Skip to main content

Kevääseen saakka ei tarvitse odottaa, mikäli haluaa nähdä HIFK:n kamppailemassa tärkeistä sarjapisteistä vihreällä veralla. A-poikien SM-karsintaa pelataan tammikuun lopulta maaliskuun loppuun, ja tähtirinnat avaavat omalta osaltaan pelin tulevana sunnuntaina. HIFK:n vieraaksi Talin jalkapallohalliin saapuu tuolloin naapurikaupungin FC Honka.

Kausi 2014 oli HIFK:n A-pojille varsin menestyksekäs. Joukkue nousi keväällä Kakkosesta Ykköseen ja selviytyi syksyllä Ykkösessä lohkonsa kärkikolmikkoon, mikä takasi tähtirinnoille paikan 20 joukkueen SM-karsintaan talvella 2015. Nyt alkamassa oleva A-poikien SM-karsinta pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa (eteläinen ja pohjoinen). Kummankin lohkon 4 parasta selviytyy SM-sarjaan ja sijoille 5-6 jääneet karsivat keskenään kahdesta lisäpaikasta. A-poikien SM-sarjaan pääsee siis yhteensä vain kymmenen joukkuetta.

Kilpailusta tulee kova, mutta HIFK-leirissä on tehty ahkerasti töitä pitkin syksyä ja talvea, jotta joukkue olisi valmiina tuleviin koitoksiin. Lokakuussa alkaneisiin avoimiin harjoituksiin osallistui yhteensä yli 70 pelaajaa, joista lopulliseen joukkueeseen valikoitui 25. A-pojiksi lasketaan tällä kaudella vuosina 1996 ja 1997 syntyneet pelaajat, ja suurin osa tähtirinnoista edustaa nuorempaa ikäluokkaa. Mukana on lisäksi kaksi vuonna 1998 syntynyttä pelaajaa: HIFK B:stä nostettu maalivahti Emil Niemistö sekä Grankulla IFK:sta siirtynyt hyökkääjä Marco Meckelborg.

Päävalmentaja Bujar Bogujevci, HIFK A.

Päävalmentaja Bujar Bogujevci, HIFK A.

 

– Olemme aikataulussa, vakuuttaa HIFK A:n vastuuvalmentaja Bujar Bogujevci. – Joukkue lyötiin lukkoon jo marraskuun alussa. Otin mukaan ainoastaan joukkuepelaajia, kun taas itselleen pelaavat jäivät pois tästä ryhmästä. Jälkijunassa mukaan tuli vielä keskikentän Jimi Riikonen, jonka on tarkoitus harjoitella pääosin edustusjoukkueen kanssa. Joukkueeseen pyrki paljon pelaajia sillä paikka SM-karsinnassa kiinnostaa. Osaltaan kiinnostukseen vaikutti varmaan myös edustusjoukkueen nousu Veikkausliigaan, sillä A-pojista on nyt tavallaan portti auki liigaan.

Kuinka syksyn ja talven harjoittelu on sujunut?

– Pelitapaa on ensin ajettu sisään isommassa kuvassa, sen jälkeen on siirrytty pienempiin yksityiskohtiin. Meillä on ollut yleensä 6 tapahtumaa viikossa. Fysiikkatreenit on suunniteltu Mikko Laaksosen kanssa erittäin hyvin. Mikko on ollut tässä asiassa erittäin aktiivinen, siitä kiitos hänelle!

– Joukkueen vahvuus löytyy pelitavasta, sekä pallollisena että pallottomana. Toisaalta mukana on melko paljon uusia pelaajia ja muutama heistä ei vielä ole omaksunut pelitapaamme täysin. Töitä on kuitenkin tehty ja uskon että tämäkin asia järjestyy kun mennään maltilla eteenpäin, sanoo ”Bogu”.

Millä mielin HIFK A lähtee SM-karsintaan?

– Eteläinen lohko on varmasti erittäin tasainen. Jo harjoituspelit ovat olleet tiukkoja. Jokainen ottelu on tärkeä eikä kukaan saa yhtäkään pistettä helpolla. HIFK A:n tavoitteena on joka tapauksessa paikka SM-sarjassa. Ja on ainoastaan positiivista että tosipelejä pelataan jo talvella, eikä tule mitään 5-6 kuukauden mittaista taukoa.

Onko vielä jotakin mitä haluaisit sanoa?

– Toivon että rakkaat Stadin Kingit  tulevat paikalle joka otteluun kannustamaan meitä SM-karsinnassa! Varmasti nuoret pelaajat tykkäävät ja saavat vieläkin enemmän hikeä kroppaan kun näkevät, että kannattajat ovat heidän takanaan, päättää Bogu.

Yksi A-poikien SM-sarjapaikkaa tavoittelemaan lähtevistä pelaajista on keskikentän Leo Rautiainen. Hänelle ojennettiin viime syksynä kauden päättäjäisissä Ragnar Lindbäck – pokaali, jolla palkitaan seuran kovin taistelija. Tämä asenne on enemmän kuin tarpeen myös sunnuntaina alkavassa karsintasarjassa.

HIFK A:n keskikentän Leo Rautiainen.

HIFK A:n keskikentän Leo Rautiainen.

 

– Uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä sarjassa. Meillä on aika paljon uusia pelaajia, mutta joukkue oli valmiina jo syksyllä ja olemme päässeet treenaamaan yhdessä siitä lähtien. Joukkuehenki on hyvä ja mielestäni olemme saaneet oman pelimme tosi hyvin kasaan, sanoo ”Lege”.

Joukkueen tavoitteena on paikka SM-sarjassa. Mitkä ovat ne vahvuudet, joilla tavoitteeseen ylletään?

– Kova työnteko, hyvä yhteishenki, periksi antamattomuus. Ja pidetään vastustajan maalipaikat tosi vähissä!

Millainen käsitys sinulla on tulevista vastustajista?

– Itselläni ei ole sen tarkempaa käsitystä vastustajien tasosta. Uskon kuitenkin että jokainen ottelu on todella kova, ja jokaisessa pelissä täytyy taistella täysillä jokaisesta pisteestä.

HIFK:n edustusjoukkue nousi Veikkausliigaan. Onko jo käynyt mielessä tavoitella paikkaa tähtirintojen lippulaivassa?

– Kyllähän sinne edustusjoukkueeseen olisi kiva päästä, mutta tämä vuosi on nyt tärkein. Varsinkin karsinnat olisi hoidettava jotta pääsisimme varsinaiseen SM-sarjaan. Sen pidemmälle ei vielä kannata miettiä. Itse olen nyt pitkästä aikaa hyvässä kunnossa, pari viime talvea on ollut vähän rikkonaisia, kertoo viidettä kauttaan HIFK:n junioreissa pelaava Leo Rautiainen.


HIFK A: ottelut A-poikien SM-karsinnassa 2015

Su 01.02. klo 16:15 HIFK – FC Honka
La 07.02. klo 13:15 KäPa – HIFK
Ke 11.02. klo 19:00 FC Espoo – HIFK, Espoonlahti
La 21.02. klo 17:45 HIFK – FC Inter
La 28.02. klo 15:45 HJK – HIFK
Su 08.03. klo 16:15 HIFK – PK-35 VJS/YJ
La 14.03. klo 19:15 IFK Mariehamn – HIFK, Maarianhamina
La 21.03. klo 16:15 TPS – HIFK, Turku
La 28.03. klo 17:45 HIFK – KaaPo

Ottelut pelataan Talin jalkapallohallissa, ellei muuta pelipaikkaa mainita.

Sarjaohjelma ja sarjataulukko:
http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2015/a-pojat/a-poikien-sm-etelainen