtirinnat saivat lopussa Arttu Heikan keskityksistä vielä pari vaarallista tilannetta aikaiseksi mutta viimeistely ei onnistunut. Lopputulokseksi jäi siis 0-0. IFK piti samalla vastustajansa nollilla jo kolmannen kerran peräkkäin.

fotoajuninter

HIFK – FC Inter  0-0

IFK:n kokoonpano (4-4-2): Axel Anderson (mv); Joonas Salmi (59. Marc Lempinen), Axel Lönnfors, Eero Hirvimäki, Santeri Ihamuotila; Miika Lindqvist, Pasi Forsman, Henry Nguyen (v, 79. Patrik Ahonen), Arttu Heikka; Joakim Ärilä, Zanjar Abubakir (67. Alberon Zeneli).

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Man Of The Match tänään oli maalivahtimme Axel Anderson. B-poikien kakkosdivarista suoraan A:n SM-sarjaan, nollapeli ja pari hyvää torjuntaa päälle. Mitä itse otteluun tulee, puolustuspeliimme olen tyytyväinen. Tilanneprässääminen oli hyvää ja saimme paljon riistoja aikaiseksi. Hyökkäyspelistämme taas lopputulos kertoo kaiken olennaisen. Tilanteita pitäisi luoda enemmän, ja tähän onkin tarkoitus siirtää harjoittelun painopistettä. Kolmas nollapeli putkeen on kuitenkin asia mihin täytyy olla tyytyväinen.

A-poikien SM-sarja jatkuu IFK:n osalta ensi lauantaina, jolloin tähtirinnat matkustavat Vaasaan VPS-j:n vieraaksi. IFK:n seuraavaan kotiotteluun on puolestaan aikaa lähes kuukauden päivät. Punapaidat kohtaavat Kuopion Palloseuran sunnuntaina kesäkuun 19. päivänä Talin urheilupuiston ykkösnurmella.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko:
https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM