Skip to main content

Viikonlopun aikana A-poikien SM-sarjassa pelattiin kolmas sarjakierros. HIFK A matkusti sunnuntaina Poriin, jossa vastaan asettui FC Jazz. Tähtirinnat olivat etenkin toisella puoliajalla niskan päällä, joskin voittomaalia saatiin odottaa viimeisille minuuteille saakka. Loppunumerot olivat joka tapauksessa 0-1 (0-0) vierasjoukkueen hyväksi.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja tarkkaa peliä, ja varsinaiset maalintekopaikat jäivät vähiin puolin ja toisin. IFK:n maalivahti Jussi Tolonen joutui ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella kertaalleen venymään alakulmaan porilaislaukauksen torjuntaan, mutta tämä jäi oikeastaan FC Jazzin vaarallisimmaksi tilanteeksi koko ottelussa. IFK:n puolustuspeli oli hyvällä tasolla läpi ottelun, ja tähtirintojen korkea prässi hyydytti tehokkaasti kotijoukkueen pelinrakentelun.

Tauon jälkeen peli alkoi yhä selvemmin kääntyä IFK:lle. Tehokkaan prässäämisen ansiosta vierasjoukkue sai aikaiseksi hyviä pallonriistoja, joista puolestaan seurasi nopeita vastaiskuja. Reilun tunnin kohdalla FC Jazzin maalivahti Sami Liuhala tuli ulos rangaistusalueelta katkaisemaan Pasi Forsmanin läpiajoa. Kyseessä oli selvä maalintekotilanne joten seurauksena oli Jazz-veskarin ulosajo. Vapaapotkusta IFK toimitti pallon tolppaan, ja vaarallisia tilanteita syntyi tämänkin jälkeen runsaasti.

Vajaalukuisena kamppaillut FC Jazz onnistui kuitenkin pitkään pitämään maalinsa puhtaana. Pelikello lähestyi jo täyttä aikaa, kun IFK vihdoinkin iski. Henry Nguyen antoi sivulta kierteisen vapaapotkun, jonka vaihdosta kentälle tullut Zanjar Abubakir ohjasi päällään porilaisten verkkoon. Ratkaisija ei ollut yllättävä, sillä Abubakir oli jo talven SM-karsinnassa joukkueen paras maalintekijä. IFK:lle näin ollen vierasvoitto lukemin 0-1 ja samalla kauden ensimmäinen voitto A-poikien SM-sarjassa.

Voiton tunnelmia bussissa paluumatkalla.

Voiton tunnelmia bussissa paluumatkalla.


FC Jazz – HIFK  0-1 (0-0)

0-1 Zanjar Abubakir (90.)

IFK:n kokoonpano (4-4-2): Jussi Tolonen (mv); Joonas Salmi (v, 76. Patrik Ahonen), Axel Lönnfors, Eero Hirvimäki, Santeri Ihamuotila; Miika Lindqvist, Pasi Forsman, Henry Nguyen, Arttu Heikka; Joakim Ärilä (90+2. Miska Hurme), Alberon Zeneli (60. Zanjar Abubakir).

Koutsin kommentit

HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen:
– Tämä oli ennen kaikkea joukkueen voitto, joka saavutettiin joukkuepelillä. Hyvä peli meiltä kokonaisuutena, kundit todellakin ansaitsivat voiton. Olen tyytyväinen jokaisen pelaajamme esitykseen tänään. Positiivista oli myös että pidimme vastustajan nollilla toisen kerran peräkkäin. Vastassa oli kaikesta huolimatta hyvä joukkue. Tämä antaa meillekin lisää uskoa omaan tekemiseemme.

Sarja jatkuu ensi viikonloppuna ja IFK:lla on sunnuntaina 22. toukokuuta jälleen kova ottelu edessään. Tähtirintojen vieraaksi nimittäin saapuu sarjassa toisena oleva FC Inter. Talin ykkösnurmella pelattava ottelu alkaa kello 13:00.

A-poikien SM-sarja, tulokset ja sarjataulukko:
https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM