Nnaemeka Anyamelella oli hyvä paikka 1-0 maaliin. Jesse Öst kuitenkin torjui pallon jalallaan alakulmasta. Kuva: Jere Nevalainen

Nnaemeka Anyamelella oli hyvä paikka 1-0 maaliin toisella puoliajalla. Jaron maalivahti Jesse Öst kuitenkin torjui pallon jalallaan alakulmasta. Kuva: Jere Nevalainen

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – FF Jaro

HIFK:n ja FF Jaron toinen kohtaaminen tällä kaudella. HIFK voitti Jaron toukokuussa Sonera Stadiumilla pelatussa ottelussa numeroin 3-2 (2-0). HIFK oli ennen ottelua sarjataulukossa seitsemäntenä 13 sarjapisteellä ja FF Jaro sijalla 11. kahdeksalla pisteellä. HIFK ei ollut hävinnyt vielä kertaakaan kotikentällään tällä kaudella.

Ottelu

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Jarolla oli paremmat paikat avausmaaliin, mutta HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson otti pari todella tärkeää koppia. HIFK:n paras paikka aukeni Youness Rahimille. Rahimi pääsi puskemaan Ville Taulon upeasta ulkosyrjäkeskityksestä, mutta taka-alueelta lähtenyt pusku suuntautui ohi.

HIFK painoi toisella puoliajalla päälle kuin yleinen syyttäjä. Tähtirinnat vyöryivät kerta toisensa jälkeen Jaron rankkarialueelle laitojen kautta pelatuilla hyökkäyksillä. Jaron puolustuslinja oli keskityspalloissa kuitenkin hereillä ja hoiti tilanteet varmasti.

74. peliminuutilla HIFK pääsi hyökkäämään vaihdosta kentälle tulleen Eero Peltosen johdolla kahdella yhtä vastaan. Peltonen päätti hyökkäyksen itse, mutta FF Jaron maalivahti Jesse Öst liimasi oikeaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen helposti.

Eero Peltonen pääsi heti vaihdosta kentälle tultuaan ratkaisupaikoille. Kuva: Jere Nevalainen

Viisi minuuttia ennen loppua Ville Taulolla ja Joni Korhosella oli loistavat paikat voittomaaliin. Taulo latasi vastapallosta niukasti vasemmalta ohi ja Korhosen laukaus painui vain senttejä ohi pystytolpasta.

Ottelun erotuomarin vislatessa päätösvihellyksensä valotaululla välkkyivät 0-0 lukemat.