Joni Korhonen vastasi HIFK:n maalista Rovaniemen Palloseuraa vastaan. (Photo: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK ja ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt RoPS pelasivat maanantaina viihdyttävän Veikkausliigakamppailun, jossa nähtiin kaksi maalia. Ottelu oli joukkueiden välillä jo kolmas peräkkäinen liigakohtaaminen, joka päättyi 1-1 tasapeliin.

HIFK – RoPS 1 – 1 (1 – 0)
12′ 1-0 Joni Korhonen
51′ 1-1 Ville Saxman

Vaihtopelaajat
#7 Daniel Rantanen (84′ —> Rickson Mansiamina)
#8 Jukka Halme
#13 Esa Terävä (76′ —> Pekka Sihvola)
#16 Tuomas Mustonen (90+1′ —> Juho Mäkelä)
#27 Nnaemeka Anyamele
#72 Atte Otronen (MV)

Ottelun avausmaalista vastasi 12. peliminuutilla HIFK-laitahyökkääjä Joni Korhonen, joka pääsi etenemään RoPS-pelaajien pallonmenetyksen jälkeen vapaasti kohti RoPS-maalia. Korhosen kierteinen oikean jalan matala laukaus upposi RoPS-maalin oikeaan alakulmaan ohi espanjalaismaalivahti Antonio Regueron. Maali oli Korhoselle kauden ensimmäinen ja liigauran neljäs.

RoPS sai luotua painetta HIFK:n puolustusalueelle varsinkin laitojen kautta rakennetuilla hyökkäyksillä, mutta keskityspalloissa ei ollut jatkajia. Tauolle lähdettiin HIFK:n 1-0 johdossa.

Fredrik Lassas pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella HIFK:n avauskokoonpanossa. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Fredrik Lassas pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella HIFK:n avauskokoonpanossa. (Photo: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Toista puoliaikaa oli ehditty pelata vain reilut viisi minuuttia, kun RoPS nousi ottelussa tasoihin. HIFK:n pallonmenetyksen ja harhasyötön päätteeksi Ville Saxman sai aivan liian paljon vapaata tilaa edetä keskellä. Saxman pääsi murtautumaan 16-alueen rajan sisäpuolelle ja laukoi matalalla laukauksella pallon tarkasti HIFK-maaliin.

HIFK:n pelaajista Juho Mäkelä oli lähimpänä johtomaalia, kun hyvän ottelun laitapuolustajan tontilla pelannut Matias Hänninen pääsi laukomaan Pekka Sihvolan hyvästä tarjoilusta. Hänninen laukoi ja Mäkelä pääsi ensimmäisenä Regueron torjumaan irtopalloon, mutta pallo ei aivan tippunut Mäkelän jalkaan ja varmalta näyttänyt maali jäi syntymättä.

Myös Fredrik Lassaksella oli hyvä paikka johtomaaliin, mutta Lassaksen vasemman jalan ohjaus Joni Korhosen hyvästä keskityksestä viuhui lievästi ohi RoPS-maalista.

RoPSin paras paikka osui Aleksandr Kokolle, joka sai oikeana laitahyökkääjänä pelanneelta Jean Fridolin Nganbelta loistavan pystysyötön boksiin. Kokko sai pallon hyvin haltuun ja pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Eriksson kuitenkin torjui upeasti Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella voittaneen Kokon matalan laukauksen.

Pisteet Sonera Stadiumilla tasattiin lukemin 1-1. Ottelua oli seuraamassa HIFK:n kauden ennätysyleisö, 2 649 katsojaa. HIFK nousi yhdellä sarjapisteellä yhden pykälän sarjataulukossa kuudennelle sijalle. RoPS jatkaa kolmantena vain kolme pistettä tähtirintoja edellä. Seuraavaksi HIFK kohtaa vierasottelussa SJK:n lauantaina 14.5. kello 16.00 käynnistyvässä ottelussa.

Veikkausliiga-ottelussa HIFK - RoPS, Sonera Stadiumilla, 9. toukokuuta 2016.

19-vuotias Juho Pirttijoki voitti pääpalloja ja katkoi jälleen hyvin peliä HIFK-puolustuksessa. (Photo: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)