Slider-FCINTER

FC Inter – HIFK 3-2 (1-1)
3′ 1-0   Mika Ojala
9′ 1-1   Jukka Halme
47′ 2-1  Vahid Hambo
52′ 2-2  Jukka Sinisalo
62′ 3-2  Vahid Hambo

Avauskokoonpano: Johansson (mv), Jurvainen, Ahonen, Sinisalo (v. 17′), Sotka, Halme (v. 40′), Korhonen (72′ Jung), Terävä, Mustonen, Bäckman (v. 29′), Hänninen

Vaihtopelaajat: Tolonen (mv), Jung, Taimi, Diego Cunha, Bäck

Ottelu

Sarjanousijan lähtökohdat Liigacupin avausotteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä poissa olivat Pikkuhuuhkajien matkassa olleet Carljohan Eriksson, Nnaemeka Anyamele, Fredrik Lassas ja Youness Rahimi. Sopimuspelaajista kotiin itseään parantelemaan jäivät Eero Peltonen, Tommi Vesala, Ville Taulo, Pauli Kuusijärvi ja Pekka Sihvola.

Sarjakausi ei olisi voinut vierasjoukkueen osalta huonommin alkaa, sillä vain 3 minuutin pelin jälkeen FC Interin Mika Ojala sai pallon 16-rajan tuntumaan ja siirsi pallon ohi HIFK:n maalivahti Mika Johanssonin.

HIFK painoi päälle takaiskun jälkeen ja painostus palkittiin, kun Jukka Halme sijoitti pallon maaliin ohi Inter-vahti Magnus Bahnen. Halme pääsi etenemään maalivahdinalueen reunaa pitkin ja laukoi vasemmalla jalalla millintarkan kudin maalin oikeaan alakulmaan. Tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi IFK:n kannalta yhtä kehnosti kuin ensimmäinenkin. Toinen puoliaika oli kerennyt vanhentua vain kaksi minuttia, kun Vahid Hambo karkasi läpiajoon ja siirsi Interin 2-1 johtoon.

Kauan eivät turkulaiset ehtineet johtoasemasta nauttia, kun erikoistilannespesialisti Joni Korhonen antoi millintarkan keskityksen takatolpalle ja Jukka Sinisalo puski pallon takuuvarmasti maalin takaylänurkkaan.

Ottelun 3-2 voittomaali nähtiin 86 minuutilla, kun läpi ottelun vahvasti pelannut Ojala vapautti Hambon maalintekoon. Vierasjoukkueen hyvistä paikoista huolimatta nämä 3-2 lukemat jäivät ottelun loppulukemiksi.