KPV – HIFK ja. 0-2, 0-0 (0-0)
118′ 0-1 Esa Terävä (Tuomas Mustonen)
120′ 0-2 Joni Korhonen (Tuomas Mustonen)

#1 Mika Johansson (MV)
#14 Youness Rahimi (106′ –> Pekka Sihvola)
#13 Esa Terävä (80′ –> Jesse Ahonen)
#17 Jani Bäckman (97′ –> Fredrik Lassas)
#27 Nnaemeka Anyamele

Lähtökohdat

Viileässä säässä pelattu Respect Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu ja panoksena puolivälierävaihe. Kotijoukkue KPV oli raivannut tiensä kuudennelle kierrokselle voitettuaan muun muassa liigaseura FF Jaron 3-0 lukemin. HIFK:n tie nousi pystyyn Liigacupin välierävaiheessa ja tähtirinnat aloittivat tämänvuotisen cup-urakkansa näin ollen suoraan kuudennelta kierrokselta.

Ottelu

HIFK hallitsi ottelun kenttätapahtumia odotetusti molemmilla puoliajoilla. KPV puolusti tiiviisti joukkueena ja pyrki iskemään vastahyökkäyksien kautta kapellimestarinsa Dawda Bah’n kautta. Myös 199-senttinen keskuspuolustaja Henri Myntti aiheutti HIFK-puolustajille sydämentykytyksiä varsinkin erikoistilanteissa. VeikkausTV:ssä näkynyttä ottelua oli seuraamassa 570 katsojaa.

HIFK sai ensimmäisellä puoliajalla kuusi kulmapotkua. Parhaat maalintekopaikat osuivat Joni Korhoselle ja Tuomas Mustoselle. Keskikentällä Fredrik Lassaksen kanssa pelannut Jukka Halme antoi kymmenen minuutin pelin jälkeen hyvän pystysyötön Korhoselle, jonka tuikkaus meni KPV-maalivahti Joonas Myllymäen kautta kulmapotkuksi.

Mustosen paikka siunaantui, kun HIFK:lle tuomittiin noin kuudesta metristä epäsuora vapaapotku. Fredrik Lassas liikutti pallon sivulle ja Mustonen tykitti, mutta KPV:n pelaajat blokkasivat laukauksen maaliviivalta.

Toinen puoliaika käynnistyi heti HIFK:n komennossa. Jesse Ahonen antoi loistavan syötön oikealta laidalta Mustoselle, mutta Muden laukaus meni lähes tyhjänä (KPV-puolustajat maaliviivalla) odottaneesta maalista selkeästi yli.

HIFK jaksoi puskea laitojen kautta koko toisen puoliajan KPV-päätyyn, mutta tiiviisti joukkueena puolustanut kotijoukkue ei päästänyt HIFK:n pelaajia kriittisen vaarallisille maalipaikoille. KPV vaihtoi hyökkääjä Akil DeFreitaksen kentälle, joka toi lisää juoksuvoimaa KPV:n pelaamiseen. Palloa pyrittiinkin lähinnä roiskimaan pitkillä avauksilla kohti DeFreitasta.

Varsinaisen peliajan päätyttyä maalittomana, oli edessä jatkoaika (2x 15min). 92. peliminuutin kohdalla Henri Myntti nousi erikoistilanteessa korkeimmalle ja puski pallon HIFK:n maalivahti Carljohan Erikssonin sormia hipoen ylärimaan. Myntti oli tosin tilanteessa paitsio-asemassa.

Toinen 15 minuutin jatkoaika läheni päätöstään ja ainakin katsomossa odoteltiin jo mahdollista rangaistuspotkukilpailua. Toisen puoliajan loppupuolella kentälle vaihdettu HIFK:n kapteeni Esa Terävä oli asiasta kuitenkin erimieltä.

Matias Hänninen pelasi pallon Tuomas Mustoselle, joka jatkoi hieman epäonnistuneella keskityksellä pallon Terävälle. Terävä otti pallon pehmeästi haltuun, otti kaksi askelta ja painoi tulisen laukauksen kohti oikeata alakulmaa. KPV-vahti Joonas Myllymäki oli tilanteessa voimaton ja Terävän 0-1 johtomaali räjäytti noin kymmenestä henkilöstä koostuneen IFK-faniryhmän huutomyrskyyn.

HIFK:n laitahyökkääjä Joni Korhonen kaunisteli loppulukemat 0-2:een, kun KPV haki lähes koko joukkue ylhäälle nostettuna tasoitusmaalia. Korhonen kuljetti pallon lopulta jääkiekkotyylisesti tyhjään maaliin.