Tommi
HJK – HIFK 1 – 1 (0 – 0)
49′ 1-0 Atom Tanaka
86′ 1-1 Tommi Vesala

#5 Tapio Heikkilä
#14 Mike Havenaar (88′ —-> Ousman Jallow)

#13 Esa Terävä
#14 Youness Rahimi (72′ —-> Jani Bäckman)
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi (82′ —-> Jukka Halme)
#99 Kastriot Kastrati (57′ —-> Eero Peltonen)

Lähtökohdat

HJK:n ja HIFK:n toinen kohtaaminen Veikkausliigassa tällä kaudella. Ensimmäinen keskinäinen vääntö huhtikuussa päättyi 1-1 tasapeliin. Ottelu oli ensimmäisen kohtaamisen tapaan loppuunmyyty jo ennen ottelupäivää.

HJK oli Veikkausliigan kärjessä 36 sarjapisteellä ja HIFK seitsemäntenä 19 pisteellä kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Ottelu

Ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen. Molemmat joukkueet puolustivat todella tarkasti, jonka myötä kummallekaan joukkueelle ei tahdonnut aueta maalipaikkoja.

HJK:lla oli paremmat maalipaikat, joista ehkä paras osui Ousman Jallowlle. Jallow pääsi tuikkaamaan maalin edestä Demba Savagen hyvästä keskityksestä, mutta Jallown laukaus painui selvästi yli.

HIFK:n Eero Peltonen tarjoili rankkarialueella hyvän paikan Joni Korhoselle, mutta Korhonen ei saanut suunnattua laukaustaan maalia kohti.

Puoliajalle lähdettiin lopulta lukemista 0-0.

Peksi

HJK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli 49. minuuttia. Erfan Zenelin antama vapaapotku oikealta laidalta leijaili takatolpalle, josta se päätyi 16-alueen rajalla odottaneelle Atom Tanakalle. Tanakan laukaus maskin takaa otti IFK-pelaajasta kimmokkeen, joka yllätti HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin ja pallo painui tulisesti oikeaan alakulmaan.

HIFK nousi jo tutuksi muodostuneella tavallaan aivan ottelun loppuhetkillä tasoihin. Tommi Vesalan vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti oikeaan alakulmaan ohi HJK-maalivahti Daniel Örlundin. Vesalan ensimmäinen liigamaali IFK-paidassa räjäytti IFK:n fanikatsomon totaaliseen huutomyrskyyn.

Loppulukemat ensimmäisen kohtaamisen tapaan 1-1. HIFK nousi Veikkausliigan sarjataulukossa kuudenneksi. Stadin herruus ratkaistaan elokuussa, kun HJK ja HIFK kohtaavat viimeisen kerran sarjassa tällä kaudella.

Muuta

HJK-HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraavat ottelut:
SJK – HIFK sunnuntaina 19.07 kello 18:30
FF Jaro – HIFK lauantaina 25.07 kello 16:00
HIFK – Ilves lauantaina 01.08 kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Ennakkoliput matsiin myy Lippupalvelu.fi.