Skip to main content

Joukkueet valmistautuvat alkuvihellykseen kopiera

HIFK – KäPa 2-1 (0-0)
50’ 1-0 Santeri Ihamuotila (Pasi Forsman)
85’ 2-0 Ossian Campbell
90+2’ 2-1 Behar Zymberi

A-nuoret jälleen voitollisia. Nyt kaatui KäPa 2-1.

Kolme ottelua, kolme voittoa. Siinä HIFK:n A-nuorten SM-karsinnan saldo tähän mennessä. Illan vastustaja Käpylän Pallo oli ennen tätä iltaa kerännyt sarjassa kolme pistettä. Kaarinan Pojat olivat 0-6 vahvempia, mutta FC Espoon joukkue oli kaatanut 5-3. Alusta lähtien, ennakko-odotusten mukaan, ottelun kulku oli varsin selvää. IFK hallitsi kenttätapahtumia ja KäPa pyrki puolustamaan tiiviisti ja varjelemaan omaa maaliansa, keskittyen vastaiskuihin. Paikallispelin ollessa kyseessä ja monien toisilleen tuttujen pelaajien kohdatessa, henkinen puoli tuo aina peliin oman lisämausteensa.

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueena toimineen IFK:n kannalta hyvin hallinnassa. Peliä käytiin pääsääntöisesti käpyläläisten päädyssä, mutta varsinaisiin maalipaikkoihin eivät tähtirinnat kyenneet hallinnasta huolimatta. Hyökkäyspelistä puuttui tehokkuus ja pallon nopea liikuttaminen pelaajalta toiselle. Useampikin tilanne kuivui kokoon liiallisen pallon hautomisen johdosta, eikä hyökkäysalueella kyetty murtautumisiin syöttökombinaatioilla kuin harvakseltaan. Muutamat kaukolaukaukset eivät tuottaneet ongelmia vastustajan maalivahti Joakim Palenille. Lähimpänä osumaa oli Henry Nguyen, jonka vapaapotkun Palen torjui yläkulmasta. Tauolle siis lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso oli alusta lähtien parempaa peliä IFK:lta. 53. minuutilla Patrick Ahonen pelasi kulmapotkun lyhyenä Pasi Forsmanille, jonka tarkka keskitys löysi hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tulleen Santeri Ihamuotilan maalin edestä. Laitapuolustajana viihtyvän Ihamuotilan pusku upposi verkon perukoille ja toi helpottavan 1-0 johdon punapaidoille. Tästä eteenpäin ottelun kulku muuttui, KäPan panostaessa omaan hyökkäyspeliinsä enemmän. IFK:n puolustus kuitenkin hoiti vähäiset tilanteet mallikkaasti, Eikä Jere Piiraisen tarvinnut maalilla venyä juurikaan torjuntatöihin. Vastustajan avatessa omaa peliä, aukaisi se myös toiseen päähän entistä enemmän tilanteita. Hyvän omalta alueelta lähteneen hyökkäyksen päätteeksi Zanjar Abubakir pääsi läpiajoon ja kiersi maalivahti Palenin, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus ei tolppaa lähemmäksi maalia päätynyt. Myös Miika Lindqvist oli laidallaan monesti vaarallinen, mutta lisäosumaa saatiin odottaa aina 85. minuutille. Ensimmäistä virallista peliä tähtirinnoissa pelannut vaihtomies Ossian Campbell riisti hienosti pallon kovalla prässillä ja karkasi läpiajoon. Varma viimeistely toi helpottavan 2-0 osuman ja ottelu näytti ratkenneen. Pari minuuttia tästä Patrick Ahosella oli vielä mahdollisuus lopulliseen ratkaisuun, mutta hyökkääjän epäonneksi ohjaus avopaikasta päätyi tolpan väärälle puolelle. KäPa sitä vastoin satsasi kaikki pelimerkkinsä hyökkäykseen ja lisäajan toisella minuutilla yksin unohdettu Behar Zymberi pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, joten A-nuoret ottivat kolmannen voittonsa yhtä monesta ottelusta, jatkaen etelälohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

Koutsin kommentit: ”Ottelu oli hyvin hallinnassa 90 minuuttia ja paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tappaa pelin toisella jaksolla lopullisesti. Sen sijaan lisäajalla tarjosimme vastustajalle mahdollisuuden nousta mukaan taisteluun omalla hölmöilyllämme. Menneen viikon yhtenä teemana oli joka pelaajan kohdalla vastuun ottaminen koko joukkueen tekemisestä. Varsinkin puolustuspelissä havainnointi, miesten jakaminen ja kommunikaatio on asia missä meillä on ollut ongelmia. Viime viikolla TPS sai ainokaisen maalinsa huonosti puolustetusta kulmapotkusta. Tänään kävi samanlainen lapsus ottelun lopussa, kun vastustajan hyökkääjä jätettiin merkkaamatta. Onneksi näistä virheistä ei ole pistemenetyksiä tullut, mutta pitkässä juoksussa näihin ei vain ole varaa. Muuten ottelu meni käsikirjoituksen mukaan ja pystyimme omalla pelillä luomaan riittävästi tilanteita tarvittavaan voittoon. Siitä kunnia kundeille, jotka muutenkin toteuttivat hieman normaalista poikkeavia roolituksia hyvin tänään. Oman pelin kehittämisessä olemme hyvin aikataulussa.”

HIFK: Jere Piirainen; Sebastian Stierncreutz, Eero Hirvimäki, Jonathan Ndongala; Joonas Salmi (50’ Santeri Ihamuotila), Pasi Forsman, Henry Nguyen (v.), Mitro Turunen; Miika Lindqvist, Patrick Ahonen, Zanjar Abubakir (69’ Ossian Campbell)