HIFK:n voittoputki päätökseen

screenshot.38

HIFK – Ilves 2-3 (1-0)

28′ 1-0 Kalle Sotka
47′ 1-1 Antti Hynynen
49′ 1-2 Jaakko Juuti
55′ 1-3 Jonne Hjelm
71′ 2-3 Esa Terävä

HIFK:n kokoonpano: Ranta (MV), Aaltonen, Kuusijärvi, Sinisalo (43′ Priha), Hänninen, Sotka, Taulo, Terävä, Karlsson (67′ Okkonen), Peltonen, Mustonen (10′ Hurskainen)

Vaihtopelaajat: Hurskainen (MV), Priha, Okkonen, Inutile, Jung, Jussila, Pulkkinen

Ennakko

HIFK oli sarjataulukossa toisena, vierasjoukkue Ilves viidentenä. Joukkueet olivat kohdanneet Ykkösessä kahdesti aikaisemmin. Ensimmäinen ottelu toukokuun alussa päättyi HIFK:n 2-0 voittoon Sonera Stadiumilla ja viimeisin kohtaaminen maalittomaan 0-0 tasapeliin Tammelan Stadionilla kesäkuun lopussa.

Ratkaisu

Ottelu käynnistyi HIFK:n kannalta katastrofaalisesti. 10. peliminuutin pelin jälkeen Ilveksen hyökkääjä Mika Lahtinen pelattiin pystypallolla läpi ja vastaantullut HIFK-maalivahti Atte Ranta lanasi Lahtisen. Ottelun erotuomari kävi lyhyen keskustelun avustavan tuomarin kanssa ja palaverin lopputulos oli tyly: Rannalle suora punainen kortti ja HIFK yhden miehen vajaalle. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara reagoi välittömästi tilanteeseen; Tuomas Mustonen vaihtoon ja Lassi Hurskainen ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen tolppien väliin.

14. peliminuutilla tapahtui jälleen. Mika Lahtinen huitaisi Jukka Sinisaloa keskialueella ja ottelun erotuomarin käsi meni jälleen takataskulle. Lahtinen ulos kentältä ja molemmat joukkueet siirtyivät pelaamaan kymmenellä kenttäpelaajalla.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 28. peliminuutilla. Aikaisemmin viime viikolla jatkosopimuksen HIFK:n kanssa tehnyt Patrick Aaltonen antoi erinomaisen keskityksen oikealta laidalta ja Kalle Sotkan Miroslav Klosemainen pusku upposi upeasti etunurkkaan ohi hölmistyneen Ilves-maalivahti Mika Hilanderin. Sotkalle kauden ensimmäinen häkki.

Ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja nähty. Punaiset kortit sekoittivat luonnollisesti molempien joukkueiden pakkaa, mutta HIFK:n pelinrakentelu oli parempaa. Joukkueet marssivat Bolliksen pukusuojiin HIFK:n 1-0 taukojohdossa.

screenshot.37

Stadin Kingit pitivät jälleen huolen siitä, että Bolliksella riitti tunnelmaa. Kuva: Jere Nevalainen

Jos alkoi ensimmäinen puoliaika HIFK:lta heikosti niin vielä heikommin käynnistyi toinen jakso. Toinen puoliaika ehti vanhentua vain puoli minuuttia, kun ensimmäisen puoliajan lopussa kentälle vaihdettu Timo Priha rikkoi rankkarialueella Jaakko Juutia rangaistuspotkun arvoisesti. Ilveksen Antti Hynynen latasi pallon varmasti vasempaan alakulmaan ja tasoitti lukemiksi 1-1.

HIFK sai lisää jobinpostia vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Jaakko Juuti onnistui siirtämään kulmapotkusta vitosen viivalle pudonneen pallon verkkoon. Ilves 2-1 johtoon.

Hetkeä myöhemmin HIFK:n vasen laitapuolustaja Matias Hänninen pääsi kokeilemaan 16-rajalta. Tolppa kuitenkin pelasti Ilveksen takaiskulta.

Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun Ilves siirtyi jo 3-1 johtoon. Antti Hynynen antoi kierteisen kulmapotkun ja Ilveksen paras maalintekijä Jonne Hjelm puski pallon etukulmasta sisään.

HIFK laittoi moottoriin lisää kierroksia ja Tähtirinnat onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 3-2, kun pelikellossa oli 71 minuuttia. Eero Peltonen syötti Matias Hänniselle, joka päästi pallon upeasti ”porteistaan”. Pallo löysi Esa Terävän jalkaan ja Terävä skodasi pallon voimalla sisään. Maali oli joukkueen kapteenille kauden kuudes Ykkösessä.

Noin 77 minuutin kohdalla Eero Peltonen oli lähellä tasoittaa ottelun. Ainoastaan Ilves-vahti Mika Hilanderin fantastinen yhden käden torjunta pelasti Ilveksen takaiskulta. Heti perään HIFK hyökkäsi nopeasti ja pallo liikkui mieheltä toiselle kuin Barcelonalla. Lopulta Sami Okkonen pääsi vapauttamaan Eero Peltosen, mutta Hilander pelasti jälleen Ilveksen ja torjui tilanteen kulmaksi.

HIFK painoi lopussa päälle, mutta tasoitusmaalia punapaidat eivät hyvästä yrityksestä huolimatta onnistuneet tekemään. Ilvekselläkin oli omat paikkansa ratkaisevaan neljänteen osumaan. Lopputulos tapahtumarikkaasta ottelusta: HIFK – Ilves 2-3 (1-0).