Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

ASM: Ensimmäinen kotiottelu lauantaina

By 5.5.201622 toukokuun, 2016No Comments

Kevään tulo merkitsee jalkapallokauden alkua eri sarjoissa. A-poikien SM-sarja starttasi vapunaattona, ja tulevana lauantaina HIFK pelaa ensimmäisen kotiottelunsa. Vastassa on naapurikaupungin FC Espoo. Joukkueet kohtaavat Talin jalkapallohallissa.

Talvella pelattuun A-poikien SM-karsintaan osallistui 20 joukkuetta, joista kymmenen parasta eteni nyt meneillään olevaan SM-sarjaan. Maantieteellisesti katsoen sarjasta tuli kohtalaisen kattava, joten matkustamista on kauden aikana jonkin verran tiedossa. Pääkaupunkiseudulta mukaan pääsi ainoastaan kaksi joukkuetta. HIFK on tällä kaudella A-poikien SM-sarjan ainoa joukkue Helsingistä, kun taas länsinaapurin värejä edustaa FC Espoo. Lauantaina on siis HIFK:n kotiavauksen lisäksi tiedossa harvinaista paikalliskamppailun makua!

HIFK A:n vetovastuun otti viime syksynä Teemu Kankkunen, joka on toiminut tähtirintojen edustusjoukkueen toisena valmentajana kausien 2010 – 2015 ajan. Hänen edeltäjänsä Bujar Bogujevci puolestaan siirtyi Kakkosessa pelaavan EsPa:n edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Kankkusen debyytti A-poikien ruorissa oli onnistunut, sillä HIFK lunasti SM-karsinnan neljännen sijan myötä suoran paikan A-poikien SM-sarjaan. Mutta millä mielin tähtirinnat ovat lähtemässä kesän koviin koitoksiin?

– Ihan hyvät fiilikset meillä on. Talven karsintasarja oli jännittävä, välillä jopa stressaava. SM-sarjaan pääsemme kuitenkin lähtemään paineetta ja vapautunein mielin. Ajatuksena on, että tässähän on vain voitettavaa, kertoo HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen.

fotohifkhjkajun

Millaisia tavoitteita joukkueelle on asetettu?

– Joukkueen kasaaminen on venynyt sen verran, että mitään tiettyä sijoitusta koskevaa tavoitetta ei ole lyöty lukkoon. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä että jokaista ottelua ja jokaista sarjaa lähdetään aina voittamaan. Eihän tässä touhussa muuten mitään järkeä olisi!

Entä millaiset ovat tavoitteet pelaajien kehittymisen suhteen?

– Olemme halunneet joukkueeseen pelaajia, jotka ovat hyviä harjoittelijoita ja hyviä joukkuepelaajia. Tätä kautta olemme pyrkineet tekemään myös A-pojista HIFK:n näköisen joukkueen. Aina ei välttämättä tarvita kaikkein parhaita pelaajia siihen että on paras joukkue. Tämä on nähty HIFK:n edustusjoukkueen kohdalla takavuosina ja esimerkiksi Englannin Valioliigassa tällä kaudella.

– Lisäksi on tärkeää että pelaajat oppivat, mitä urheilijana oleminen merkitsee. Moni juniori luulee että aikuisten peleihin mennään ja kävellään noin vain, mutta näinhän asia ei ole. Pyrimme kehittämään pelaajiamme mahdollisimman paljon, mihin olennaisesti liittyy se että teemme heistä nimenomaan urheilijoita.

– Tämänhetkisessä ryhmässämme on useampi pelaaja, joiden uskon tämän kauden aikana kehittyvän sille tasolle että ovat ensi vuonna hyvää tasoa miesten Ykkösessä. Miksei myös Veikkausliigassa, mutta täytyy olla realisti. Liigasta ei montaa alle parikymppistä suomalaispelaajaa löydy, ja ne harvat ovat järjestään maajoukkuetasoa. Meidän kundit eivät tällä tasolla vielä ole, toteaa ”Tema”.

Mitä vastustajia pidät kovimpana tämän kauden ASM-sarjassa?

– Uskon että ainakin TPS (jolle HIFK hävisi avausottelunsa Turussa maalein 1-3), FC Inter ja KuPS ovat kovia joukkueita. Täytyy kuitenkin samaan hengenvetoon myöntää että en ole paljonkaan päässyt näkemään sarjan pohjoisempia joukkueita, joten niiden iskukykyä on vaikea kommentoida. Olen ollut tiiviisti mukana aikuisten sarjoissa niin monta vuotta, että ”junnuskeneä” ei ole tullut niin tarkasti seurattua, pohtii Tema.

fotohifktpsajun

Ensimmäinen kotiottelu pelataan Talin hallissa, muuten HIFK A:n kotikenttänä toimii tällä kaudella Talin ykkösnurmi. Mitkä syyt vaikuttivat pelipaikan valintaan?

– On tärkeää että saamme sekä harjoitella että pelata samassa paikassa. Ja että tämä tapahtuu nimenomaan luonnonnurmella, joka on se jalkapallon oikea alusta. Talvikaudella mennään joka tapauksessa tekonurmella, mutta myös luonnonnurmella täytyy osata pelata. Oikealla nurmella tulee lisäksi vähemmän loukkaantumisia. Talissa on vielä se hyvä puoli että siellä saa työskennellä rauhassa. Ei ole samanlaista häslinkiä kuin niissä paikoissa, joissa on koko ajan joku menossa tai tulossa seuraavana kentälle…

Entä millaista ottelua odotat lauantaina?

– FC Espoo hävisi ensimmäisen ottelunsa melko tylysti (1-5 Hakalle kotikentällä), joten ärsytetty jengi sieltä varmaankin tulee vastaan. FC Espoolla on aika paljon nuoria pelaajia edustusjoukkueessaan Kakkosessa, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon sieltä on tulossa vahvistuksia lauantaina. Olemme kuitenkin varautuneet kaikkeen. SM-karsinnassa pelasimme tasapelin (1-1) FC Espoota vastaan, ja tasainen peli on varmaankin tulossa myös nyt.

– Meille ei näillä näkymin ole tulossa pelaajia yhteistyöseurastamme Gnistanista, eli omilla mennään lauantaina. Olemme kuitenkin menneet harjoituksissa selvästi eteenpäin ja toivon mukaan tämä näkyy myös kentällä. Luottavaisin mielin lähdemme hakemaan avausvoittoa, sanoo HIFK A:n päävalmentaja Teemu Kankkunen.

A-poikien SM-sarja: HIFK – FC Espoo lauantaina 7. toukokuuta kello 13:30. Pelipaikka: Talin jalkapallohalli (Purotie 8). Otteluun on vapaa pääsy.

Tulokset ja sarjataulukko:
https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2016?&spljp16&ASM