IFK:n maalintekijät yhteiskuvassa pelin jälkeen. Vasemmalta Ville Salmikivi, Fredrik Lassas, Jesse Ahonen, Youness Rahimi, Nnaemeka Anyamele ja Joni Korhonen. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – FC Inter 6 – 0 (2 – 0)
33′ 1-0 Ville Salmikivi
45+2′ 2-0 Youness Rahimi
51′ 3-0 Jesse Ahonen
54′ 4-0 Fredrik Lassas
63′ 5-0 Joni Korhonen
74′ 6-0 Nnaemeka Anyamele

Lähtökohdat

FC Inter oli D-lohkon kärjessä puhtaalla tilastolla. HIFK oli toisena ja IFK Mariehamn kolmantena. HIFK ja FC Inter olivat varmistaneet jo paikkansa jatkopeleissä.

Mika Ojala teki yhden ja Vahid Hambo kaksi maalia, kun Inter voitti HIFK:n Liigacupin avausottelussa numeroin 3-2. HIFK:n maaleista ottelussa vastasivat keskuspuolustaja Jukka Sinisalo ja keskikentän liideri Jukka Halme.

Ottelu

HIFK metsästi todella vakuuttavan kotivoiton Liigacupin D-lohkon kärkikamppailussa. Lohkoa johtanut FC Inter poistui Talin jalkapallohallista kotimatkalle todella tyly 6-0 (2-0) tappio niskassaan. Illan ottelussa nähtiin peräti viisi uutta maalintekijää IFK:lta.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon testipelaaja Ville Salmikiven puskumaalilla. Salmikivi osui myös harjoitusottelussa Gnistania vastaan ja nyt vuorossa oli ensimmäinen maali Liigacupissa ensimmäisessä ottelussa.

Hyökkääjä Youness Rahimi vei maalinedustalta uransa ensimmäisellä IFK-maalilla tähtirinnat vielä 2-0 johtoon ensimmäisen puoliajan käydessä jo lisäaikaa.

Toiselle puoliajalle asteli nälkäinen IFK. Toinen jakso ehti vanhentua vain reilut 5 minuuttia, kun IFK:n avauskokoonpanoon noussut Jesse Ahonen maalasi  ensimmäisen maalinsa IFK-paidassa. Maalia edelsi hieno puolenvaihto Ahoselle vastustajan boksiin; Ahonen otti pallon pehmeästi haltuunsa ja laukoi upealla ulkosyrjällä pelivälineen Inter-vahti Jukka Lehtovaaran vartioiman maalin takanurkkaan.

Kolme minuuttia edellisestä ja HIFK siirtyi jo 4-0 johtoon. Youness Rahimi käynnisti loistavalla juoksullaan IFK:n hyökkäyksen. Rahimi vapautti Ville Salmikiven läpiajoon, jonka laukauksen Lehtovaara vielä torjui. 18-vuotias keskikenttäpelaaja Fredrik Lassas oli ensimmäisenä irtopallossa ja Freda lakaisi pallon varmasti maaliin. Maali oli Lassakselle ensimmäinen IFK:ssa.

Fredrik Lassas teki ensimmäisensä maalinsa IFK:ssa toisessa pelaamassaan ottelussa. Kuva: Jere Nevalainen

Fredrik Lassas teki ensimmäisen maalinsa IFK:ssa heti toisessa pelaamassaan ottelussa. Kuva: Jere Nevalainen

IFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen tehnyt laitapelaaja Joni Korhonen vastasi HIFK:n 5-0 johtomaalista. Korhosen laukaus 16-alueen rajalta löysi tiensä Inter-maalin taka-alakulmaan.

74. peliminuutilla HIFK karkasi jo kuuden maalin karkumatkalle. Nnaemeka Anyamelen iskemä 6-0 maali oli kenties ottelun hienoin osuma. Anyamele pelasi Salmikiven kanssa seinäsyötön ja laukoi hyvän kosketuksen jälkeen vasemmalla jalallaan tulisen volleylaukauksen etuyläkulmaan. Maali oli myös Anyamelelle ensimmäinen IFK:ssa!

Lopputulos 6-0 ei jättänyt paikalle saapuneelle yleisölle turhia kysymysmerkkejä. HIFK nousi D-lohkon kärkeen, mutta FC Interillä on vielä edessään jatkoonmenijöiden kannalta mitätön ottelu IFK Mariehamnia vastaan. Liigacupin jatkopeleihin jatkavat HIFK ja FC Inter