HIFK ja VPS kohtasivat perjantaina 9.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Odotetun tasainen ottelu päättyi vierasjoukkue VPS:n 1-0 voittoon.

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK – VPS 0 – 1 (0 – 0)
61′ 0-1 Joonas Vahtera (Jerry Voutilainen)

#17 Jani Bäckman
#31 Joni Korhonen (65′ —> Aleksi Ristola)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Aleksi Ristola pelasi ensimmäisen ottelunsa IFK-paidassa. Kuva: Riku Laukkanen

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty. Paras paikka osui VPS:n jamaikalaiskärki Andre Clennonille, joka pääsi Loorents Hertsin hyvästä syötöstä kokeilemaan ratkaisua etualueelta. Tomi Maanoja kuitenkin selvitti Clennonin maalintekoyrityksen.

Toisella puoliajalla VPS iski ottelun ratkaisumaalin, kun pelikellossa oli 61 minuuttia. Jerry Voutilainen murtautui taitavasti boksiin oikealta laidalta ja takaviistoon suuntautunut syöttö tavoitti boksista Joonas Vahteran, joka niittasi pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Maali oli Vahteralle liigauran ja samalla kauden toinen.

HIFK nosti entistä enemmän ryhmitystä ylös ja pelaajavaihdot toivat lisää virtaa kentälle, mutta tasoitusmaaliin asti se ei riittänyt. VPS nousi sarjataulukossa neljänneksi ja on tiukasti kiinni mitalitaistelussa. HIFK jatkaa sarjataulukon kymmenentenä tasapistein liigakarsijan paikalla olevan FC Interin kanssa. Maanantaina edessä on elintärkeä kuuden pisteen ottelu.