Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

HIFK:n A-nuoret aloittivat SM-karsintasarjan 1-2 vierasvoitolla Maarianhaminassa

HIFKLogoFB

ASM-karsinta 30.1.2016 | Maarianhamina
IFK Mariehamn YJ-HIFK 1-2 (1-1)
10’ 1-0 Gustav Nordberg
16’ 1-1 Zanjar Abubakir (Miika Lindqvist)
80’ 1-2 Zanjar Abubakir (Ridwan Hassan)

Ottelu alkoi HIFK:n kannalta haparoiden. Lienikö syynä varhainen herätys, pitkä laivamatka vai sarja-avauksen tuoma jännitys, mutta punapaitojen kone ei meinannut käynnistyä millään. Alkuminuuteilla harhasyöttöjä tuli luvattoman paljon ja peli oli muutenkin varsin hermostunutta. Jo yhdeksännellä peliminuutilla keskialueen pallonmenetyksen jälkeen kotijoukkueen Gustav Nordberg pelattiin puolittaiseen läpiajoon, tämän viimeistellessä varmasti taka-alakulmaan, ohi maalivahti Jussi Tolosen.

Takaiskun jälkeen tähtirinnat sisuuntuivat ja oma peli paranikin huomattavasti. Viitisen minuuttia 1-0 maalista Pasi Forsman prässäsi oman menetyksensä jälkeen pallon takaisin itselleen ja löysi laidalta Miika Lindqvistin. Tuulennopea laituri jätti vastustajan taakseen ja toimitti pallon maalille, mistä hyökkääjä Zanjar Abubakir toimitti sen verkkoon. Ensimmäinen puoliaika tästä eteenpäin menikin pääsääntöisesti HIFK:n hallitessa, kotijoukkueen pyrkiessä suoraviivaisella pelillään lähinnä vastaiskuihin. Useista tilanteista huolimatta tauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin edellinen päättyi. HIFK hallitsi ja kotijoukkueella alkoi hiljalleen jalka painaa. Lisäosumaa saatiin silti odottaa aina 80. minuutille, kunnes vaihtomies Ridwan Hassan murtautui laidalta rangaistusalueelle. Tarkka syöttö maalille löysi Abubakirin, joka viimeisteli illan toisen osumansa. Ottelun loppu meni pääasiassa varmistellen, eikä kotijoukkuetta päästetty hätyyttelemään Tolosen vartioimaa maalia.

Näin pisteet matkasivat joukkueen mukana laivalla Helsinkiin ja sarja saatiin hienosti käyntiin. Pelit jatkuvat ensi lauantaina Talin hallissa klo 17:00, kun vastaan saapuu Turun Palloseura.

HIFK: Jussi Tolonen; Sebastian Stierncreutz, Haris Sheikh, Eero Hirvimäki (v.), Santeri Ihamuotila (64’ Jonathan Ndongala (v.)); Miika Lindqvist, Pasi Forsman (v.), Henry Nguyen, Matias Leino (72’ Ridwan Hassan); Mitro Turunen, Zanjar Abubakir (v.) (80’ Alberon Zeneli)

Tulevat ASM-karsintaottelut:

La 30.1. 17:00 IFK Mariehamn – HIFK 1 – 2 (1 – 1)
La 6.2. 17:00 HIFK – TPS, Talin jalkapallohalli
La 13.2. 17:00 HIFK – KäPa, Talin jalkapallohalli
La 20.2. 20:00 FC Honka – HIFK, Esport Arena
La 27.2. 19:15 HIFK – HJK, Talin jalkapallohalli
La 5.3. 18:15 FC Inter – HIFK, Kupittaa, Turku
La 12.3. 15:00 HIFK – KaaPo, Talin jalkapallohalli
La 19.3. 16:45 PK-35/VJS – HIFK, Talin jalkapallohalli
La 2.4. 15:00 HIFK – FC Espoo, Talin jalkapallohalli

Joukkue 2016:

Ridwan Hassan
Jonathan Ndongala
Mersad Vafaee
Arttu Heikka
Abdirahman Jama
Rasmus Ranta
Henry Nguyen
Ossian Campbell
Miika Lindqvist
Julian Keso
Eero Hirvimäki
Lari Sauranen
Patrik Ahonen
Jimi Bäck
Tiago Cunha
Pasi Forsman
Santeri Ihamuotila
Inno Ilonen
Matias Leino
Eemu Riikonen
Joonas Salmi
Sebastian Stierncreutz
Mitro Turunen
Robin Hanner
Zanjar Abubakir
Alberon Zeneli
Jussi Tolonen