Skip to main content
DUMB (tyhjä kategoria)

Otteluennakko: HIFK – HyPS, 26.04. 2009

By 24.4.200911 huhtikuun, 2020No Comments


HyPS

Rautatiekaupungin joukkueelta ei ainakaan rutiinia Kakkosessa pelaamisesta puutu, sillä Hyvinkään Palloseura aloittaa nyt jo 15. peräkkäisen kautensa samalla sarjatasolla. Lukema on omaa luokkaansa Kakkosen A-lohkossa. Vuonna 2006 HyPS sijoittui sarjassa toiseksi ja oli vain neljän pisteen päässä noususta Ykköseen, mutta sen jälkeen menestys on ollut vaatimattomampaa. Viime kaudella HyPS säilyi Kakkosessa niukasti vain yhden pisteen turvin.

Talven aikana HyPS on uusiutunut maltillisesti. Valmennuspuolella vetovastuu vaihtui, kun ohjaksiin palasi vanha tuttu Heikki Laiho. Vahvistusta joukkue on saanut lähinnä Lahden suunnalta sillä Kolmoseen pudonneesta City Starsista siirtyi Hyvinkäälle neljä pelaajaa. Kokemusta porukassa edustaa aikoinaan jo FinnPa:ssa liigakenttiä kolunnut Peter Sampo (35), tulevaisuutta puolestaan nuorten maajoukkuepelaaja Eetu Kokkinen (18). Viime kauden runkopelaajista mm. Ville Nokkala ja Jukka-Pekka Tuomenoja ovat edelleen mukana.

Hyvinkääläisten puolustusosasto vaikuttaa etukäteen varsin vahvalta; Petri Haapsaari on kokenut veskari ja joukkueen toppareilta löytyy kokoa ja pääpelivoimaa. Sen sijaan maalinteon suhteen HyPS:n yllä leijuu tässä vaiheessa pieniä kysymysmerkkejä. Viime kaudella tällä saralla ongelmia ei lopulta ollut, sillä hyvinkääläisten pelit olivat varsin maalirikkaita tapahtumia. Lisätietoa HyPS:stä löytyy seuran nettisivuilta osoitteessa http://www.hyps.fi/

IFK:n näkymät

Punapaitojen leirissä sarja-avausta odotetaan luonnollisesti innolla. Pitkä harjoituskausi on takanapäin ja tästä lähtien joukkueen jokapäiväinen työnteko saa aivan konkreettisen merkityksen. Pelaajapakka on jälleen kerran muuttunut melkoisesti edellisestä kaudesta, niinpä useammallakin pelaajalla on sunnuntaina edessään ensimmäinen virallinen ottelu IFK:n edustusjoukkueessa.

Harjoituskausi sujui IFK:lta pelaajakokeilujen myötä vaihtelevin tuloksin, mutta kevään lähestyessä oikeanlainen kokoonpano vähitellen löytyi. Huhtikuun alussa pelatun Klubi 04 – ottelun jälkeen tähtirinnat ovat suosiolla keskittyneet pelikuvioiden hiomiseen. IFK pelasi suurimman osan harjoitusotteluistaan Talin jalkapallohallissa jossa myös sunnuntain kamppailu käydään, joten puitteet ovat punapaidoille hyvinkin tutut.

Mitään suuria yllätyksiä IFK:n kokoonpanossa ylihuomenna tuskin nähdään. Kaksi pelaajaa on poissa vahvuudesta: puolustaja Petri Heinänen parantelee vielä polvivammaansa ja hyökkääjä Nehari Sallahi sovittaa futsalissa (!) saamaansa pelikieltoa. Niinpä kärjessä kirmaa sunnuntaina Anton Britschgi. Tolppien väliin IFK asettaa toisen kahdesta nuoresta maajoukkuemaalivahdistaan.

IFK:lta ja HyPS:ltä löytyy yhteistä historiaa yli viidenkymmenen vuoden takaa, sillä ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat jo 1954. Keskinäisissä sarjaotteluissa (16) HyPS on niskan päällä voitoin 7-4, ja tasapeliin on päädytty viisi kertaa. Myös viime kaudella HyPS oli IFK:lle vaikea pala. Hyvinkäällä joukkueet päätyivät tasapeliin (1-1) ja Bollikselta vieraat veivät täyden pistepotin maalein 1-2.

Tervetuloa Taliin!

Naisten EM-kisojen aiheuttamien muutosten johdosta IFK pelaa suurimman osan tämän kauden kotiotteluistaan Talissa. Kaksi ensimmäistä vierasta
kohdataan jalkapallohallin uumenissa, sillä luonnonnurmelle ei vielä pääse pelaamaan. Taliin on hyvät liikenneyhteydet ja hallin edustalla suuri pysäköintialue. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee sekä keskustan että lännen suunnalta lähelle kenttää jäämällä pois Takomotien pysäkillä. Ottelun pääsymaksu on viime kauden tyyliin 5 € / 2 €. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan IFK:n jalkapallokauden 2009 sarja-avausta!

Kakkosen A-lohkon ottelu HIFK – HyPS sunnuntaina 26. huhtikuuta kello 16:00 Talin jalkapallohallissa (Purotie 8).

Bussikuljetus otteluun Kiasman edestä:

http://www.hifksoccer.fi/uutiset.php?aid=14038